VIDEO-EXPLOZIV: Reporterii Ziarului de Gardă și Radio Europa Liberă bruscaţi de POLIŢIA lui PLAHOTNIUC şi împiedicaţi să-și exercite meseria la Adunarea Partidului Democrat

Reporter ZDG

Jurnalista ZdG, Viorica Tătaru și jurnalistul Radio Europa Liberă, Ștefan Grigoriță, au fost împiedicați de forțele de ordine să-și exercite meseria la Adunarea Partidului Democrat, organizată la 21 octombrie în Piața Marii Adunări Naționale.

Viorica Tătaru susține că în timp ce filma i-a fost sustrasă legitimația și ulterior i-a fost interzis să filmeze în acea zonă pe motiv că nu este legitimată. Iar în timp ce Ștefan Grigoriță filma momentul în care polițistul interzice accesul jurnalistei ZdG, reprezentantul forțelor de ordine a lovit telefonul lui Grigoriță. Deși, în apropiere a trecut și deputatul Corneliu Dudnic, acesta nu a reacționat la impedimentele create de poliție. Și deputatul Constantin Țuțu, întrebat de ce serviciul de pază este agresiv, a răspuns că „nu lucrează la pază din păcate”.

Reporterii urmează să depună o plângere la organele abilitate în baza art. 180, alin.(1) din Codul Penal.

Potrivit articolului, împiedicarea intenţionată a activităţii mass-media sau intimidarea pentru critică, însoţite de sustragerea sau deteriorarea materialelor sau echipamentului jurnalistului în scopul împiedicării activităţii jurnalistice, se pedepsesc cu amendă în mărime de la 750 la 1350 unităţi convenţionale (37.500 – 67.500 lei) cu (sau fără) privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice pe un termen de pînă la 5 ani.

Mai multe persoane aduse cu autobuzele din diferite colțuri ale țării s-au adunat astăzi, 21 octombrie, în Piața Marii Adunări Naționale pentru Adunarea Națională a Partidului Democrat. Membrii Partidului Democrat au ținut discursuri și au anunțat angajamentul PDM în fața mulțumii adunate în PMAN. În același timp, sunt persoane care afirmă că au venit organizat la eveniment și că li s-a spus că „trebuie să vină”, astfel riscă să piardă locul de muncă.