DECLARAŢIE-BOMBĂ: Republica Moldova este un stat antiromânesc, la fel ca în perioada lui Voronin. Plahotniuc a declanșat un război împotriva unioniştilor

George Simion

Republica Moldova este acuzată de atitudine antiromânească. Situația de la vămile cu Republica Moldova, unde sute de cetățeni români sunt întorși din drum, sub diferite motive, va fi prezentată oficialilor europeni. Cu toate acestea, Marea Adunare Centenară de sâmbătă va avea loc conform planului: Piața Marii Adunări Naționale, ora 12:00.

Participanții la Marșul Centenarului vor urma traseul Călărași-Sadova-Lozova-Strășeni-Vatra și vor intra sâmbătă în Chișinău. Coloana de unioniști care merge pe jos de la Alba Iulia nu îl include pe George Simion, oprit la vama Albița. Sute alte cetățeni români sunt opriți la vămi și le este refuzat accesul dacă se depistează că vor să meargă la mitingul de sâmbătă de la Chișinău.

În acest moment, Republica Moldova este un stat antiromânesc, la fel ca în perioada lui Voronin. Voi sta aici la graniță și voi transmite adresări către toate ambasadele statelor europene, din România și Republica Moldova să monitorizeze aceste abuzuri. Dacă situația nu se remediază, vom cere ca oficialilor de la Chișinău să le fie retrasă cetățenia română. E inadmisibil ce se întâmplă în An Centenar, când ar trebui să sărbătorim cu toții, pe ambele maluri ale Prutului”, a declarat George Simion, proaspăt expulzat iarăși din Republica Moldova.

Marșul Centenarului, o acțiunea comemorativă pentru împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire, a pornit pe 1 iulie de la Alba Iulia, se desfășoară pe jos și va ajunge în Chișinău pe 1 septembrie. Participanții străbat peste 1300 de kilometri, trecând prin locurile importante pentru reîntregirea neamului.

Departamentul Comunicare și PR

Platforma Unionistă Acțiunea 2012

Plahotniuc a declanșat un război intern împotriva celor care au conștiință națională

Marele prieten al lui Diacov încă din anii de activitate comunistă de  la TVM, pe nume Frumusachi ne-a ”bucurat” ieri la televiziunea rusească Prime a lui Plahotniuc că nu doar Ungaria va cere ca UE să elibereze creditul de 100 de milioane de euro pentru R.Moldova.

Nu a spus care sunt celelalte state, dar eu unul m-am întrebat dacă nu cumva diplomația de la București intenționează să vină cu același apel către Bruxelles.

Am analizat la rece acțiunile guvernanților de la Chișinău și mi-am zis că acest lucru este exclus de vreme ce ambasadorul R.M. la București a fost convocat pentru a da explicații asupra ultimului incident dintre noi.

Ca să nu aprindă tare de tot focul, Ministerul Afacerilor Externe de la Chişinău  a anunțat că „regretă situaţia creată zilele trecute la frontiera dintre Republica Moldova şi România, în urma căreia un grup de cetăţeni români, inclusiv din Basarabia au intrat cu întârziere în Moldova de Est.

Potrivit MAE, acesta e „un caz izolat, care a avut loc din cauza dificultăţilor de ordin tehnic în Sistemul Informaţional al Poliţiei de Frontieră, precum şi al comportamentului inadecvat al unor cetăţeni”. „MAEIE reiterează pe această cale ferma hotărâre de a respecta neabătut angajamentele asumate în cadrul Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, precum şi normele internaţionale în vigoare privind libera circulaţie a cetăţenilor”.

A trebuit, deci, ca Ungaria care are o atitudine refractară față de Centenar și  își consolidează legăturile cu Rusia să se implice acolo unde are interesele politice clare.

Or, Dodon a fost acela care l-a felicitat pe premierul ungar, Viktor Orban, pentru victoria în alegerile legislative , afirmând  că  apreciază modul în care apără și promovează interesele naționale ale Ungariei. A avut o întrevedere cu Orban, prilej cu care a rugat ca Ungaria să susțină R.M. în consolidarea așa-numite statalități.

Care sunt interesele naționale ale Ungariei? Nu este greu deloc să ne dăm seama ce a avut în vedere avortonul de Sadova. El a avut în vedere Transilvania și pretențiile Ungariei asupra acestor teritorii românești.

Dodon a constatat cu satisfacție că în vremea de la urmă unioniștii sunt puși la respect, ceea ce mă duce la gândul că a acționat mână în mână cu Plahotniuc, că sunt gata să preia puterea după 24 februarie 2019.

Plahotniuc și Dodon edifica un soi de neoliberalism  dictatorial democratic la Chișinău, modelul fiind inspirat din politica lui Putin, care este un bun prieten cu Orban.

Dodon își leagă speranțele de Ungaria și ar dori să țină Romania în șah permanent. Diacov a știut cum să facă acest lucru la timpul lui când a invitat UDMR-ul la Chișinău, provocând nemulțumirea directă a Bucureștilor. Scopul lui Diacov, Lucinschi și Snegur atunci a fost de a demonstra că R.M. este un stat, că nu e afectat de corupție endemică și nomenclaturiști comuniști de care așa și nu am scăpat.

Dodon i-a spus de la tribuna parlamentului lui Diacov că trebuie să fie de acord cu el într-o chestiune ce viza legăturile cu Rusia.

  • Votați, l-a îndemnat el. Știu că în adâncul sufletului gândiți ca și mine!

Pentru cei care au uitat, menționez că Diacov este președintele de onoare al PD și că a fost colonelul revoluției române. Iar Plahotniuc nu a explicat deocamdată de ce activistului civic George Simion Neamț nu i se permite să intre în R.M.

Plahotniuc tremură, gândindu-se la ziua de 1 septembrie, când unioniștii vor organiza o Mare Adunare Centenară. El, de fapt, are spărgătorii săi de proteste pe care vrea să-i scoată în prim plan. El nu are nevoie de Simion, Chirtoacă la tribună, ci de altcineva care i-ar permite să controleze tot ce mișcă în Vadul Hoțului încă pentru mulți ani înainte.

Binomul toxic Dodon-Plahotniuc devine un pericol real pentru viitorul european al R.M. care trebuie să se unească în cel mai scurt timp posibil cu țara.

Aceasta este în linii mari explicația pentru comentariul deșănțat, pe poante, al prietenului lui Diacov de la televiziunea rusă Prime. Plahotniuc a declanșat un război intern împotriva celor care au conștiință națională. El e piticul cel rău care ne amenință cu televizorul.

VASILE GROYAVU