PROBE-BOMBĂ: Cum BNM, CNA, PA, PG, Guvernul Moldovei, Parlamentul R. Moldova l-au ajutat pe oligarhul Vlad Plahotniuc şi omul de afaceri Ilan Şor să fure un miliard de euro. JAFUL SECOLULUI. Acțiune de protest la CNA (Prezentarea filmelor care confirma CINE a furat miliardul)

Jaful secolului proiectie de film

Vasile Nastase
Directorul CNA, adjuncții săi vor veni la serviciu și vor fi informați că Tinerii DA au proiectat aseară câteva investigații despre furtul miliardului chiar pe clădirea instituției, cu probe incontestabile, cu autori la vedere.
Zumbreanu va tăcea ca motanul, se va face ca luptă cu corupția, căutând noi jertfe printre medici și profesori.
Ce rușine!
Să vină niște tineri și sa te dea cu nasul de… probe, sa-ți arate exact cum protejatul lui Plahotniuc, Shor-vor a cheltuit o parte din miliard pe guleai și avioane de lux și tu ditamai general să te faci că plouă? Având aceste probe înainte ca ele sa apară în presa de investigații.
Cum se califică asta din punct de vedere penal, domnule Zumbreanu? Protejarea infractorului, ascunderea probelor, complicitate la crimă?
Poate Morari și Beti-șor vă ajută?
Rușine, o mare rușine!
Așa ceva nici în Somalia nu e posibil!

În anul 2015, Viorel Chetraru ne spunea că raportul KROLL nu este altceva decât o beletristică. Deși, CNA este obligată și în măsură să stopeze orice furt din banii nostri, această instituție nu a luat nici o atitudine.
Corneliu Gurin, ex-procuror general, făcea declarații de la tribuna Parlamentului că este la curent de faptul că din BNM se fură cu sacul.
Însă nici pînă astăzi Procuratura Generală nu are pornit un dosar penal real, nici un vinovat pedepsit.
Dorin Drăguțanu împreună cu, I. Leancă, A. Candu, A. Arapu semnau garanții din numele Guvernului. Toți acești oameni și alții ca ei, care s-au perindat prin instituțiile statului, sunt responsabili de furtul miliardelor.

Au trecut 4 ani, organele abilitate mai sus numite, așa și nu au găsit miliardele furate. Mimează un fel de ivestigație fără de sfîrșit. Între timp în fiecare an suntem furați de alte miliarde.

Venim în ajutorul acestor instituții de resort cu investigația facută de jurnaliști independenți.