Palatul lui Putin de la Marea Neagră în valoare de 1 miliard de dolari. Cine este PUTIN, domnilor moldoveni?

Palatul lui Putin

Ancheta scandaloasă a fost publicată de cea mai importantă agenție de știri din lume.

Reuters a efectuat o investigație jurnalistică și a concluzionat că o parte din fondurile alocate în 2005, pentru proiectul național „Sănătate”, s-a dus la construirea „palatului” de lângă Gelendzhik, a cărui posesie este atribuită președintelui rus Vladimir Putin.

Potrivit agenției, printr-o companie – un cumpărător de echipament medical și o bancă elvețiană, aproximativ 48 de milioane de dolari au fost transferate unei companii de construcții care a construit un complex de mari dimensiuni pe coasta Mării Negre.

Principalii figuranţi implicaţi în fraudă au fost apropiaţii lui de Putin, oamenii de afaceri ruși – Dmitri Gorelov și Nikolai Shamalov.

După ce Putin a venit la putere, populația Rusiei a scăzut de la 147 milioane la 143 milioane. Problema sănătății și speranța de viață a devenit una dintre cele mai acute. Ca parte a încercărilor președintelui de a îmbunătăți calitatea vieții în 2005, a fost lansat proiectul național ambițios „Sănătate”.

Putin a anunțat planurile de a cheltui 1 miliard de dolari pentru a construi și echiparea a  15 spitale cu înaltă tehnologie de la Vladivostok la Kaliningrad. După lansarea programului, comanda de stat pentru achiziționarea de echipamente medicale a fost primită de Petromed.

Scandalul din jurul așa-numitului palat a lui Putin a izbucnit în 2010, când fostul partener al lui Shamalov şi Gorelov  Serghei Kolesnikov, a scris o scrisoare deschisă către Dmitri Medvedev, care la acel moment a fost președinte. Kolesnikov a susținut că Shamalov a construit un complex rezidențial de elită pentru Putin pe litoralul Mării Negre, lângă Gelendzhik.

Referindu-se la declarațiile lui Kolesnikov, agenția Reuters susține că construcția „palatului” a fost finanțată, printre altele, din programul național „Sănătate”. Potrivit acestuia, mijloacele alocate de „Petromed” nu au fost direcționate direct către producătorii de echipamente.

Se presupune că așa-numitul „palat al lui Putin” este construit în stil italian, are o pistă de decolare pentru elicopter, un teatru de vară și structuri subterane. Kremlinul a răspuns că nu are nimic de-a face cu acest imobil.

http://irkutsk.bezformata.ru/listnews/putina-otstroili-na-dengi-natcproekta/20369183/