ŞTIRE-BOMBĂ: Cine protejează Mafia lui Plahotniuc de la Chişinău ? De ce Plahotniuc nu se teme de UNIUNEA EUROPEANĂ ?

Stadionul republican 1

Statele Unite ale Americii la Chişinău are doar interese. Evident, geopolitice, imperiale. Drepturile omului, democraţie, corupţie sînt doar cuvinte frumoase, un paravan pentru a-şi ascunde adevăratele interese. De ce nu cere această supraputere ferm de la Regimul Plahotniuc-Dodon anularea sistemului electoral mixt, anularea invalidării alegerii Primarului general Chişinău, pedepsirea şi investigarea internaţională a miliardului furat, pentru că a obţinut ceea ce a dorit. De ce Regimul Plahotniuc-Dodon nu  se teme de Uniunea Europeană, încet, încet apele încep a se limpezi. Lui Franklin Roosevelt, Preşedintele SUA i se atribuie fraza pe care se presupune că ar fi spus-o în 1939 despre Dictatorul SOMOSA: „Somoza,  poate fi un fiu de caţea, dar el e fiul nostru de caţea.” Istoria se repetă. Acum este vorba de Dictatorul moldovean Vlad Plahotniuc.

Luaţi cunoştinţă de decizia Guvernului cu privire la transmiterea terenului Stadionului republican pentru a fi construit un nou sediu al Ambasadei SUA la Chişinău începând cu min. 21.

Stadionul Republican se desfiinteaza, iar in locul lui va fi ridicat un nou sediu al Ambasadei SUA la Chisinau. Decizia, luata astazi la guvern

Bunul imobil Stadionul Republicat urmează să fie transmis cu titlu oneros în proprietatea Statelor Unite ale Americii în scopul edificării noului sediu al Ambasadei SUA, transmite IPN cu referire la un proiect de lege aprobat de Guvern.
Stadionul Republican, proprietate publică a statului, cu suprafața de 5,1814 hectare, nu se mai utilizează de mai mulți ani .
Proiectul de lege stabilește că Guvernul va asigura determinarea valorii bunului imobil, negocierea prețului și semnarea contractului de vânzare-cumpărare a bunului imobil.
Termenul „oneros” este atribuit unor contracte, convenții (acestea devenind un act juridic oneros) prin care părțile semnatare își asumă unele obligații în schimbul unor avantaje.Proiectul de lege privind desfiinţarea Stadionului Republican” a fost supus consultărilor publice de către Ministerul Economiei şi Infrastructurii între 29 mai-8 iunie curent. Documentul a fost elaborat după ce, în decembrie 2017, SUA şi-au exprimat dorinţa  de a procura terenul cu suprafaţa de 5,1814 hectare, amplasat pe str. Tighina nr. 12 din Chişinău, proprietate publică a statului, pentru a construi un nou sediu al reprezentanței diplomatice.Stadionul Republican de pe strada Tighina a fost demolat in vara anului 2007, la initiativa prim-ministrului de atunci Vasile Tarlev. Proiectul urmează să fie transmis Parlamentului pentru examinare.