Ce ascunde Serviciul de Protecţie şi Pază de Stat şi nu publică întreg filmul accidentului ? De ce este necesară crearea unei comisii parlamentare de anchetă în cazul accidentului Preşedintelui DODON ?

Dodon accident

VALERIU MUNTEANU, Facebook: Sincer nu am vrut să mai revin la subiectul acidentului în care a fost implicat, ieri, Igor Dodon, dar intervenția repetată a deputatului socialist Vlad Bătrâncea și a unui unui deputat rus, arhicunoscut drept zurbagiu de serviciu, care susțin că accidentul a fost de fapt un atentat la viața președintelui, dar și încercarea poliției de a pune toată vina producerii accidentului pe șoferul de la Floreni, mă obligă să discutăm câteva aspecte importante ale incidentului:
1. Coloana de mașini ale statului, ce plimba, ieri, președintele și unii membri ai familiei acestuia nu era un cortegiu oficial ci era mai degrabă un soi de abuz moldovenesc, unde mașini oficiale, cu numere civile, inclusiv mașina președintelui, se deplasau abuziv și cu încălcarea regulilor de circulație, acțiuni ce au pus în pericol viața multor participanți la trafic.
2. SPPS a diseminat în presă un video de aproximativ 6 secunde, unde este fixat momentul ieșirii pe contrasens a camionetei Avicola Floreni, dar nu publică întreg filmul, ori, unii participanți la trafic, aflați în acele clipe pe șosea, susțin, că precursorul SPPS, ce la fel era cu numere civile, în mod abuziv, mergea pe liniile neîntrerupte de demarcare a drumului, „alungând” mașinile ce veneau la întâmpinare spre stânga, procedură ce se realiza la o viteză de mișcare a așa-zisului cortegiu, foarte mare. Cu siguranță, pentru a exclude echivocul, SPPS are obligația să publice tot filmul accidentului și de la toate mașinile pe care le-a utilizat în ziua de ieri.
3. Această bulversare a traficului de către precursorul SPPS, a făcut ca mașina din fața camionetei ce transporta carne de pui să frâneze brusc, iar carosabilul ud, nu a permis mașinei Avicola Floreni să se adapteze la condițiile de trafic și în încercarea de a evita tamponarea din spate a maxi-taxi-ului, șoferul camionetei a pierdut controlul volanului și a ieșit pe contrasens.
4. Igor Dodon, după ce a trimis în închisorile sângeroase din Turcia 7 dascăli ai liceului Orizont, acum îl va scoate țap ispășitor pentru accidentul de ieri pe șoferul camionetei Avicola Floreni și va înfunda ocna cu el și nimeni nu va putea să știe cu adevărat ce s-a întâmplat ieri pe șoseau din Strășeni.
5. Pentru ca acțiunile SPPS și a celorlalți actori implicați în acest accident, inclusiv cele ale lui Igor Dodon, care a comandat „cursa” să fie analizate fără părtinire, cred că este imperioasă crearea unei comisii parlamentare de anchetă, pentru elucidarea circumstanțelor producerii acestui accident. Acțiune necesară, mai ales pentru a evita pe viitor punerea în pericol a vieții participanților la trafic, ce se întâlnesc pe străzi sau șosele cu mașinile lui Igor Dodon…
P.S. Regret profund, accidentarea gravă a mamei lui Igor Dodon și îi doresc însănătoșire grabnică, în același timp, condamn cu tărie comentariile pline de vitriol ale multor internauți, care, în mesaje publice, au regretat, că accidentul nu s-a încheiat cu „moartea președintelui”. Cred cu tărie, că acest gen de abordări este extrem de periculos și depăsește orice limită a bunului simț. Invit și pe alți, politicieni, mai ales de opoziție să dezaprobe astfel de luări de atitudine, în vederea păstrării, pe cât este posibil, a unui climat de toleranță și concordie în societatea noastră.

 

(VIDEO și FOTO) Noi detalii despre accidentul lui Dodon: În convoi se afla și un partener de chef al președintelui

În convoiul de automobile al președintelui Igor Dodon, implicat în gravul accident de duminică, se afla și un controversat cetățean rus, fost deputat în duma de la Moscova și partener de chef al șefului statului.

Este vorba despre Oleg Paholkov, devenit cunoscut la Chișinău în special după ce a publicat pe pagina sa de Facebook imagini cu un chef pe care l-a dat împreună cu președintele Igor Dodon la vila prezidențială de la Condrița.

Atunci acesta s-a lăudat că a fost oaspetele lui Dodon, postând imagini în care era văzut alături de Dodon făcând curse cu ATV-uri în pădurea în care se află vila prezidențială, dar și savurând vinurile din beciul acesteia.

Potrivit unui site rusesc, la care Paholkov este redactor șef, acesta s-ar fi aflat duminică într-unul din automobilele din convoiul care s-ar fi deplasat la Sadova.

El a și publicat un mesaj video din Republica Moldova, în care vorbea despre o „tentativă de asasinat” la adresa lui Dodon, amintind și de decesele recente ale liderilor separatiști din Donbas și Abhazia, Alexandr Zaharcenko respectiv Ghenadi Gagulia. Primul a fost victima unei explozii, iar al doilea a murit în urma unui accident rutier.

 cotidianul.md