Marea corupţie – politica de stat a R. Moldova: Oligarhii ruşi – IGOR CEAIKA, CONSTANTIN MALOFEEV, GHERMAN GREF şi Preşedintele IGOR DODON. Cine sunt oligarhii ruşi, prietenii lui Dodon ?

Dodon Ceaika

Președintele Igor Dodon, se află la Sankt-Petersburg,  la un forum economic, acolo unde vrea să-i atragă pe antreprenorii ruși care sunt dispuși să investească în domeniul criptomonedelor, așa cum este cazul lui Igor Ceaika, fiul procurorului general al Rusiei Iuri Ceaika, apropiat al cercurilor de putere de pe lângă Kremlin.

MEDIA

„Mulțumită lui Igor Iurievici (Ceaika) pentru interesul pe care l-a demonstrat în colaborare cu țara noastră, precum și pentru decizia de a finanța pe deplin restaurarea monumentului din secolul al XVII-lea din Vulcănești, dedicat victoriei armatei ruse la bătălia de la Cahul din 1770. Construcția monumentului se desfășoară sub auspiciile președintelui Republicii Moldova. Deschiderea monumentului este planificată pentru toamna acestui an”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Toată familia Ceaika este implicată în scheme financiare oneroase devoalate de presă rusă în urma unor investigații, unele dintre cele mai notorii în acest sens fiind făcute de activistul rus Alexei Navalnîi.

Agenția RBK a scris despre implicarea lui Igor Ceaika în afacerea cu criptomonede din Transnistria. Omul de afaceri rus ar putea crea în Transnistria ferme de minare şi îndeamna încă din 2017 investitorii ruşi să analizeze această direcţie.

Mai precis, fermele de minare reprezintă un hardware care ajută la crearea criptomonedei prin folosirea puterii de calcul a sistemelor unei ansamsamblu de calculatoare.

Procesul de minare generează astfel noi monede digitale pe piață, acestea putând fi ulterior tranzacționate. În ultimii ani, prețurile în bani reali al criptomonedelor au crescut semnificativ.

Transnistria trece în sfera „combinațiilor virtuale”

Minarea bitcoin-ilor (criptomonedă) necesită o cantitate semnificativă de energie electrică. Astfel, dezvoltarea fermelor de minare a criptomonedelor este o afacere puţin profitabilă chiar şi în Rusia, unde preţurile la energia electrică sunt de câteva ori mai mici decât în Moldova.

Pentru realizarea acestei idei, în Transnistria au fost deja create toate condiţiile necesare – atât tehnice, cât şi legislative. Implementarea acesteia şi lansarea activităţii este doar o chestiune de timp. Cei din guvernul Transnistriei spun că aceasta se află pe locul patru în Europa după viteza şi rata de penetrare a internetului, la ei energia electrică este foarte ieftină, iar aceasta este una din cele mai importante condiţii pentru crearea fermelor de minare”, declara în septembrie 2017, Igor Ceaika, care este şi fondatorul companiei „Ruskii Eksport”, citat de Infotag.

Declarațiile lui Ceaika veneau după ce acesta fusese invitat de Dodon la Chișinău la începutul lunii septembrie 2017, la discuții privind implicarea investitorilor ruși mai mult în R. Moldova.

Cu toate acestea, pentru energia electrică din Transnistria se folosește gaz rusesc important de la Gazprom. Rusia nu dorește să contorizeze separat gazul pe care îl trimite în Transnistria de 26 de ani, astfel că factura moldovenilor la costul de gaz din Rusia a ajuns undeva la 6 miliarde de dolari, aproape cât întreg PIB-ul R. Moldova. 

Carțile au fost făcute la Tiraspol, moldovenii din nou buni de plată

Europa Liberă nota la începutul acestui an într-un amplu articol pe acest subiect, că Parlamentul de la Tiraspol a adoptat în regim de maximă urgență o lege prin care legalizează activitatea „blockchain”, adică obținerea de valute virtuale, și deschide Zone economice libere cu facilități fiscale și preferințe la curent electric pentru agenții economici care vor deschide așa-numitele ferme de mining – parcuri de calculatoare care scanează spațiul virtual în căutarea de criptomonede.

