INVESTIGAŢIE-BOMBĂ: Vilele de lux și casele Dictatorului Vlad Plahotniuc ascunse în străinătate care depășesc cu mult veniturile lui declarate în ultimii ani

imnul-haiducului-plahotniuc

Rise.md a realizat o investigație legată de imperiul imobiliar al liederului democrat. De când a intrat în politică, Vladimir Plahotniuc ar fi încercat pe toate căile să ascundă vilele și casele pe care le are, însă jurnaliștii de la Rise susțin că au reușit să identifice 4 vile aflate în Elveția.

(video) Rise.md: Paradisul de peste 30 de milioane de Euro a Oligarhului sau imperiul imobiliar al liderului PD, Vladimir Plahotniuc

(Foto: UNIMEDIA)

Înșiruite pe axa Geneva – Sciez – Les Houches – București, vilele valorează peste 30 de milioane de euro, adică peste jumătate de miliard de lei, susține Rise.md. Toate proprietățile sunt însă puse pe numele unor apropiați de-ai liderului democrat și nu figurează în declarația sa de avere.

Valoarea acestora însă, depășește cu mult veniturile declarate ale lui Plahotniuc în ultimii ani.

 

Astfel, reporterii Rise.md au identificat o primă vilă pe lacul lacului Leman, chiar în suburbia Genevei. Un adevărat cartier de lux unde marii bogați ai planetei dețin proprietăți.

O altă descoperire a jurnaliștilor Rise o reprezintă o altă vilă situată tot pe malul lacului Leman, doar că din partea franceză a acestuia, în orașul Sciez. Aparține unei companii offshore din Cipru, dar a fost cumpărată în 2008 și până în 2011 aparținea oficial soților Vladimir Plahotniuc și Oxana Childescu. Chiar dacă în 2011 a trecut în posesia unei companii cipriote, până acum, pe căsuța poțtală figurează familia Childescu.

În Alpii Francezi, chiar la poalele Montblanc-ului, cel mai înalt vârf din Alpi, se ascunde o cabană cochetă. Aparține aceleași firme care deține și vila de pe malul francez al lacului Leman și în 2012 a obținut un aviz de renovare și extindere. Cel care a reprezentat-o în fața autorităților locale franceze a fost Andrian Candu, mai scriu jurnaliștii Rise.

De asemenea jurnaliștii au mai identificat o casă de-a lui Plahotniuc și în cartierul rezidențial Pipera din București.

Întreaga investigație o găsiți pe Rise.md