Când va muri Putin? Ce se va întâmpla cu Rusia ?

Putin in biserica

Întrebărea cu caracter de conspirație „dacă Putin este în viață“ sau „când va muri Putin“ excită mintea atât acelor care „se ridica din genunchi“, cât şi în alte țări. S-ar părea că s-au scris sute de materiale, dovedind că Putin a murit, dar şi varianta opusă – că este destul de viu. Dar cu siguranță o să dezamăgesc pe de o parte, pe de altă parte vă voi bucura. Sunt dezamăgit că Putin este în viață. Mă bucur că e aproape o legumă. De altfel, ca și cu cea mai mare parte a conducerii Rusiei. Ce se întâmplă acolo?
Ultima dată în timpul întâlnirii, Putin și-a arătat simptomele tradiționale de boală – îi e greu să stea, se ține de  scaun, un corset greu. Un spate extrem de  drept (traumatism sever pentru el, aparent). Cucuie neînțelese pe fața (vezi fotografia de mai sus). Și dansul deja cunoscut, cu picioarele și mâinile.

În primul rând, trebuie să înțelegeți că, dacă Putin va muri, dacă va fi îngropat în timpul unei lovitură de palat sau va merge să se pensioneze, politica Rusiei față de vecinii săi, a  Occidentului nu se va schimba. Această politică este în întregime imperială, în timp ce politica imperială a Federației Ruse este susținută de o mare parte a populației. Motivul pentru ceea ce se întâmplă este nu numai în propaganda, minților cuprinse de violență ale rușilor în ultimele decenii, din serialul de a se ridica din genunchi şi în jur numai duşmani , dar se află, de asemenea, şi în mentalitatea  rușilor de exclusivism (din păcate, nu rusă) și a sclaviei lor sălbatice și a conservatorismului medieval. Respingerea a tot ce este străin și progresist a fost implantat atât de țarii, cât și de liberalii ruși. Singurul lucru care poate opri Rusia acum de expansiunea imperială și militară fără sfârșit, ar fi o înfrângere grea în război sau a economiei și în continuare a dezintegrării ei teritoriale după  exemplul URSS. Când va apărea prima variantă sau a doua , nu este dificil de prezis. De curând, expertul și șeful de la Stratfor și-a confirmat previziunile – Rusia se va dezintegra în zece ani. Motivul este o politică neraţională, atât externă cât și internă și rămânerea în urmă faţă de  civilizația occidentală, atât în tehnologie, cât și în viața socială.

El a prezis prăbușirea Rusiei în toate direcțiile: regiunea de vest – pleacă spre  Europa, Caucazul  – spre Asia Centrală și Orientul Mijlociu, Orientul Îndepărtat – se îndreaptă spre  independență, tinzând către Japonia, China și Statele Unite ale Americii. Deci, ce rezultă din asta? Rezultă că o schimbare a puterii în Rusia, moartea lui Putin sau o lovitură de stat va fi mai mult un catalizator al procesului existent, nu al cauzei. În acest caz, în cazul în care schimbarea de putere va avea loc la începutul anilor ’20, acesta va servi ca un factor puternic pe fundalul tendinței spre izolaționism și agresiunea Federației Ruse. Deoarece Rusia, care începe treptat să se mişte pe calea Coreei de Nord, va putea îngheța societatea și mișcarea în sine până la mijlocul anilor ’20. Aproape că nimeni nu-și va aminti perioada democrației. prin 2024 se planifică de a dezactiva Internetul extern de la  Rusia, de exemplu, și se va stabili jammere (aparate de bruiaj) speciale prin satelit, să nu fie în măsură de a fi distribuit în mod gratuit pe teritoriul unei noi „Coreei de Nord.“

Prin urmare, toată lumea este interesată de întrebarea – când Putin moare. Din aceste considerente, este mai bine ca acest lucru să se întâmple în cadrul unor limite de posibilităţi. Și va fi această fereastră de oportunitate între 2019 și 2024. În această perioadă, sancțiunile vor avea un impact maxim asupra economiei ruse, iar libertatea de gândire nu va avea timp să fie băgată sub obroc. Tot în această perioadă, Rusia nu va avea absolut nici un aliat semnificativi pe arena mondială. Germania și Franța se vor retrage, apoi China, care va introduce cu atenție influența sa în Siberia și Kazahstan, o pe care o activează în mod semnificativ.

Până în 2024, comunicabilitatea  probabil va scădea drastic atât în interiorul cât și în afara Rusiei. Motivul este banal – cenzura totală, care în astfel de spații va reduce probabil „semnalul invers” din regiuni spre centru. Un exemplu acum este Cecenia. Ce se întâmplă acolo este deja greu de înțeles – jumătate din oficialii din regiune sunt prieteni și rude ale lui Kadyrov. Siberia este același exemple care încă mai oferă centrului  valută și materii prime, dar în număr mare se încheie direct cu China, la capitolul pădure, apă, sectorul agricol și comerț. În cazul în care, cu toate acestea, va avea loc „re-alegerea lui Putin“, care în 2024 nu va mai avea capacitatea de gândire coerentă,  elita atunci, care îl susţine pe Putin,  va avea mai multe pârghii de putere și să va dori să se afirme. Va fi un salt ușurel în încercarea de a recâștiga pierderile, dar acest lucru nu va dura mult timp – 10-15 ani. Apoi se va repeta tot același scenariu de dezintegrare. Acest lucru este inevitabil. Întrucât structura Rusiei existente presupune o dezintegrare. Explic asta întrun limbaj simplu . Orice element de introducere a democrației și a valorilor liberale slăbeşte imediat legătura colonială a „autonomiilor“ Siberia, Caucaz, Tatarstan cu centrul – ei vor încerca să facă  politică și economie proprie, și apoi autogestionarea. Iar neinstituirea instituțiilor democratice și liberale cauzează un decalaj total în economie și la nivelul de trai, lipsa dezvoltării. Ambele procese sunt auto-completate în viitorul apropiat, deci fie una, fie alta.

Și în cele din urmă, ce variante o așteaptă pe Rusia, în caz dacă Putin  „moare” până în 2024? Ader la scenariul lui Stratfor – partea europeană a Federației Ruse îşi va lua armele nucleare și va adera la Europa. Caucazul – va merge spre  Asia. Siberia – spre China. „Moscovia” va încerca să mențină influența economică asupra Siberiei, dar probabil pentru o perioadă scurtă de timp . Totul depinde de prăbușirea economiei  Chinei, care ar putea suferi în mod grav din cauza crizei globale preconizată în 2019. În această situație pentru China, Siberia ar fi o „opțiune de rezervă” – acolo este mult teren de exploatare. Caucazul va fi complet reformatat – rușii de acolo vor fi alungaţi împreună cu familiile lor, Georgia și Azerbaidjanul își vor redobândi teritoriile pierdute. În același timp, „Moscovia” va încerca să elimine islamizarea și va încerca să dezvolte un stat național.

Victor Şevciuc

http://rusjev.net/2018/07/22/kogda-umret-putin-i-chto-potom/