De ce Maidanul moldovenesc nu mai poate aștepta. R. Moldova e scoasă de vânzare de Regimul Plahotniuc-Dodon

Dodon Erdogan

Ieri m-am convins, odată în plus, că binomul Dodon-Plahotniuc este unul  pornit pe rele și că acești indivizi vor să instaureze o dictatură feroce în R.M., una de sorginte ruso-turcă. Deja s-a procedat la arestări inopinate, cu mascați, cu intimidări ale copiilor, iar factorii decizionali din guvernare, cu excepția lui Dodon ,, susțin că nu sunt suficient informați despre arestări. ( Plahotniuc tace ca întotdeauna,deși e președintele partidului -stat)

Deci, doar Dodon, preșul lui Putin, căruia Erdogan, președintele-dictator al Turciei, i-a reparat președinția  se revoltă. Nu spune cum a cutezat să-i plătească lui Erdogan cu viețile a șapte cetățeni turci. Dodon, ipocritul, a scris că presa nu-i iubește pe diplomații ruși, dar le plânge de milă turcilor.

E prea greu prețul. Pentru acest act ilegal Dodon trebuie demis imediat, fiindcă reacțiile UE au fost prompte.

Hahn: Respectați procedurile judiciare stabilite!

Comisarul pentru Politica Europeană de Vecinătate şi Negocieri de Extindere, Johannes Hahn,  a scris: Aştept ca Guvernul Republicii Moldova şi toate autorităţile să respecte statul de drept şi toate procedurile judiciare stabilite. Se întâmpla în urma reținerii  de către SIS a celor şapte cetăţeni turci, angajaţi ai Liceului moldo-turc Orizont din Chişinău, printre care directorul filialei Durleşti, directorul filialei Ciocana şi directorul filialei Ceadâr-Lunga, au fost reţinuţi de către ofiţerii SIS, după care expulzaţi din ţară, fiind suspectaţi de legături cu o grupare islamistă.

Mass-media de limbă turcă scrie că autorităţile moldovene i-au reţinut şi extrădat pe cetăţenii turci la solicitarea venită de la Ankara.  Asta fiindcă cetăţenii turci reţinuţi activează la Liceul Orizont, instituţie de învăţământ finanţată de clericul Fethullah Gulen, acuzat de Recep Erdogan că ar fi organizat lovitura de stat din 2016.

De atunci, Turcia a pornit o represiune naţională şi internaţională a oamenilor lui Gulen. Potrivit unor surse, cetăţenii turci sunt, de asemenea, solicitanţi de azil politic pe teritoriul Republicii Moldova pe motiv că viaţa lor e în pericol în Turcia.

3e66069330a460a0f8edcb0e21d17076

Asta e culmea!

E inimaginabil. Fără a-i judeca aici în R.M., fără a informa populația despre pericolul pe care-l prezintă, colaboratorii lui Botnari de la SIS i-au expulzat în Turcia. Filip se lamentează, Leancă amintește de un scandal internațional de proporții, pastorul baptist Ghilețschi-călătorul, tot el vicepreședinte al parlamentului, un râs de la ministerul justiției, Eșanu, avertizează că putem pierde dosarele la CEDO.

Acești farisei lași erau obligați să ceară informații suplimentare de la SIS, să insiste ca reținerea să fie argumentată în structurile internaționale, să se consulte cu partenerii de dezvoltare. Nu au făcut-o. Binomul Plahotniuc-Dodon- Candu-Filip le-a pus călușul în gură.

Dar, văzând care sunt reacțiile internaționale, ei bat în retragere, lăsându-i dezgoliți pe Plahotniuc-Dodon, odisoul binom care a concrescut în numele banilor,schilodeind zilnic poporul pentru a-și realiza obiectivele diabolice de vânzare a R.M. către Rusia. Pe ei în doare în cot: Banul să vină! Pentru aceasta vând în robie și oameni!

Finul lui Plahotniuc vrea audieri parlamentare!

Prefăcându-se că nu știe nimic, președintele parlamentului Candu, tot el și finul lui Plahotniuc, a estimat că sunt necesare audieri parlamentare. Deci, majoritatea agresivă a lui Plahotniuc-Dodon va cugeta, va murseca subiectul ca până la urmă, punându-se la vot, să se constate că SIS-ul lui Botnari a avut dreptate.

Planul lui Candu, elaborat sub bagheta lui Plahotniuc, Dodon, Erdogan, Putin e simplu. La fel a fost votată și modificarea sistemului de vot.

Mă miră atitudinea lui Leancă, furul miliardului și captivul lui Plahotniuc. Acesta o face pe virgina, deși trebuia să fie cel mai documentat și să ia irevocabil decizia de a nu permite expulzarea cetățenilor turci. Anume el trebuia să știe până la arest care sunt motivele pentru a-i putea răspunde imediat comisarului Hahn dacă extrădarea conducerii Liceelor Orizont de către SIS are la bază fapte reale și nicidecum convingeri politice. Asta cu atât mai mult, cu cât după cum se lamentează ex-scula lui Filat și servul lui Plahotniuc ” aceste persoane au investit mai bine de 20 de ani în educaţia copiilor noştri”.

Ca să vedeți, Leancă, abia în cel de-al 12-ea ceas i-a solicitat, ”drugului”  său, deputatului Eugen Carpov, preşedintele Comisiei Securitate Naţională, Apărare şi Ordine Publică să organizeze urgent audierea persoanelor responsabile din cadrul SIS.

Astfel, Plahotniuc-Dodon odiosul binom, mai face un pas sigur spre o ruptură definitivă a relațiilor cu UE. Maidanul moldovenesc nu mai poate aștepta.

Vasile Grozavu