Planul adevărat al americanilor în R. Moldova, curățirea teritoriul Moldovei de populație ? Pentru cine oare ?

Departament de Stat SUA

De ce SUA nu aplică sancţiuni economice şi nu arestează conturile lui Plahotniuc, Şor în străinătate pentru miliardul furat ? O întrebare pentru reflecţie.

Modul, cum operează ambasada SUA în Moldova și lobbyiștii americani la Washington, înrădăcinează două concluzii: ➊ lor nu le pasă deloc de reputația SUA în Moldova și ➋ planul adevărat e altul decât cel declarat – acel adevărat constă în curățirea teritoriului Moldovei de populația de aici.

Fotografia postată de Viorel Topa.

Secretarul Pompei a avut o întrevedere cu premierul moldovean Pavel Filip

Mai jos se dă relatarea purtătorului de cuvânt Heather Nauert:

Secretarul de stat Michael R. Pompeo s-a întâlnit astăzi cu premierul moldovean Pavel Filip pentru a discuta o serie de probleme bilaterale. Secretarul general  Pompeo a promis sprijin în continuare al Statelor Unite în favoarea viitorului european ales al Republicii Moldova și a cerut punerea în aplicare a unor reforme cheie pentru a proteja Moldova împotriva ingerințelor externe și pentru a avansa integrarea sa europeană. Secretarul i-a reamintit primului-ministru Filip că alegerile libere și corecte reprezintă o dovadă a unui guvern democratic și trebuie să reflecte voința cetățenilor țării fără intervenție politică.

https://www.state.gov/r/pa/prs/ps/2018/06/283490.htm