ALERTĂ MAXIMĂ: Shor, Plahotniuc și Dodon ne vând Rusiei. Ce vor face moldovenii ?

Plahotniuc Şor Dodon

Shor știe ce face

Shor a ales calea lui Plahotniuc. A început să facă politică. El va ajunge în parlament datorită faptului că i-a luat la bani mărunți pe Maia și Andrei, iar aceștia s-au ascuns în tufari ca să nu spun că au strâns coada între vine.

Shor a fost sfătuit să procedeze astfel de către Plahotniuc. Din eminența economică cenușie a lui Voronin, el, Plahontiuc a ajuns lider al PD. Face filantropie.

Umilește familiile tinere cu pamperși înloc să le ofere locuri de muncă bine plătite.

La fel procedează și Shor – le vinde oamenilor cârnăciori  ca aceștia să se otrăvească.

Am impresia că cei de la Kremlin i-au impus cu premeditare interdicție de intrare în Federația Rusă. Ca să ne convingă pe noi, pe proști, că nu e omul lor.

Dar, se vede de departe, Shor e bine văzut la Moscova. El, împreună cu Plahotniuc, au declanșat un război informațional intern împotriva populației, speculând sărăcia în care se află și cumpărându-i convingerile. Dodon pe plan extern, iar aceștia doi în interior se pregătesc de a conduce în stilul unei dictaturi Erdogan.

Cine l-a adus pe Shor în R.M.?

Recent președintelui Lucinschi,  care are doi fii controversați, i-a fost acordată cetățenia română. Frumosul gest al statului românesc m-a lăsat perplex. E vorba de faptul că Petru Lucinschi care  a recunoscut că a cumpărat acțiuni  de la „Unibank” cu o valoare de 4,8 milioane de lei. Banii i-a împrumutat de la Ilan Shor. Alte 1,5 milioane euro i-a împrumutat de la firmele acestuia.

Ne spune acest adevăr raportul Kroll

Lucinschi susține că pe Shor îl cunoaște de la vârsta de trei ani, el fiind prieten cu tatăl acestuia. Pe Miron Shor îl cunoaște și Mircea Snegur. El i-a deschis magazinele duty-free de la Aeroportul Internațional Chișinău.

Miron Shor a fost unul dintre oamenii de încredere ai lui Birștein. Din această perspectivă nu trebuie să nu ne facem niciun fel de iluzii: actuala guvernare, la fel ca și al doilea binom – Sandu-Năstase nu vor să ne Unim.

Ei au nevoie de Transnistria pentru a bloca în orice moment R.M.

Să zicem, noi acum vrem să ne unim. Printr-un miracol vrem să fim în UE și NATO, să nu mai suportăm guvernarea – cerșitoare. Pe lângă faptul că vom fi tratați ca niște români de calitatea a doua de către Iohannis, care i-a acordat recent cetățenie lui Lucinschi, ni se va indica la faptul că riscăm să înghețăm de frig în casele noastre, să nu avem cu ce face o cașă copiilor.

Replica va fi una mortală

Ce replică vom primi, însă de la clasa politică? Plahotniuc ne va spune că în anii guvernării sale nu a reușit să edifice o nenorocită conductă de gaze Iași – Ungheni – Chișinău pentru a nu le permite secesioniștilor să blocheze conducta. Iar arenă  polivalentă va edifica. Vrea să scoată bani grei.

Dvs. chiar credeți că Andreeva a blocat întâmplător calea ferată la Tighina? Credeți că Smirnov a sistat livrarea gazelor către partea dreaptă a Nistrului din mare dragoste pentru independența noastră? Kremlinul pune gheara pe noi.

Dar ce veți face fără lampa lui Ilici?

Noi imediat vom primi  altă replica dacă vom spune că ne unim. Vom fi întrebați: Dar de unde veți lua energie electrică? Doar guvernarea Plahontiuc ( in nici un caz Filip) a decis să procure energia electrică ieftină de la Cuciurgan, din regiunea secesionistă, consolidând-o financiar.

Alegerile au fost tergiversate pentru a-l scoate ca pe un păduche în frunte pe Shor

Am auzit multe păreri despre data alegerilor. Cea mai succintă și cea mai concludentă e una expusă de ex-ministrul liberal, Iurie Chirinciuc, disident politic al regimului. El a declarat că într-un an al alegerilor nu se efectuează niciun fel de privatizări, deoarece procesul ca atare ridică suspiciuni. Și atunci de ce Plahontiuc –Shor-Dodon le acceptă? Fiindcă guvernarea speră să pună mâna pe ce a mai rămas cu miliardele acestui clan, condus de către Birștein.

Mai mult, până în februarie Shor va fi scos basma curată, iar partidul său va trece în parlament.

Noi, cei mulți, ce vom face? Vom merge ca niște blegi din urma lui Munteanu, Țâcu, Șoimaru, cică unioniști și vom susține că Unirea încă nu s-a copt? La asta vrem să ajungem din pasa guvernării de la București care nu ia atitudine față de încălcarea drepturilor românilor basarabeni pe pământul lor, dându-i bani lui Plahotniuc ca să ne gâtuie, băgându-ne în cercul de foc al Transnistriei și nefăcând nimic pentru a insista ca ea să fie declarat teritoriu ocupat de Rusia.

P.S. În alt articol voi fi și mai succint. Voi spune cine le-a dat centrala electrică moldovenească de la Cuciurgan rușilor și cum Plahotniuc ne sugrumă prin firma sa, Energocapital.

VASILE GROZAVU