ALERTĂ-MAXIMĂ: Se pune la cale vărsare de sânge. Cine este, de fapt, stăpânul R. Moldova care îi ţine pe Plahotniuc şi Dodon în ghearele sale

Shor îl are și pe Plahotniuc în gheare Sau Iresponsabila guvernare se joacă de-a Shor în R.M.

Ofensa adusă de Shor poporului pe 26 august este una enormă. După Snegur și Lucinschi, doi ex-președinți ramoliți care i s-au căciulit lui Dodon și au mers la recepție, Shor a vrut să demonstreze în PMAN că el prezintă ceva. Că el este stăpânul R.M. după Birștein și toată echipa sa, adusă de Ciubais în R.M. pentru a investi și a-și lua banul grămada și bogăția, înapoi, în băncile elvețiene.

Dacă nu țineți minte, vă amintesc de faptul că Ciubais l-a făcut consilier pe Valeriu Pasat, omul lui Lucinschi, un individ care i-a servit pe tavă cu ajutorul lui Al.Tănase, ( avocat) cel sfânt și mioritic, centrala electrică moldovenească de la Cuciurgan. Aceasta e prorpietatea R.M. și ea nu trebuia privatizată la fel ca și rețelele de gaze din Transnistria. De ele s-a ocupat alt individ – Filat.

Deci, Lucinschi, cel care a susținut cu mâinile și picioarele programul de privatizare al lui Snegur avea interes. Snegur era mai machiat. Mai ascuns. Mai diazepamcic. Dar totul a pornit de la el și sunt în măsură să demonstrez aceasta la document, dacă, evident, statul român preferă să discute cu mine onest, dar nu așa ca un individ de la TVRM sau ca ambasadorul Ioniță. Aceștia, ca să vedeți, vor proiectele. Ei nu cred că am de pus întrebări dlui Iliescu, Năstase, Meleșcanu, Băsescu, Stolojan care au intervenit în gestiunea politico-economică – militară a R.M. în 27 de ani de independență.

Deci, locul lor era aici, în Basarabia cotropită de ruși și după proclamarea Independenței.

Dar despre ce mai putem vorbi la Chișinău, unde rapsodia ruso-evreiască masonică a fost orchestrată de Lucinschi, devenit recent cetățean al României, grație lui Iohannis care a copilul de mingi al lui Merkel.

De regula, pe 27 august guvernarea dacă tot crede în România și în contribuția ei esențială la propășirea europeană a R.M., îi invită oficial pe liderii de la București pentru a consemna evenimentul. Asta e tradiție nescrisă.

Asta însemnează că Moldova de Est e pământ românesc, dle Ioniță. Nu a existat o asemenea tradiție de la 90 încoace și asta e cea mai gravă eroare a autorităților de la București care au lăsat R.M. la cheremul binomului toxic – Dodon-Plahotniuc care îi permit lui Shor să-și facă de cap în țărișoară.

Numai Tauber care a tradus aberațiile unei spelunci europarlamentare cât face? Asta chiar e dusă cu pluta dacă își imaginează că noi nu știm cine este Birștein, stăpânul lui  Miron Shor, dacă nu cunoaștem afacerile lui. Dacă nu vedem că după aeroport el a deschis duty-free pentru babe și moșnegi care în afară de TVM și Prime nu vizionează nimic.

Dacă mai țineți minte, din pasa vicepremierului Osipoff, actualmente ambasador tocmai la OSCE unde taie frunze la câini, el fiind un incapabil și un lingău, Shor a vrut să deschidă magazine duty-free la Nistru. Dar a fost o criză de guvern și individul și-a retras propunerea.

Un observator atent al scenei politice constată cu ușurință că după ce a făcut denunțul în adresa lui Filat, Shor vrea să ajungă deputat cu partidul său. Nu am citit  până acum nici o analiză serioasă în presa de peste Prut, analiză ce ar demonstra cât de periculos este acest individ condamnat la 7 ani și jumătate de pușcărie.

Acolo parcă nu ar exista servicii secrete, parcă nu ar exista 90 la sută din populație care vrea reîntregirea dar nu Shor și Plahotniuc – Dodon, ci cu frații.

Se observă cu ușurință că Shor împinge starea de lucruri spre vărsări de sânge.

Cel care este in capcana lui, având cașcavalul în gură pe nume Dodon, tace ca rahatul în buruiene.

El, porcul, nu știe că după asemenea conflicte politice, vine cu o adresare către popor pe care o rostește nu în brațe cu Galina, ci onest, clar. Hai să nu pierdem timpul cu acest individ care are scopul să ciocnească, așa după cum s-a exprimat, partidele politice cap în cap ca să câștige el. Ăsta chiar e tembel.

Plahotniuc a declarat că dacă Shor e vinovat, va răspunde. Deocamdată e un învingător din pasa lui. Deocamdată Plahotniuc își bate joc de românii basarabeni pentru a-i împiedica să marcheze demn centenarul. Interdicția pentru George Simion Neamț de a intra în R.M. de la el vine.

VASILE GROZAVU

Andrian Candu: Unirea cu România înseamnă război civil. Republica Moldova este multinaţională

Preşedintele Parlamentului de la Chişinău, Andrian Candu, susţine că unirea Republicii Moldova cu România, în modul în care o propune Partidul Unităţii Naţionale (PUN), condus de către Traian Băsescu, ar însemna un război civil şi distrugerea ţării.

„Ţara noastră este multinaţională. De exemplu, noi avem Găgăuzia la sud, iar la est avem Transnistria. Noi trebuie să fim foarte şi foarte atenţi”, a declarat Andrian Candu într-un interviu pentru presa de la Kiev. Potrivit lui, unirea directă a Republicii Moldova cu România, în cel mai rău caz, înseamnă război civil cu victime umane. Iar în cel mai bun caz, înseamnă unirea câtorva sate, raioane şi a jumătate din Chişinău. „În plus, în Constituţie scrie că, în cazul adoptării unor decizii de unire a Republicii Moldova, să zicem cu România, găgăuzii au dreptul la autodeterminare. Iar asta înseamnă destrămarea Republicii Moldova”, a subliniat speakerul moldovean. Şeful Legislativului a mărturisit că are cetăţenia română din anul 1994, dar a precizat că nu este unionist. În opinia sa, procentul celor care îşi doresc unirea cu România variază între 17-20%. Candu a apreciat eforturile României de a ajuta Republica Moldova în modernizarea infrastructurii şi în ceea ce ţine de parcursul integrării europene al ţării, explicând că cele două state au relaţii foarte bune. Amintim că, pe 1 februarie curent, şi Igor Dodon le-a transmis un mesaj celor care pledează pentru unirea Republicii Moldova cu România. Preşedintele moldovean a accentuat că vrea să fie foarte clar pentru toţi: „Unirea înseamnă război”.

ADEVĂRUL.RO