Pe cine reprezintă, de fapt, banca Transilvania în ROMÂNIA, care a preluat VICTORIABANK de la CHIŞINĂU? Sponsorii Mafiei Clujene. Urasi, veriga dintre mafie si gulerele albe

Banca Transilvania

Comisar şef (r) Toma Rus

– fost şef al Departamentului Ordine Publică din Ministerul de Interne cu rang de subsecretar de stat

– fost şef al Direcţiei Generale de Combaterea Crimei Organizate

– fost şef al BCCO Cluj-Napoca

În prezent, pensionat ilegal de către Ministerul de Interne la cerere, nu are 45 ani, oferă consultanţă Băncii Transilvania şi Iulius Grup.

Protecţie Politică

– Relu Fenechiu, preşedinte PNL Iaşi, omul din “faţa” lui Iulian Dascălu şi a Patriarhului României, Daniel.

– Norica Nicolai, europarlamentar PNL, fost senator PNL de Cluj, prieten apropiat al lui Toma Rus.

– Marius Nicoară, preşedinte PNL Cluj, fost preşedinte al CJ Cluj, actualmente senator PNL Cluj, acţionar semnificativ la Banca Transilvania.

– Horea Uioreanu, deputat PNL Cluj, fost preşedinte PNL Cluj-Napoca, vicelider al grupului parlamentar PNL din Camera Deputaţilor, acţionar semnificativ la Banca Transilvania.

– Ioan Rus, fost vicepreşedinte al PSD, fost preşedinte al PSD Cluj, lider al grupului informal
PSD din Cluj, prieten cu George Maior, directorul SRI, şi cu tatăl său, profesorul universitar Liviu Maior.

– Marian Vanghelie, preşedinte PSD Bucureşti, care are o relaţie pecuniară cu Toma Rus.

– Pop Puşcaş Teodor, fost candidat PSD la Primăria Clujului, fost comandant al IPJ Cluj, fost şi actual miliţian.

– Vasile Soporan, fost preşedinte PSD Cluj, în prezent deputat PSD Cluj, acuzat de CNSAS că ar fi fost informator al securităţii. A câştigat procesul împotriva CNSAS.

Protecţie informativă

– George Maior, director SRI.

– Gheorghe Petcu, colonel SRI în rezervă, fost ofiţer de Securitate. A fost adjunctul şefului
represiunii împotriva muncitorilor ce au demonstrat contra regimului ceauşist, în noiembrie 1987 la Braşov. În prezent, este cuscrul omului de afaceri Bela Urasi, în casa căruia locuieşte. Este ofiţerul care l-a adus în Cluj pe creatorul megaescrocheriei Caritas, Ioan Stoica, la rândul lui fost informator al Securităţii

– Alţi ofiţeri din cadrul SRI şi DGIPI care primesc cadouri şi alte “atenţii” din partea lui T.R.

Asistenţă financiară

– Banca Transilvania

– Contacte:

– Horea Ciorcilă, preşedintele Consiliului de Administraţie, cel mai mare acţionar, persoană fizică, în cadrul Băncii Transilvania.

– Iulian Dascălu, acţionar Iulius Mall şi Iulius Mall Cluj, reprezentantul “mafiei moldovene” în Cluj.

– Bela Urasi, fost şi actual informator al poliţiei, preluat “pe proces verbal” de către Toma Rus, principalul sponsor al acestuia. Creierul ţepei Codec, care a golit buzunarele românilor de circa 50 milioane euro până la închiderea ei de către Guvernul Boc

– Dorel Goia, acţionar semnificativ la Banca Transilvania. Deţine afaceri imobiliare în Bucureşti şi Baia Mare, alte afaceri în Bistriţa. Fost profesor de istorie al elevului Toma Rus.

Protecţie în sistemul judiciar

– Virgil Andreieş, preşedintele CSM, fost preşedinte al Curţii de Apel Cluj, fost judecător la Curtea de Apel Cluj, fost judecător la Tribunalul Bistriţa, fost jurist Rombat Bistriţa.

– Dora Molnar, fost şef DIICOT Cluj, fost procuror Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj, fostă prietenă intimă cu T.R.

– Mircea Hrudei, şef DIICOT Cluj, prieten la cataramă, şi nu numai, cu T.R.

– Daciana Deritei, născută Pop, nepoata fostului decan al Facultăţii de Drept Cluj, Pop Liviu, şi a secretarului Consiliului Judeţean Cluj, Pop Măriuca, prietenă intimă cu fostul subaltern al lui Toma Rus, Korci M., şi rudă cu avocata lui Iulian Dascălu, patronul Iulius Mall.

