DEZVĂLUIRE-BOMBĂ: Cum bancherul şi primarul ILAN ŞOR a cumpărat clasa politică de la CHIŞINĂU ?

Sor -miliard-

Analistul politic Corneliu Ciurea consideră că, dacă toţi politicienii care au luat bani de la primarul de Orhei, Ilan Şor, vor fi puşi la închisoare, atunci Republica Moldova va rămâne fără clasa politică, inclusiv şi fără opoziţie. Declaraţia a fost făcută în contextul unor afirmaţii că ex-premierul Iurie Leancă ar trebui să răspundă penal pentru că studiile de peste hotare ale fiului său ar fi fost achitate de către Ilan Şor.
Potrivit IPN, Corneliu Ciurea spune că deocamdată nu a fost demonstrat faptul finanţării studiilor. Totodată, expertul susţine că Ilan Şor a finanţat mulţi politicieni din Republica Moldova şi „nu este exclus că situaţia legată de Iurie Leancă, într-adevăr, a avut loc”.   „Dacă o să-i închidem pe toţi politicienii care au luat bani de la Ilan Şor, atunci rămânem fără clasa politică. Posibil, vom rămâne şi fără opoziţie”, a accentuat Corneliu Ciurea la emisiunea „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

lan Shor, mesaj amenintator pentru Igor Dodon

Ideea deschiderii unor benzinarii duty free la frontiera, pentru care Sor i-ar fi dat mita lui Vlad Filat, a devenit lege votata de majoritatea parlamentara. Intrebat daca o va promulga, Dodon nu spune nici da, nici ba

PROTV.md

Unde-i Miliardul?

Fiul mai mic al lui Iurie Leancă a învățat în Marea Britanie pe banii lui Ilan Șor. Acesta din urmă a plătit peste 25 de mii de lire sterline pentru studiile lui Liviu Tristan Leancă. Două transferuri au fost făcute prin intermediul unei firme din schema „furtului miliardului” către o instituție de învățământ din orașul Cambridge. Numele mezinului lui Leancă apare negru pe alb în rulajele companiei, una dintre cele utilizate de Șor pentru spălarea banilor sustrași din bănci prin credite. Vicepremierul Leancă pretinde că extrasele bancare ar minți, iar primarul de Orhei spune că nu-și amintește. Ambii adopta aceeași tactică – pun tunurile pe cei, care-i întreabă.

Jurnaltv.md

MOTIVAREA procurorului general prezentată Parlamentului pentru ridicarea imunităţii lui Vlad Filat

publika.md

Cu trei zile intarziere, partidul Sor a organizat un concert dedicat zilei Victoriei. Invitati speciali au fost interpretii rusi Iosif Kobzon si Lev Lescenco. Prezent la eveniment, Voronin a fredonat cateva refrene

Voronin, alaturi de Ilan Shor, sarbatoreste Ziua Victoriei la Orhei: „Asa trebuie sa fie relatiile dintre noi. Noi toti am fost alesi de catre cetateni”

Televiziunile lui Lucinschi finanţate din banii de la BEM de către ŞOR

Fostul președinte al Republicii Moldova, Petru Lucinschi, recunoaște că a cumpărat acțiuni la „Unibank” din bani împrumutați. Aceștia ar fi fost luați de la Ilan Shor – 4,8 mln lei și alte 1,5 mln de euro de la firme asociate acestuia. Potrivit lui Lucinschi, acesta a achiziționat acțiunile în speranța ca să câștige ulterior din vânzarea acestora, informează UNIMEDIA.

„Aștept să scap de toată chestia aceasta fiindcă n-am avut nici un bănuț câștig, nici un credit”, spune Lucinschi, susținând că îl cunoaște pe Ilan Shor „de la 3 ani”, datorită tatălui decedat al acestuia cu care a fost prieten.

Foto: mesaj.md

Declarațiile au fost făcute de Petru Lucinschi într-un interviu pentruEuropa Liberă.

Fostul președinte al țării spune că a devenit acționar la Unibank la îndemnul și cu sprijinul financiar al omului de afaceri Ilan Shor, care la moment este cercetat în arest la domiciliu în cazul dispariției a zeci de miliarde de lei de la trei bănci, inclusiv Unibank.

„Din 2013, insistam, vindeți aceste acțiuni, pentru că simțeam că se întâmplă în sistemul bancar fel de fel și de ce ar trebui să fie numele meu declinat?” a declarat Petru Lucinschi pentru sursă.

Raportul Kroll, care a fost dat publicității, sugerează tranzacții între firmele asociate cu Ilan Shor și Banca Socială, Unibank și Banca de Economii, bănci din care au dispărut zeci de miliarde de lei.

Mai mult, fostul președinte spune că a fost „șocat” când a înțeles că speculațiile presei despre presupusul furt se adeveresc.

Șor – sponsorul electoral a PD a lui Plahotniuc