Schemele prin care Plahotniuc fură Chişinăul. Ce fac moldovenii ? Cât timp vor rămâne robii Mafiei Plahotniuc-Dodon-Şor ?

Dodon Plahotniuc Şor

Mafia nu a fost inventată în Republica Moldova. Însă, spre deosebire de alte țări, unde instituțiile statului își fac datoria luptând cu acest flagel, protejându-l pe cetățean, la noi, în Moldova, Mafia a ajuns să stea în capul mesei și să ia din bucatele celor flămânzi pentru ca să dea de mâncare cățeilor din jurul său.

V-ați întrebat de ce nu am fost validat Primar General după ce am câștigat, alături de voi, alegerile contra Mafiei lui Plahotniuc? Iată și unul dintre răspunsuri: și pentru că împreună cu voi am fi pus piciorul în pragul Mafiei imobiliare care se lăfăie în zeci și sute de milioane de euro, bani furați fără teamă de la chișinăuieni.

Iată cum funcționează unul dintre mecanismele Mafiei Imobiliare în capitala țării noastre:

1. Terenul municipal, în loc să fie comercializat la licitație, se transmite în arendă.

2. Arendașul începe lucrări de construcții măcar la nivelul de 3 % și solicită privatizarea terenului la preț normativ.

3. Prețul normativ al unui ar în orașul Chișinău este de aproximativ 600 euro, pe când prețul comercial oscilează între 20 și 60 mii euro per ar . Diferența este de la 33 pînă la 100 de ori.

Și acum, în cazul în care a mai rămas vreun funcționar onest și curajos în instituțiile care ar trebui să se lupte cu Mafia și nu cu cetățeanul, haideți să vedem un caz CONCRET prin care municipiul Chișinău pierde miliarde de lei, bani cu care am fi putut repara străzile și moderniza transportul, am fi putut construi grădinițe mai sigure pentru copiii noștri sau un spital în care să nu îți fie frică să pășești: dacă terenul destinat construcției Arenei Sportive de la Stăuceni ar fi fost înstrăinat prin licitație, acesta ar fi fost comercializat la valoarea minimală de 70 mln. euro (analiza experților independenți reieșind din prețul orientativ 10.000 euro pentru un ar, atît cît este prețul real în acest moment).

Însă, după schema propusă de guvernarea lui Plahotniuc, terenul urmează a fi privatizat la prețul normativ de aproximativ 332 euro per ar. Așadar prejudiciul bugetului constituie aproximativ 67,7 mln. euro sau peste 1,3 mlrd. Lei. Cine va beneficia de acești bani? Numai nu noi, locuitorii Chișinăului. Și nici măcar mâna de alegători, atâția cât or mai fi rămas, de-ai lui Plahotniuc, Candu și tot neamul lor. De acești bani va beneficia Mafia, oameni buni, nu plătitorul cinstit de taxe. Cu acești bani Mafia se va lăfăi în continuare în saloanele din casele lor protejate cu bariere și apărate cu mitraliere, iată de ce au făcut totul pentru a ne fura votul de la alegerile pentru Primăria Chișinăului!

ANDREI NĂSTASE

Primarul general ales de Chişinău

Fotografia postată de Andrei Nastase.