– Sorina Siserman, preşedintele Tribunalului Cluj.

– Ariana Ilieş, vicepreşedintele Tribunalului Cluj.

Cămătărie şi extorcare de bani

– Protejează împrumuturile făcute de Bela Urasi şi pe asociaţii săi.

– Asigură recuperarea banilor împrumutaţi cu dobândă şi împarte profitul cu aceştia.

– În ultima vreme, unii dintre datornicii lui Toma nu şi-au mai plătit dobânzile, ceea ce a dus la o relaţie tensionată între Bela Urasi şi Toma Rus.

– Dă împrumuturi unori oameni de afaceri aflaţi în dificultate care pentru a obţine banii trebuie să depună garanţii imobiliare.

– A protejat persoane care au intrat în posesia unor case pe care nu aveau niciun titlu legal.

-Totul a fost posibil datorită protecţiei pe care o are şi a şpăgilor pe care le-a împărţit

Şantaj

– Toma Rus este acuzat de şantaj de către directorul Piscicola SA Cluj, Dorin Mărginean, societatea condusă de acesta fiind prejudiciată cu 3,5 miliarde lei de către Toma Rus şi fostul director al societăţii, în urma cedării unui spaţiu pentru o sumă modică. În 2005, Toma Rus a încercat să-l oblige pe Mărginean să-i cedeze 5 spaţii ale SC Piscicola SA contra sumei de 5,5 miliarde lei. Suma a fost refuzată

– Toma Rus a creat dosarul “Cazino” pentru că oamenii lui din lumea interlopă nu mai puteau acorda împrumuturi împătimiţilor de la cazino. Din acest motiv, echipa Ţepeş-Pop Ioan junior a fost eliminată. Spaţiul de la Chios, unde funcţiona cazinoul, i-a aparţinut şi îi aparţine omului de afaceri Dorel Goia.

Protecţie

1. A pus la punct, alături de Bela Urasi şi asociaţii săi, afacerea Codec, care a fost desfinţată abia recent.

2. A încercat să distrugă, fără succes, Gazeta de Cluj, şi i-a inculpat prin intermediul lacheilor săi, Hrudei şi Deritei, pe oamenii care făceau ziarul. Dosarul a fost respins de instanţă.

3. La fel, a determinat trimiterea în judecată a lui Arpad Paszkany, cel care a pierdut, în mod ilegal, licitaţia pentru atribuirea terenului de la Iulius Mall.

4. Împreună cu Mircea Chertes, fost consilier al Premierului Tăriceanu, a ajutat anumite firme, să primească subvenţii de la Ministerul Agriculturii în mod nemeritat.

Spălare de bani

– Toma Rus dă o turnură legală banilor obţinuţi prin şantaj, protecţie, extorcare de bani.

– A penetrat sistemul naţional de securitate şi se laudă că va reveni în Ministerul de Interne.

– Aşteaptă cu nerăbdare căderea preşedintelui Traian Băsescu pe care-l critică, în special la mesele udate din belşug cu băuturi alcoolice, împreună cu “sponsorii” PNL şi PSD

Începând cu numărul viitor, Gazeta de Cluj va prezenta dovezi pentru fiecare dintre afirmaţiile din această pagină. Cei care nu au răbdare pot să ne acţioneze în instanţă încă de săptămâna aceasta.

Sponsorii Mafiei Clujene

Urasi, veriga dintre mafie si gulerele albe

Sponsorul capului mafiei clujene si ne referim aici la comisarul-sef Toma Rus, fost sef al BCCO Cluj si fost director adjunct al Brigazii de Combatere a Crimei Organizate la structura centrala, este nimeni altul decât omul de afaceri Bela Urasi. Gazeta va dezvaluie legatura dintre lumea buna a Clujului, aici intrând crema Bancii Transilvania, seful mafiei din Politie si lumea interlopa, dar si afacerile putrede din spatele încrengaturii.</b>

