R. MOLDOVA, stat antiromânesc: UNIONISTUL George Simion de la BUCUREŞTI, bătut și expulzat din nou din Republica Moldova. PLAHOTNIUC şi DODON se tem de Unire. De ce le este frică, nu scapă!

G Simion

EUGEN TOMAC: Înainte de alegerile parlamentare din R. Moldova, statul condus de Plahotniuc, un politruc controversat și viclean, și-a stabilit, la fel ca predecesorii săi comuniști, ținta predilectă pentru campania electorală a tuturor profitorilor – atacul la adresa României.

Ieri, unionistul George Simion a fost agresat și umilit de către securiștii de la Chișinău. În plus, a primit și o interdicție de a trece Prutul timp de 5 ani.

E clar că acesta va fi mesajul lor politic: apărăm Moldova de români, un lucru comic și trist în același timp. Plahotniuc este și cetățean al României, dar asta, se pare, nu-l împiedică să prostească electoratul și să facă tot ce îi stă în puteri pentru a descuraja orice manifestare a celor care își doresc Unirea cu România.

În ziua în care Președintele Iohannis participă la evenimentul dedicat sărbătoririi Zilei Unității Germane, ce marchează unirea germanilor din 1990, despre Unirea celor două Românii nu vrea să discute nimeni.

Expulzarea lui Simion transmite un mesaj și confirmă ce știam deja. Politicienii din România și de la Chișinău doar mimează că le pasă de poporul pe care pretind că-l conduc și îi apără interesele.

Unirea celor două state este singura soluție. România este de la Nistru până la Tisa. Așa au creat-o înaintașii noștri și așa trebuie să rămână!

Unionistul George Simion, bătut și expulzat din Republica Moldova. Activistul avea fruntea plină de sânge

Președintele Acțiunii 2012 George Simion a fost expulzat luni noapte din Republica Moldova și declarat de autorități persona non grata pentru o perioadă de cinci ani. După ce i s-a permis trecerea graniței și a realizat o emisiune la postul unionist 10TV, George Simion a fost reținut fără a i se comunica vreun temei, a fost urcat cu forța într-un automobil fără numere distinctive ale statului, a fost lovit și apoi escortat la vama Leușeni.

Liderul unionist s-a aflat numai pentru câteva ore la Chișinău și la momentul la care a fost reținut de angajați ai Biroului de Migrație și Azil ieșea din oraș și se îndrepta spre România. Pe Calea Ieșilor, în apropiere de sectorul de poliție Buiucani, mașina în care George Simion se afla a fost trasă pe dreapta de un automobil de poliție cu girofar, pentru ca imediat după aceea să apară și o mașină din care au coborât mai multe persoane îmbrăcate în negru, dintre care două purtau însemnele Biroului de Migrație și Azil. Acestea l-au informat pe Simion că are interdicție de intrare pe teritoriul Republicii Moldova pentru o perioadă de 5 ani și l-au obligat să părăsească mașina cu care se deplasa și să urce în a lor, agresându-l fizic.

Este un nou abuz comis de autoritățile de la Chișinău împotriva unui cetățean al României, a unui cetățean european. Cerem Ministerului Afacerilor Externe de la București să intervină cât mai urgent, să ceară explicații Chișinăului și să identifice soluția legală pentru ridicarea imediată a interdicției de călătorie peste Prut, la frații noștri. Această măsură este antidemocratică, antieuropeană, dar mai ales antiromânească. Republica Moldova se scutură de democrație, după poftele câtorva oameni care controlează întreaga sferă politică, economică și socială și cărora le este teamă că Unirea va face dreptate și îi va trata ca pe niște trădători de patrie. Azi m-au interzis pe mine, mâine pot interzice pe oricine!”, a declarat George Simion, președintele Acțiunii 2012.