Igor Ceaika a declarat la începutul acestui an pentru „Komersant” că e într-adevăr interesat de o posibilă investiție în regiunea transnistreană. „Am așteptat când va intra în vigoare legea. Acum au apărut premize pentru a merge mai departe. Ne-am înțeles cu șeful executivului de la Tiraspol că după ce va intra legea în vigoare autoritățile ne vor pune la dispoziție infrastructura pentru proiect. Vom aștepta de la ei propuneri privind locațiile pentru crearea fermelor de mining – mingea e în terenul lor”, a declarat Igor Ceaika. 

În octombrie 2017, membrul consiliului general al organizaţiei obşteşti „Delovaia Rossia”, Igor Ceaika, a fost delegat drept ambasador al afacerilor în Moldova şi Transnistria. 

sursa: evzmd

DODON se dă din nou evlavios: merge în Grecia la plajă, dar pozează în bun creștin. Ce poate ascunde din nou vizita sa la Muntele Athos

VIDEO// DODON se dă din nou evlavios: merge în Grecia la plajă, dar pozează în bun creștin. Ce poate ascunde din nou vizita sa la Muntele Athos

Un obișnuit al concediilor lungi și dese, președintele Igor Dodon a dezvăluit care va fi destinația sa de concediu în acest an, respectiv Grecia. Anul trecut, Dodon s-a întâlnit la muntele Athos cu oligarhul rus Konstantin Malofeev, împreună cu care a discutat organizarea Congresului Mondial al Familiilor la Chișinău din această toamnă, o ocazie bună de campanie electorală înaintea alegerilor parlamentare.
„Ceea ce ține de odihnă, tradițional merg la Muntele Athos, iar în această perioadă planific în premieră să mă ridic în vârful muntelui. Și probabil o zi sau două voi fi prin Grecia. Cetățenilor le doresc optimism. Nu tot ce zboară se mănâncă. Noi din 2009 călcăm pe aceeași greblă”, a declarat Dodon într-o emisiune televizată.
Agenția de presă Karadeniz Press a scris că, la începutul lunii august 2017, Igor Dodon și alți politicieni din Partidul Socialiștilor au programate întâlniri neoficiale cu mai multe persoane apropiate Kremlin-ului, atât politicieni ruși, cât și Konstantin Malofeev, om de afaceri rus, supranumit și „oligarhul ortodox” datorită importantului sprijin financiar și politic acordat entităților Patriarhiei Ortodoxe Ruse, atât din Federația Rusă, cât și din Ucraina, Republica Moldova și alte state.
Atunci, Dodon a așteptat luni în șir pentru o întrevedere cu Malofeev. „Insistența lui Igor Dodon se datorează faptului că dorește obținerea sprijinului, mai ales financiar și politic, din partea oligarhului ortodox pentru organizarea în 2018, la Chișinău, a lucrărilor celui de al 12-lea Congres Mondial al Familiilor (World Congress of Families), organizație acuzată de strânse legături cu Moscova”, a scris atunci sursa menționată.
WCF (World Congress of Families), cu sediul în Statele Unite, este catalogat în diferite rapoarte ale unor ONG-uri drept un „grup care incita la ura” din cauza rolului său în privința legii contra propagandei gay, adoptate în 2013, în Rusia, relata mass-media cu ocazia cele mai recente reuniuni a WCF, desfășurate, în mai 2017, la Budapesta sub patronajul premierului maghiar Victor Orban.

Konstantin Malofeev este cunoscut mass-media pentru legăturile apropiate cu administrația de la Kremlin, fiind și unul dintre principalii finanțatori ai activității cunoscutului geopolitician rus, Alexandr Dughin, considerat unul dintre ideologii panslaviști cei mai influenți în prezent. Oligarhul ortodox a intrat în atenția mass-media și datorită finanțării revoltelor pro-ruse din Crimeea și Donbas, fostul premier separatist al Republicii Populare Donețk, Alexandr Borodai, fiind un apropiat și angajat al lui Konstantin Malofeev.

Oligarhul rus Konstantin Malofeev, suspectat de finanțarea separatiștilor în Donbas, a fost declarat în căutare interstatală.

Întrevedere între Președintele Igor Dodon cu Gherman Gref, declarațiile pentru presă

Crima organizată din Tambov

Spania a anunțat în căutare internațională pe directorul adjunct al FSKN, generalul Nikolai Aulov. Lista procurorilor de din eşelonul de sus: Viktor Zubkov, Anatoly Serdyukov, Igor Sobolevsky, precum și Oleg Deripaska, Gherman Gref și chiar Alexandru Bastrykin.

Sberbank scoate banii din Rusia. Pentru cine lucrează Gherman Gref

Gherman Gref despre popor