Bela Urasi a facut avere la modul serios dupa ce si-a vândut participatiile din firma Astral si a ajuns la o avere estimata de 60 de milioane de euro, fiind o prezenta obisnuita de câtiva ani în Capital Top 300. Bella Urasi este si un actionar semnificativ la Banca Transilvania si controleaza doua firme de constructii. Una dintre ele este VANI ROM SRL este specializata în primirea de lucrari fara licitatie de la CONSILUl JUDETEAN CLUJ,  institutie publica controlata de PNL prin intermediu fratiei CHERTES –UIOREANU. Tot Vanirom SRL i-a construit în Caprioara casa comisarului sef TOMA RUS. Primul dintre membrii fratiei, MIRCEA CHERTES, este consilier al premierului TARCEANU  si se afla de mai multa vreme în atentia, deocamdata tacuta, a Directiei Nationale  Anticoruptie. Al doilea, deputatul HOREA UIOREANU se da de  ceasul mortii sa o impuna pe Norica Nicolai, senator clujean “de import”, în functia de ministru al Justiei petru a încerca în al doisprezecelea ceas sa inhibe DNA care are în lucru dosarele mai multor lideri liberali din CJ si ale mai multor oameni de afaceri apropiati acestora.

“Camerele” de facut bani

BELA URASI este si unul dintre actionarii firmei Codec, specializata în instalarea de camere video petru supravegherea autoturismelor în trafic. Zece astfel de camere au fost montate pe drumul E60 între Turda si Cluj. Potrivit contractului acordat, fara licitatie, de Consiliul Judetean societatii Codec, 49 % din cuantumul amenzilor aplicate automobistilor care nu respecta viteza legala intra în buzunarele firmei Codec, adica în cele ale lui Urasi. Merita mentionat faptul ca cel de-al treilea semnatar în afcerea Codec-CJ Cluj  este Ministerul de Interne, care si-a pus semnatura tot în dispretul legi, petru ca, asa cum spuneam, lucrarea a fost încredintata firmei Codec fara licitatie. Aici intra în scena comisarul Toma Rus, care a “uns” generalii care trebuiau din Ministerul de Interne pentru a a aproba acest proiect. Acum cateva luni, Urasi si asociati sai din Codec au încercat tot pe filiera liberala –ne referim refer aici la municipiul Bacau unde primar este un liberal –sa monteze în acest oras peste 100 de camere de supraveghere. În urma scandalului din presa bacauana, doar câteva camere au fost montate în Bacau.

Cum functioneaza sistemul

Dar poate cea mai importanta activitate depusa de Bela Urasi, secondat de bunul lui prieten Toma Rus, consta în faptul ca împrumuta diferite sume de bani cu dobanda, ceea ce este o alta infractiune. Prin intermediul imprumuturilor pe care le face diversilor oanemni de afaceri, Bela Urasi percepe dobânzi în euro, ce variaza între 6 si 10 la suta pe luna. Cei care nu puteau sa plateasca la timp erau vizitati de comisarul sef Toma Rus sau de locotenentii sai care le “explicau” rau platnicilor ce se întampla daca nu-si platesc datoriile. Urasi a fost disperat în decembrie 2006 când Toma Rus si-a pierdut functia de sef al BCCO Cluj. Fiind pus la dispozitie, Toma Rus nu mai putea recupera sumele uriase aruncate de Urasi pe piata. De altfel, Urasi a sponsorizat, iar Mircea Chertes si deputatul PNL Horea Uioreanu (la nunta caruia în acesta vara Toma Rus i-a facut un impresionant cadou în bani) au exercitat presiunile necesare pentru ca  Rus sa primeasca functia de director adjunct în cadrul BBCO structura centrala. Oricum, ,,toti’’ sunt pe “statul de plata” al lui Urasi – constructorii parkingului din Marasti unde Chertes detine 27% din actiuni si un important en-gros-ist de carne de pasare si multi altii îi datoreaza multi bani lui Bela Urasi. Acesta, la rândul sau, imparte dobânziile obtinute banditeste cu Toma Rus.

Pitbul-ul lui Bella

În decembrie 2005, în restaurantul Casa Ardeleana, aflat sub influenta alcoolului, Bela Urasi, s-a luat la bataie cu un alt patron potent al Clujului. Bela Urasi “a luat-o pe cocoasa” si s-a refugiat în bucataria restaurantului de unde l-a chemat în ajutor pe complicele sau în ale faradelegilor, comisarul Toma Rus, la acea vreme înca sef al BCCO Cluj. Toma Rus a aparut în pijama si l-a pus la punct pe presupusul agresor al lui Bela Urasi. Dupa ce s-au asezat la masa, Urasi i-a reprosat lui Toma Rus  ca nu a venit destul de repede desi îi da atâtia bani. Iata legatura dintre lumea buna a Clujului, aici intrând crema Bancii Transilvania, si seful mafiei din Politie – veriga de legatura cu lumea interlopa Bela Urasi –Toma Rus.

