INTERVIU-BOMBĂ cu Ambasadorul UE PETER MICHALKO: „De ce întrețineți o relație eșuată cu un regim care sufocă Moldova, care instaurează dictatura?”..

Mihalko Plahotniuc

✎ Vă recomand acest interviu cu dl Michalko. Vă veți convinge că întrebările COTIDIAN-ului au fost mult mai bune decât răspunsurile diplomatului.

Ilustrez. La întrebările cruciale, cum sunt:

― „De ce întrețineți o relație eșuată cu un regim care sufocă Moldova, care instaurează dictatura?”,

― „Ce rost mai au niște alegeri ale căror rezultate vor arăta așa cum vrea un singur individ sau un grup de indivizi?”,

― „Vă imaginați o țară asociată la UE ca tărâm al spălării banilor murdari din Est?”,

domnul Tapiola-II nu a răspuns deloc, crezând că filozofiile lui generale pe teme libere (care nu se conțin în întrebare) ne vor crea impresia de răspuns dat. Asemenea slalom lingvistic ei îl numesc „diplomație”, când la întrebări directe se bat câmpii despre banalități.

_____________________

De ce ACUM este critic de important ca răspunsurile să fie cristal de clare, după o perioadă de rușine, demagogie și complicitate efectivă cu regimul?

― OPT ANI de zile UE, prin tapiolele de la Delegația UE din Moldova, Uniunea Europeană a fost ASOCIATĂ cu regimul plohotniukist, ceea ce a condus la o repulsie masivă a populație ― fiecare poză cochetă a lui Michalko sau Tapiola cu Plohotniuk a costat și costă SUTE DE MII DE VOTURI de protest în favoarea dodonilor. Observați că, pentru a obține acest efect anti-european, „Kremlinul” nu a investit niciun cent sau watt de energie ― totul a fost făcut chiar de diplomații UE.

― Pe parcursul a OPT ANI, cu un suport politic orb și o finanțare fără precedent din partea Uniunii Europene, sprijinul popular al ideii pro-europene de la 80% în 2009 și-a inversat proporția în 2018, și nicio tapiolă nu a răspuns pentru această „performanță”, ba chiar au fost și promovați. Pe aparatchici în genere nu-i interesează ce lasă după ei ― contează doar să-și asigure confortul personal de birocrat cu puterea, iar în Moldova asta înseamnă să nu scape din gură nimic ce i-ar deranja urechile lui Plohotniuk.

― Moldova a avut marele NENOROC ISTORIC de un Plohotniuk, dar și de oameni slabi, demagogi, fricoși și nevertebrați în cadrul structurilor UE, care urmau să monitorizeze procesele în RM. În loc să alerteze UE despre prăbușirea țării într-o DICTATURĂ sălbatică, ele au fost de fapt complicii taciți ai dictatorului ― născocindu-și pe parcurs progrese imaginare și lăudându-se copilărește cu asta. Oricine în Moldova înțelege că Plohotniuk s-a ridicat pe suportul politic și financiar al UE și SUA ― fără acest suport, proxenetul nu ar reuși să captureze statul.

― Iată de ce ACUM, cu orice ocazie, cu orice interviu, UE trebuie să se DISOCIEZE cât mai clar de propriile gafe din recentul trecut glorios. Însă, vorbind de șefii Delegației, din iepure leu nu faci – anume despre asta e interviul.

(INTERVIU VIDEO) Ambasadorul UE, Peter Michalko: Suntem foarte atenți la lucrurile care se întâmplă în Republica Moldov