ACUZAŢII GRAVE: Cine decapitează MIŞCAREA UNIONISTĂ din R. MOLDOVA ? De ce a devenit un pericol GEORGE SIMION pentru R. Moldova? De ce IOHANNIS ignoră UNIREA ?

George Simion

Preşedintele Platformei Unioniste Acţiunea 2012, cetăţeanul român ce a primit interdicţie de a intra în R. Moldova timp de CINCI ANI , George Simion alături de Deputatul PNL, Daniel Gheorghe şi Preşedintele Comisiei pentru românii din afara graniţelor ţării, deputatul PMP Constantin Codreanu, sunt invitaţii lui Alexandru Rotaru, în studioul Bucureşti TV. În cadrul emisiunii vor fi dezvăluite în exclusivitate motivele expulzării, dar şi circumstanţele în care a fost concediată întreaga echipa a singurului post unionist din R. Moldova. Menţionăm că emisiunea va fi transmisă şi pe toate canalele 10TV Moldova.

În numele idealului sfânt de Reîntregire, revin cu stenografierea (în contul timpului meu prețios) a declarației textuale făcute ieri, la București TV (minutul 37:40) de Preşedintele Platformei Unioniste Acţiunea 2012, cetăţeanul român care a primit interdicţie de a intra în R. Moldova timp de CINCI ANI, George Simion:

„În toate instituțiile României, e o agentură rusească, în toate instituțiile României. Pentru că în toate statele fost-comuniste, s-a operat retragerea funcționarilor sovietici din cadrul instituțiilor, numai la noi – nu. Și mai ales la Ministerul de Externe, agentura rusească este în floare și ăsta-i motivul pentru care
în R. Moldova, ei au diferiți favoriți, pe care îi sprijină, cu care își fac business-uri, ei, cei din Ministerul de Externe, ei, cei din serviciile secrete, ei, care controlează serviciile…

Trebuie să înțelegem ce se întâmplă cu instituțiile noastre și trebuie să înțelegem de ce nu reacționează cum ar trebui. L-am văzut pe Dl Meleșcanu? Că nu l-am văzut. Trebuia să sară, să îmi ia apărarea. Mă încurajează Ambasadorul?! Să mă încurajeze, asta am eu nevoie?

Atitudinea României în sancționarea derapajelor R.Moldova, nu există. Au fost alegeri, care au fost invalidate total nedemocratic. Nu am auzit nici o voce de la București, care să ia atitudine față de acest lucru. Și nu pot decât să bănuiesc că este o complicitate. Și la fel, că a fost la 2015, si la fel – subiectul Unirii aici, la Bucuresti, caută să fie băgat sub preș.

Și cea mai mare vină, o are Președintele Iohannis, care ar trebui să coordoneze politica noastră externă. Și de fiecare dată, când am avut acțiuni unioniste, a spus că astea sunt „țopăieli poluliste-electoraliste”. Și a uitat ce a promis Președintele Iohannis în timpul campaniei electorale? A zis că Unirea, da, bineînțeles, e de datoria Bucureștiului să o propună și a Chișinăului – să o accepte. Dar Dl Iohanis nu a avut deloc o prioritate și chiar a evitat subiectul ăsta și de fiecare dată, când noi am făcut un meeting, a căutat să bage subiectul sub preș, el și cu presa arondată lui. Nu că guvernarea actuală este mai brează.

Și o să continui de acum încolo, să fiu așa de virulent și o să spunem publicului tot ce se întâmplă, pentru că situația este inadmisibilă!”