Gazeta de Bistriţa

Mafia bancara din Satu Mare este condusa de raspopitul Ioan Boja

 

Sucursala Bancii Transilvania din Satu Mare este tarata-n scandal din cauza preotului tepar Ioan Boja

Desi este greu de crezut, iata ca itele extrem de incurcate ale „cazului Ioan Boja” incep sa se desfaca si sa apara la lumina zilei pleiada de ilegalitati pe care acest slujitor doar imbracat in sutana le-a facut de-a lungul timpului sub inalta obladuire a mai marilor zilei din Satu Mare, a judecatorilor cu care si-a facut concediile si cu care si-a petrecut timpul liber, sau cu notarii care stau cu chirie in spatiile lui.

Am aratat asta, vom arata cu degetul si-n continuare, pana se va face cu adevarat curatenie intr-un colt de lume in care oamenii simpli par a fi lasati in voia lui Dumnezeu.
In materialele atasate sunt demersuri incepute pentru desca;cirea unei povesti greu de crezut, articole in care am subliniat fapte si marsavii.
Azi va propunem un material mai socant decat celelalte, unul din care rezulta ca omul nostru facea ce voia, dar nu in numele Tatalui, cum era de asteptat, ci in nume propriu, cu orice prêt, chiar si distrugand destine si suflete.

„Filiera Banca Transilvania” si sotii Pop

Se poate spune ca gheata s-a spart in „cazul sotilor Irina Pop si Ilie Marcel Pop, ca primul semn extreme de vizibil despre afacerile verosului preot Ioan Boja.
Ca sa-I imbrobodeasca pe acesti „enoriasi”, dar si speculand statutul de var primar pe care-l avea cu Marcel, acum raspopitul Ioan Boja s-a oferit sa-I cunune.
„Minunea” s-a petrecut, iar preotul s-a gandit sa se capatuiasca inca putin pe seama lor.
Astfel, cu un har pe care-ar fi trebuit sa-l foloseasca la fapte bune, i-a zapacit pe cei doi sa angajeze un credit in valoare de 25.000 de euro de la Banca Transilvania din Satu Mare.
Aveti mai jos si declaratia video a celor doi pagubiti, una ce ne scuteste total de alte comentarii!
Cum acestia lucrau atunci in strainatate si nu puteau indeplini conditiile legale, inventivul preot le-a facut rost de actele necesare.
„Folosindu-se de stampila SC Beno SRL, a intocmit in fals o adeverinta de salariu pentru Pop Irina, iar pentru Pop Ilie Marcel o adeverinta emisa de SC ROL & NOR SRL. Din cercetarileefectuate rezulta ca acestia nu au fost niciodata angajatii societatilor respective.” noteaza explicit procurorii de la Parchetul de pe langa Tribunalul Satu Mare in RECHIZITORIUL din data 17 decembrie 2012.
Tot ei arata ca dupa efectuarea expertizei grafologice, pas necesar deoarece preotul a negat faptele de care a fost acuzat, a reiesit ca EXACT popa a scris.
Cealalta adeverinta, cea pentru Irina Pop era si ea cu cantec, deoarece el a abuzat in folosinta stampilei pe care Bliderean Daniela i-a dat-o de buna voie, tot pentru astfel de operatiuni, fara stirea tatalui ei insa, Alexandru Dobran, care era administrator la SC Beno SRL.
Dupa ce le-a facilitate astfel obtinerea acestui credit de 25.000 de euro, acelasi preot care a bagat de seama ca se castiga bine din astfel de intermedieri, s-a gandit ca e mai bines a aiba propria jucarie, adica un soi de banca a lui, astfel incat a tras toate sforile de cuviinta, a batut la usi pana cand a obtinut de la VolskBank o franciza de care se ocupa chiar nevasta lui.
Ca un facut, imediat dup ace a dres asta, i-a convins pe sotii POP sa faca un nou credit, o refinantare de fapt, la noua banca.
Creditul a fost in valoare de 73.768 de euro de data aceasta, suma din care s-a platit imediat imprumutul luat de la Banca Transilvania, logic, cu dobanzile si toate comisioanele de rigoare.
Pentru acest nou credit sotii Pop au garantat cu trei doua apartamente si o garsoniera.
Cum insa ei trebuiau sa se intoarca repede la munca in Italia, si cum Ioan Boja era verisorul bun al lui Marcel, dar cum preotul le devenise intre timp sin as de cununie, cei doi insuratei nu au stat deloc pe ganduri si l-au imputernicit pe acesta sa ridice banii din banca.
DACA urmariti interviul postat pe Youtube cu cei doi pagubasi va cruciti!
Preotul si-a tras o gramada de comisioane proprii.
Mai mult, in baza acelei imputerniciri a incercat, fara stirea sotilor Pop, sa cumpere un teren de la numitul Mihai Haidau, un personaj cu care ne vom mai intalni in materialele noastre, pentru ca si pe acea casa era atunci un credit cu cantec.
Pentru acest „artificiu” preotului Ioan Boja I s-a si schimbat mai apoi incadrarea juridical de la fapta de inselaciune la cea de abuz de incredere.
Revenind, procurorii recunosc ca sotii Pop le-au pus la dispozitie nenumarate acte scrise chiar de preotul nas, intre care importanta ne pare si noua, dar si procurorilor, cum ca le-a cerut explicit celor doi suma de 2500 euro, special pentru cele cinci persoane complice din Banca Transilvania, Satu Mare.
Cercetarile au aratat ca numitii Costea Ciprian, Costin Sebastian si Bliderean Daniela au ajuns mai apoi sa lucreze la VolskBank, sucursala pentru care preotul a obtinut o franciza pentru sotia lui.
Lor li s-a mai alaturat o vreme si Iudith Istvan.
Impreuna cu acestia nu s-a dedat de la nimic preotul Boja nici direct, nici indirect, la Banca Transilvania Satu Mare, vezi faza cu complicitatea lui Bliderean in realizarea adeverintei lui Irina Pop.
De la Banca Transilvania Ioan Boja i-a rezolvat astfel de credite pe sotii Pop, pe verisorul Ardelean Danut Vasile, pe Simon Istvan si pe Mihai Haidau, caruia si-a si promis popa stergerea unei datorii mai vechi, dar cu conditia sa-I incendieze o casa de pe strada Lucian Blaga nr 289, ca sa isi poata lua el banii pe asigurare.

