VIDEO şi FOTO EXPLOZIV: Aşa arată democraţia lui PLAHOTNIUC

ungheni-29-iulie

Atac la jurnalisti si Radio Orhei

MARIA CIOBANU, deputat: Când văd asemenea degradare umană, simt cum mi se face rușine, cum totul se revoltă în mine și strigă în stilul regretatului Nicolae Sulac: DĂ, DOAMNE, LA ORHEIENI, MĂCAR O SUTĂ DE CECENI!
A venit la noi numai ea știe de pe unde o hoață, Marina Tauber, s-a înhăitat cu un alt hoț de meserie, Ilan Shor, și au transformat împreună Orheiul într-o rezervație sălbatică.
Am spus încă în anul 2013 că Plahotniuc a venit în politică cu metodele banditești pe care le-a însușit excelent și le-a folosit ani la rând… Și-a găsit cu ușurință coechipieri, deoarece de persoane murdare statul Republica Moldova n-a dus lipsă niciodată. El, Plahotniuc, doar a extins murdăria peste toate instituțiile statului, formând o gunoiște mare despre care le este rușine partenerilor europeni de ieri să mai vorbească…
Așa arată democrația în viziunea lui Plahotniuc, așa se trăiește mai bine, după Candu, aceștia sunt oamenii absolut onești ai lui Filip!

Fotografia postată de Maria Ciobanu.

Fotografia postată de Maria Ciobanu.

Fotografia postată de Maria Ciobanu.

Agresiune fără margini în rândul adepților lui Ilan Șor. Câteva sute de oameni care ar fi fost aduși cu 12 autobuze de undeva din afara Orheiului, au luat astăzi cu asalt sediul improvizat al Platformei DA și PAS de la Orhei, acolo unde în această dimineață urma să aibă loc o ședință a reprezentanților formațiunilor antioligarhice. În schimb, susținătorii primarului penal de Orhei au dat năvală cu mături și megafoane, lovind și în reprezentanții din Orhei ai opoziției antioligarhice, și în localnicii care se aflau de cealaltă parte a baricadei, făcând semne obscene și scandând „Marș afară din Orhei”.

În primele rânduri ale susținătorilor lui Șor a fost Marina Tauber, primar al comunei Jora de Mijloc, figurantă în raportul companiei Kroll referitor la furtul miliardului, care era ținută de polițiști, după ce a lovit cu mătura în reprezentanții opoziției. Poliția, de altfel, a binevoit să se implice deja după ce adepții lui Șor deveniseră peste măsură de agresivi.

În primele rânduri ale susținătorilor lui Șor a fost Marina Tauber, primar al comunei Jora de Mijloc, figurantă în raportul companiei Kroll referitor la furtul miliardului, care era ținută de polițiști, după ce a lovit cu mătura în reprezentanții opoziției. Poliția, de altfel, a binevoit să se implice deja după ce adepții lui Șor deveniseră peste măsură de agresivi.

Astfel, timp de câteva ore susținătorii lui Șor au încercat să alunge din… Orhei reprezentanții partidelor antioligarhice de opoziție. Asta în timp ce reprezentanții Platformei DA și PAS sunt băștinași din Orhei, iar protestatarii ar fi fost aduși cu 12 autobuze din alte localități. Secretarul general al Platformei Demnitate și Adevăr, Chiril Moțpan, a publicat imagini video cu un convoi de autobuze și microbuze care plecau în coloană la scurt timp după terminarea protestului.

„La Orhei, de câteva ore bune, câțiva membri al Platformei Demnitate și Adevăr, au fost blocați în interiorul unui butic de către susținătorii furioși ai lui Șor. Atmosfera de isterizare a cetățenilor manipulați la cel mai înalt grad posibil este creată de dna Tauber, amazoana care apare în Raportul Croll că beneficiar a circa 17 milioane de lei din visteria statului, și care le cere, în mod ultimativ, colegilor mei să plece din Orhei. Câtă impertinență, câtă obraznicie! O parvenită le cere băștinașilor să părăsească localitatea!”, a declarat secretarul general al Platformei DA, Chiril Moțpan.

Reprezentanții Platformei DA și PAS au stat astfel închiși ore în șir într-un spațiu închis, incandescent, fără apă, refuzând să se conformeze cerințelor pretinșilor orheieni care încercau să-i alunge de acolo.

„Asaltați de un numeros grup de persoane vulnerabile din punct de vedere social, dependente de cârnăciorii hoțului Șor, echipa Platformei Demnitate și Adevăr de Orhei a rezistat atacurilor verbale și furiei dirijate de Tauber, cea care s-a înfruptat nesățioasă din miliardul furat de la cetățeni. Nu voi judeca acești oameni necăjiți. Ei se lasă manipulați pentru un leu din banii furați de mafie. O bună parte dintre aceste persoane sunt aceleași care au fost văzute și la acțiunile anterioare organizate de secundanții lui Șor. Colegii mei au fost sechestrați de persoane zombate, fără rațiune și discernământ, aduse, contra unei sume de bani sau a unui kg de mici, cu autobuzele de prin localitățile învecinate. Lumea bună din Orhei este stupefiată”, a mai precizat Chiril Moțpan.