PLAHOTNIUC şantajează ONU. Ce planuri secrete are Oligarhul ?

imnul-haiducului-plahotniuc

Filip a citit la ONU un discurs agramat, scris de niște imbecili ridicoli. Povestea cu retragerea armatei 14-e este de o seamă cu independenta R,.M. Putea să nu-și mai bată gura degeaba. Nu a spus un cuvânt despre înlocuirea misiunii de pacificare rusești cu una internațională. Așa ca în estul Ucrainei.

Cu toate acestea era gata să trâmbițeze pe toate drumurile că la ONU a excelat. Nici voarbă.

Văd cum site-ul lui Șalaru, ”inchide md” i-a invitat pe Negru si Bogatu, doi ciolănauți de marcă, să dreagă busuiocul. Indivizii care au fost pe la toate televiziunile cu doba, iar acum ciugulesc din palma lui Plahotniuc au răspuns pionierește: ”Totdeauna gata!

Și ei l-au lăudat cu jumătate de dinte pe Filip care s-a bâlbâit de la tribuna ONU. Nu contează că Secretarul General ONU a afirmat că susține retragerea trupelor ruse din Moldova. Sunt vorbe goale.

Rușii nu-și vor retrage niciodată trupele din regiunea transnistreană, deoarece ei au toate șansele să devină stăpâni pe întreaga R.M.

Îi amintesc acestui clovn chel că problema implicării ONU în retragerea trupelor din Estul R.M. a fost pusă chiar la începutul războiului moldo-rus. Atunci ni s-a spus că ONU nu dispune de echipe specializate si ar fi mai indicat să cerem susținerea OSCE. Am făcut-o. Și nimic nu s-a mișcat din loc. Am procedat la compromisuri peste compromisuri, dar carul… pe loc a rămas.

Problema secesionismului este una politică și doar oamenii de pe ambele maluri ale Nistrului o vor soluționa.

În timp ce Dodon are un consilier pentru soluționarea diferendului în favoarea Rusiei, Fantiomas de Moldavie, alias Filip, este mai marele Cristinei Lisnic, o gogoașă care s-a dovedit a fi o tabula rasa, chiar dacă declara la învestire: „Am acceptat această funcție la propunerea dlui Filip. Nu este vorba de negocieri, este vorba de profesionalism, este vorba de angajamentul pe care ți-l asumi și cît pot să livrezi din punct de vedere profesional. Am activat în acest mediu 13 ani și am fost concentrată doar pe aceste procese.”

Chiar așa. Am văzut cât a livrat această speluncă plahotniucistă: Nimic.Secesioniștii o învârtesc in jurul degetului ca pe altă nimicnicie de-a lui Plahotniuc pe nume Osipoff. Dacă nu știați, individul este acum ambasador R.M.la OSCE si Austria. Tace, De secole nu-li mai auzim. Dar a început foarte promițător. A propus, la ședința guvernului ca lui Shor să i se permită să deschidă magazine duty-free la Nistru. Asta însemna că vicepremierul pe reîntregire pune cruce pe Transnistria. Ulterior, a retras ca un partizan propunerea. Nimeni n u l-a întrebat nimic de la latrinele mediatice ale lui Plahotniuc. Va pleca cu această taină în mormânt. Cu tot cu Plahotniuc .

Pe scurt, ce a declarat cu subiect și predicat la ONU, aceasta fantomă a lui Plahotniuc cu numele Filip? El a spus că stăpânul său ne va ține ostateci dacă ONU, SUA și UE nu-i permit să tranfornme R.M. într-o feudă a binomului toxic.

Plahotniuc de mult timp este instalat în Transnistria. El mulge efecticv11 procente din teritoriul R.M. prin firmele sale ”Energocapital”, ”Metal feros”, centrala electrică de la Cucuirgan, etc. De ce ar ceda, dacă visul lui e să devină un Erdogan de Moldavie.

VASILE GROZAVU