„Filiera Transilvania” si Istvan Simon Gyorgy

Ca si in toamna anului 2006, cand le-a rezolvat „din nimic” 25.000 de euro sotilor Pop de la Banca Transilvania, la aceeasi sucursala satmareana preotul Ioan Boja a mai facut o victima.
Aceasta se numeste Simon Istvan Gyorgy, persoana care, in acelasi an de pomina a fost „ajutata” de Boja sa obtina un credit pentru… renovarea locuintei.
Cum Simon nu putea beneficia de credit, pentru ca nu intrunea conditiile legale, cei doi l-au convins pe numitul Jula Daniel sa fie titularul creditului.
Cum insa salariul acestuia nu era suficient, „invinuitul Ioan Boja s-a oferit sa procure o adeverinta care sa-I permita accesarea creditului” noteaza procurorii.
Pentru asta „a rezolvat” o adeverinta de salariu tot in fals de la SC TRO BALAN SNC, astfel incat Jula Daniel a obtinut un credit in valoare de 99.000 de lei de la aceeasi Banca Transilvania Satu Mare.
Pentru acest „ajutor” preotul a pretrins si obtinut suma de 4000 de euro, spunandu-I lui Jula ca are influenta in mediul bancar, dar ca si aceasta trebuie recompensata.
La scurt timp, ca un argument pentru cele sustinute, preotul – inca preot pe atunci! – I l-a prezentat pe Sebastian Costin, atunci functionar bancar la Transilvania, om ce s-a si transferat la Volskbank cand preotul a obtinut franciza pentru sotia lui.
Ca un facut, procurorii au gasit trei martori care-au sustinut si declarat ca Jula n-a lucrat niciodata la SC Trio Balan SNC, societate care, paradoxal iar, ca sa nu se trezeasca acuzat preotul a fost cumparata mai apoi de… Simon Istvan Gyorgy.
Acesta, chiar in anul urmator – sotia preotului avea déjà franciza la VolskBank – a obtinut un credit in valoare de 75.000 de euro.
Ca si-n cazul sotilor Pop, primul credit, cel de la Banca Transilvania a fost rambursat.
Alte comisioane, alte sume necuvenite pentru preotul intervenient!
Da, dar de data asta a cerut 6000 de euro pentru complicii Costin Sebastian si Costea Ciprian, déjà deveniti angajati ai sotiei preotului, dupa tranferul lor de la Banca Transilvania.

https://necenzuratmm.ro/dezvaluiri/40385-mafia-bancara-din-satu-mare-este-condusa-de-raspopitul-ioan-boja-i.html