Plahotniuc a început războiul împotriva Basarabiei române Sau Dacă nu ne trezim, pe 24 februarie Shor ne va spânzura de Arcul de Triumf în aplauzele lui Dodon și Plahotniuc!

O natiune o limba

Canibalul politic nu este original deloc. La asemenea manifestări lumea  a fost adusă cu arcanul acum patru ani de către Filat. Bani i-a dat Shor. Sub masca integrării europene, acest individ, furul miliardului împreună cu Leancă și Plahotniuc, a mimat reformele, a scindat intelectualii în stânga și în dreapta.

 Îmi amintesc, la tribună, alături de el era Gadârcă, cel care a spart PL și Lupu care l-a trădat pe Voronin pentru faptul că nu l-a făcut președinte al R.M.  

Acești doi trădători de marcă ai intelectualilor au fost și vor să rămână pe creasta valului. Lupu e molodvenist primitiv, iar Gadârcă nu suflă o vorbă despre imperioasa necesitate  ca toată lumea de bine să se unească în numele unui viitor mai bun cu numele România. La o comandă de la București, ei vor trece în tabăra lui Plahotniuc, fiindcă sunt în alianță.

Deshid o paranteză pentru a vă informa că am solicitat de la psd-ul de la București o întrevedere cu Drganea pentru a afla și a vă informa și pe dvs. ce fel de unire vrea, dar tăcerile suspecte traversează serviciul lui de presă.

Nu am niciun răspuns. Deci, e clar și ce a căutat intrusa Firea la Chișinău să o susțină pe Radu la primărie în pofida faptului că era bătut în cuie deja de către Congresul Puterilor Locale și Regionale al Consiliului Europei: Chirtoacă nu trebuie demis din funcție fără o hotărâre de judecată.  

Ce vrea, așadar, astăzi Plahotniuc? Este o mostră de idiotism absolut să declari că ascultând lumea din piață, vei proceda așa după cum dorește ea. Cei din piață nu sunt lume, ci ostatecii politici ai unui partid dictatorial, care au fost amenințați că dacă nu se prezintă vor fi concediați. Cine nu știe ce înseamnă a rămâne fără o bucată de pâine nu are decât să încerce. În afară decât de a apuca pe drumurile pribegiei, nu are altă soluție.

Este de-a dreptul ridicol ceea ce susține Plahotniuc despre Adunarea Națională a PD. El vrea să se poziționeze ”mult mai clar pe scena politică, reieșind din aşteptările moldovenilor.” Să nu vă mirați dacă veți auzi discursuri anti Unire, românofobe. Or noi asta înțelegem din afirmația lui Plahotniuc, potrivit căruia ”priorităţile din programul de guvernare pentru perioada următoare vor fi decise de cetățeni.”

Dar până acum cine a decis prioritățile? Nu Dodon și Plahotniuc care au izolat R.M. pe plan internațional, privatizând-o în interes personal după Snegur, Lucinschi,Voronin și Filat? Plahotniuc și până acum a fost tartorul. Bogățiile și le-a acumulat într-un mod fraudulos în urma jocurilor geopolitice. Vladimir Voronin i-a spus să se oprească anume  cu integrarea europeană, căci aceasta va diviza și mai mult societatea. Are dreptate.  

Plahotniuc trebuia să tacă și să facă reforme, dar nu antireforme pe care să le treacă acum la activul cetățenilor manipulați și dezinformați de către televiziunile lui.

Pe drept cuvânt, trebuie să fii scrântit la minte ca după ce în electorala anterioară ai fost cu ”agitpoezdul” de lux în popor, colectând sugestiile cetățenilor să vii și pentru a doua oară cu o adunare națională de parcă doleanțele de atunci au fost rezolvate. De parcă oamenii nu trăiesc în sărăcie cu o frică patologică în fața zilei de mâine.

O asemenea adunare e necesară, dar la scara întregii republici, iar PD ca partid de guvernământ să fie țintit la stâlpul infamiei pentru faptul că a transformat aceste trei palme de pământ într-un teritoriu al dezastrului, incompetenței și dictaturii unui binom monstruos – Dodon-Plajotniuc cu viză de reședință la Kremlin.

 Auzi tu, declară Plahotniuc: ”Echipa partidului colectează propunerile, astfel încât voinţa poporului să se regăsească în acţiunile guvernării”.

Acești  panglicari de la vârful politic al PD ne au de proști. Ei chiar nu văd că noi am înțeles demult că obiectivul adunării de astăzi rezidă în a-i blama pe eurounioniștii adevărați pentru faptul că nu au acceptat ca Plahotniuc să se posteze în fruntea mișcării pentru integrare în UE prin București, deoarece este corupt. Nu el trebuie să modifice Constituția. Locul lui, dar și al lui Shor, Leancă este lângă Fiat.

Evident, în mediul rural va începe o isterie totală împotriva celor patru partide – PL,PLDM, PAS și PDA, care consideră că Plahotniuc trebuie să răspundă pentru fărădelegi, el viind membru al Consiliului Alianței atunci când s-a furat miliardul și el a subscris sub această decizie.

A venit ora deșteptării care se numește Unire. Dacă nu ne trezim, după 24 februarie, așa după cum ne-a promis Shor, vom fi spânzurați de Arcul de Triumf în aplauzele lui Plahotniuc și Dodon.

Vasile Grozavu