INVESTIGAŢIE-ŞOC: De ce MAFIA lui PLAHOTNIUC are nevoie să controleze Primăria Chişinău ?

Plahotniuc-Silvia-Radu

Terenul pe care se înalță sediul central al Partidului Democrat din Moldova (PDM) se extinde. Constar Invest SRL, firma care deține impunătoarea clădire din strada Armenească din Chișinău, urmează să plătească municipalității peste un milion de lei pentru a mai prelua oficial aproximativ trei ari. Extensia „teritoriului democrat” se face din contul unui teren amenajat anterior de Fundația lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss”, scrie RISE.md.

Acest lucru este prevăzut într-o decizie aprobată de Consiliul Municipal Chișinău (CMC) în ședința extraordinară din 18 iunie 2018.

Cei circa trei ari reprezintă, de fapt, un pasaj care asigură accesul mașinilor în spatele clădirii de lux, atât din strada Armenească, cât și din strada Bulgară. Acesta este înconjurat de un gard înalt de câțiva metri și a fost amenajat anul trecut, când actualul sediu PDM a fost renovat. Terenul este proprietate publică și aparține Consiliului municipal Chișinău și Direcției generale educație, cultură, tineret și sport.

În decizia CMC se mai arată că Direcția generală arhitectură, urbanism și relații funciare are la dispoziție trei luni din data autentificării notariale a contractului de vânzare-cumpărare a terenului pentru a trece noul proprietar în registrul cadastral. La moment transferul de proprietate încă nu a fost înregistrat.

Solicitat de Rise, administratorul Constar Invest SRL,Serghei ORLOV, a refuzat să comenteze acest subiect. Nici arhitectul-șef al Capitalei, Sergiu Borozan, nu a oferit prea multe detalii. 

„Dați un demers oficial și o să vă dăm răspuns. Asta trebuie de ridicat arhiva, trebuie de văzut. Eu am sute de documente, nu țin minte fiecare în parte”, a declarat acesta.

Firma Constar Invest SRL a cumpărat clădirea din strada Armenească de la Partidul Comuniștilor din Moldova în ianuarie 2017.

Imobilul este supravegheat de zeci de camere de luat vederi, iar accesul mașinilor în zonă este restricționat din toate părțile de piloni mobili. Tot anul trecut, practic în paralel cu lucrările de reparație a actualului sediu PDM, Fundația lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss”, la solicitarea Constar Invest, a amenajat în spatele clădirii un loc de joacă. Anume din contul acestui teren „democrații” și-a extins pasajul din spatele sediului.

Agora.md

Mai multe detalii pe RISE.md.