STRICT-SECRET: La summitul Putin-Trump din 16 iulie, Israelul va primi „lumină verde” pentru a ataca Iranul în Siria

Putin Trump summit

Când președintele american Donald Trump își va întâlni omologul rus luna viitoare, el va insista ca Iranul să-și retragă toate forțele din Siria, a declarat ziarul Al-Hayat joi.

Statele Unite sprijină în mod public Israelul în această arenă, potrivit diplomatului occidental, care a vorbit cu ziarul.

„SUA vor da Israelului” lumină verde „pentru a ataca orice forţe iraniene din Siria, unde și cum vrea Israelul”, a spus el.

Diplomatul a adăugat că un alt factor pe care l-a luat în considerare Washingtonul este că „Iordania se opune, de asemenea, prezenței iraniene la granițele sale”.

„Summit-ul Putin-Trump va avea loc, iar nucleul său se va axa pe insistența Washingtonului de retragere a Iranului din Siria”, a declarat diplomatul occidental ziarului.

Fox News a informat joi că summitul va avea loc la Helsinki pe 16 iulie.

Retragerea Iranului din Siria este o cerință esențială a Israelului.

Netanyahu a precizat clar că Israelul va opri Iranul de a construi baze avansate și de a-și consolida forțele militare, cum ar fi Hezbollah, în apropierea graniței israeliene. El a susținut cuvintele sale cu acțiuni, deoarece Forțele Aeriene au bombardat în ultimele câteva luni zeci de ținte iraniene în Siria, distrugând unități fără comandă, centre de comandă și control și alte facilități militare.

Este cunoscut faptul că Israelul ar fi trebuit să primească o permisiune tăcută din partea Rusiei pentru acest lucru, deoarece forţele militare ale  supraputerilor  s-au aflat în țară, din ziua când Assad le-a cerut asistență militară în septembrie 2015. Sistemele rusești de apărare aeriană nu au fost folosite pentru a opri raidurile aeriene israeliene.

În mare măsură, datorită puterii sale aeriene, Rusia a jucat un rol important în suprimarea revoltei împotriva domniei lui Assad, poate chiar mai mult decât iranienii. Prin urmare, ei au un număr mare de pârghii în Damasc și, prin urmare, Trump se va concentra asupra acestei probleme la summit.

https://worldisraelnews.com/at-putin-summit-trump-to-give-israel-green-light-to-