Deschide şi semnează această PETIŢIE NAŢIONALĂ către UE: Nu-i lăsa pe PLAHOTNIUC, DODON, ŞOR să te frure !

Petitie ACUM

DISTRIBUIE pe FACEBOOK

Petiția este adresată Parlamentului European, Consiliului Europei, Comisiei Europene, Consiliului Uniunii Europene, OLAF și Europol.

Semnând petiția, cetățenii Republicii Moldova solicită instituțiilor UE și statelor membre să cerceteze aspectele furtului bancar din Republica Moldova realizate pe teritoriul țărilor UE, să pornească urmărirea penală a cetățenilor Republicii Moldova implicați în furtul bancar și în operațiuni de spălare a banilor și să le aresteze activele delapidate.

„ACUM este și mai necesară mobilizarea noastră pentru a cere sprijinul instituțiilor europene în vederea urmăririi și tragerii la răspundere a cetățenilor moldoveni care au comis fraude pe teritoriul UE. Plahotniuc și gașca sa au furat miliarde și au făcut spălări de bani în țările europene, și-au cumpărat din venituri ilegale case luxoase în occident, încalcă toate convențiile și toate legile naționale, trimițând la închisoare și tortură profesori. Acești criminali trebuie pedepsiți. Avem nevoie de ajutorul Uniunii Europene. Haideți să semnăm petiția și să obținem sancționarea tuturor celor vinovați”, este îndemnul membrilor Mișcării de Rezistență.

Petiția poate fi semnată online aici

De asemenea, petiția mai poate fi semnată la sediile PAS de pe str. A. Mateevici 31, Platforma DA, str. 31 August 15, și PLDM, str. București 90, of. 19.

Amintim că petiția a fost lansată în cadrul Adunării Generale a Cetățenilor din 26 august 2018.

De la momentul descoperirii fraudei bancare în valoare de 1 miliard de dolari SUA (12% din PIB), autoritățile Republicii Moldova împreună cu organele de drept ale țării nu au recuperat nimic.

Povara a fost pusă pe umerii cetățenilor prin adoptarea de către Parlament a legii privind transformarea în datorie internă a garanțiilor de stat emise în noiembrie 2014 și martie 2015.

 

MIŞCAREA de REZISTENŢĂ NAŢIONALĂ ACUM

PETIŢIE

Către
Parlamentul European, Consiliul Europei, Comisia Europeană, Consiliul Uniunii Europene, OLAF, Europol
Reieșind din faptul că de la momentul descoperirii fraudei bancare în valoare de 1 miliard de dolari SUA (12% din PIB), autoritățile Republicii Moldova împreună cu organele de drept ale țării nu au recuperat niciun dolar, ci dimpotrivă protejează persoanele implicate în acest furt;
Conștientizând povara pusă pe umerii cetățenilor prin adoptarea de către Parlament a legii privind transformarea în datorie internă a garanțiilor de stat emise în noiembrie 2014 și martie 2015;
Luând în considerație adoptarea în iulie 2018 a Legii privind Amnistia capitalului, criticată dur de partenerii externi și de societatea civilă, lege care va submina în mod fundamental recuperarea activelor din furtul miliardului,
Cetățenii Republicii Moldova solicită instituțiilor UE și statelor membre să cerceteze aspectele furtului bancar din Republica Moldova realizate pe teritoriul țărilor UE, să pornească urmărirea penală a cetățenilor Republicii Moldova implicați în furtul bancar și în operațiuni de spălare a banilor și să le aresteze activele delapidate;

Cum ar putea ajuta petiția?
Organismele europene de control financiar pot iniția urmărirea penală a cetățenilor implicați în operațiuni financiare ilegale pe teritoriul țărilor din Uniunea Europeană. După cum puteți vedea în investigația de mai jos, realizată de RISE Moldova, Vladimir PLAHOTNIUC are ce ascunde și are de ce se teme!!