ŞTIRE-BOMBĂ: SUA au început să verifice acte privind delapidarea fondurilor oferite RM; Oligarhul Vladimir Plahotniuc, printre cei vizați

Plahotniuc dolari

Oligarhul Vladimir Plahotniuc ar putea fi vizat într-un dosar în SUA privind delapidarea fondurilor oferite de FMI și Statele Unite pentru dezvoltarea țărilor cu democrație în devenire. Informația a fost făcută publică de către deputatul ucrainean Andrei Smirnov.

Totodată, acesta a declarat că în investigație este vizat și președintele Ucrainei, Petro Poroșenko.

„Judecătoria Federală din Washington a transmis spre verificare documente financiare speciale în ceea ce privește persoanele implicate în furtul de fonduri guvernamentale din SUA derivate prin programe fictive de sprijin guvernamental și a criminalității organizate”, a spus Andrei Smirnov.

Potrivit deputatului ucrainean, materialele vor fi verificate timp de 25-60 de zile după care vor fi returnate și începută procedura de fond.

deputat ucraina
http://jurnal.md/ro/news/7d7aae2dc3a97aab/sua-au-inceput-sa-verifice-acte-privind-delapidarea-fondurilor-oferite-rm-oligarhul-vladimir-plahotniuc-printre-cei-vizati.html