ALERTĂ MAXIMĂ: UE e cu ochii pe Plahotniuc care vrea să transforme R.M. în spălătorie de bani ai teroriştilor musulmani pentru a-şi proteja banii furaţi în băncile Emiratelor Arabe Unite

Plahotniuc Erdogan

Comisarul european pentru extindere, Iohannes Hahn, atrage atenția asupra pericolului ca eventualii teroriști  sau spălători de bani să pătrundă în Europa prin R.M. din regiunea Golfului

După ce, Petras Austervicius raportorul R.M pentru UE în Parlamentul European a făcut praf guvernarea de la Chișinău în ceea ce privește justiția selectivă, drepturile omului, independența instituțiilor media, a venit rândul comisarului european pentru extindere, Iohaness Hahn să evidențieze, între altele, o problemă ce va pune pe jar întreaga Europă.

Întrebat dacă R.M. ar putea pierde liberalizarea vizelor, Comisarul pentru politica de vecinătate și extindere își exprimă îngrijorarea în legătură cu faptul că guvernarea ”promovează în mod activ cetățenia moldovenească, de exemplu în regiunea Golfului, din motive economice.” Dar,în același timp UE nu are dovezi care să-i permită să vadă ”cine obține cetățenia Republicii Moldova, nu este la curent cu nume sau cine primește cetățenie moldovenească care dă dreptul la călătorie în Europa fără viză. Dorim să obținem mai multe informații, mai multe dovezi, mai multă transparență, deoarece, în general, suntem foarte îngrijorați de anumite măsuri prin care unele companii oferă cetățenie din motive economice sau financiare” a subliniat dl Hahn.

Evident, temerile partenerilor de dezvoltare sunt legate de natura criminală a regimului, care sub bagheta lui Plahotniuc a transformat R.M. în spălătorie de bani.

Circa 22 de miliarde de dolari au fost „spălate“, în perioada 2011-2014, în Republica Moldova. Această operaţiune a fost denumită simbolic „Laundromatul“, fiind cea mai mare schemă de spălare de bani din istoria Europei de Est.

Nu am auzit ca cineva dintre cei 15 judecători sau din cei 3  executori reținuți de CNA să fi fost băgași la răcoare.

Am mai auzit o știre potrivit căreia pământul va fi vândut doar celor care au cetățenia R.M. Deci, un musulman  din emiratele Arabe Unire, sau din Turcia, sau din Kuweit, din Arabia Saudită care se odihnește pe saci cu dolari și și-a cumpărat cetățenia moldovenească cu 100 de mii de paraie, poate cumpăra totul ca să-i permită lui Plahotniuc să țină în supunere românii basarabeni.

De ce uită cetățeanul României, Ulinici, că acesta e pământ românesc? Noi de ce nu ne ridicăm în apărarea lui?

Fiindcă unii se tem că nu le vor ajunge funcții de conducere în viitoarea guvernare. Fiindcă ei exprime interesele celor care sunt implicați în furtul secolului și au drept sarcină să-i elibereze. La aceasta se reduce interesul lor național. Ei, de fapt, sunt complicii lui Plahotniuc la prădarea acestei nenorocite palme de pământ.

R.M. are relații foarte proste cu Federația Rusă care este, incontestabil principalul destabilizator, prin  serviciul de securitate rusă a situației financiare din R.M. În Ucraina starea de lucruri nu este deloc calmă, dat fiind că Moscova poartă război pe teritoriul ei după ce a anexat Crimeea.

Dodon și Plahotniuc i-au vândut lui Erdogan cetățenii turci. Ce-i costă, ca să nu admită românii pe pământul lor, să înceapă o vânzare masivă a pământurilor din R.M. care au ajuns pe mâini străine în urma Programului Național ”Pământ” de care și-au bătut joc cum au știu ei mai bine pe zeci de milioane de dolari americani Snegur și Lucinschi, actualmente membri ai consiliului prezidențial al lui Dodon.

Ori vă imaginați că Erdogan  a venit în R.M. pentru o zi sau două?

Cât de real este ca vizele în UE să fie iarăși contra euro în cazul în care Plahotniuc va instaura o dictatură în R.M. și va refuza să prezinte informația veridică despre acordarea cetățeniei unor oameni, proveniți din regiunea Golfului?

Aflat sub protecția lui Erdogan și a lui Putin, acest individ se poate deda unor fărădelegi crase pentru a-și salva pielea. Pentru el nu contează nici UE, nici SUA. El are de unde lua bani pentru un stat atât de mic, pentru o creație a lui Molotov-Ribbentrop. Important  e ca oamenii prostiți să ia cartofii și macaroanele ce le are pregătite pentru ei și să-l voteze în mod democratic, sub supravegherea camerelor de luat vederi.

Pe el nu-l deranjează votul electronic, deoarece diaspora va vota masiv europenii pro-unioniști.

Care e soluția la care pot recurge statele europene dacă vor vedea că suntem adormiți și nu ne interesează propria noastră libertate și bunăstare? Statele-membre ale UE dispun de o clauză de suspendare a vizelor în cazul în care regimul de acordare nu este respectat.

Vă asigur, ne confruntăm cu un asemenea pericol și responsabil de crearea lui este binomul toxic Dodon-Plahotniuc. Ce trebuie să facem noi? Să cerem Unirea, fiindcă doar așa vom intra în NATO, unde ne vom afla sub securitatea deplină a unei structuri la care am fost invitați să participăm încă la finele secolului trecut de către americani.

VASILE GROZAVU