PLAHOTNIUC, întreaga lume știe deja cine ești și a tras capacul peste sicriul tău politic

plahotniuc-tanase-

Citesc un interviu abracadrabant din publicația-ciolonaut a lui Plahotniuc-Tănase cu numele ”Tâmpul”. E un interviu  foarte prost.

Când procedezi la lectură, primul lucru pe care-l faci e să te convingi că nu citești o făcătură, că cel care pune întrebările este un autor respectat.

Ei bine, interviul este semnat conspirativ ”D.C. fapt” ce denotă, fără putință de tăgadă, că autorul fie a fost constrâns să pună întrebări neroade, fie i s-a dat interviul integru, cu întrebări cu tot și i s-a ordonat să-l semneze.

Faptul în sine pune sub un mare semn de întrebare independența publicației, finanțată de către ministerul românilor de pretutindeni.

Deci, ce nu a întrebat autorul D.C., dar era obligat să o facă? El nu a insistat ca Plahotniuc să spună la modul concret cine din exterior a insistat ca Partidul de guvernământ să exercite presiuni asupra justiției,  cică independente, ca să valideze mandatul lui Năstase. Or, se știe că acesta e Joseph Daul, președintele PPE care l-a numit pe Plahotniuc drept principalul artizan al dictaturii în R.M.

Autorul nu a întrebat de la cine va împrumuta Plahotniuc bani dacă UE nu va acorda asistența de 100 de milioane de euro. Deci, Plahotniuc era obligat să spună cine ne va acorda banii.

Mai mult, autorul nu-l întreabă pe Plahotniuc care va fi reacția FMI în urma faptului că UE nu mai susține financiar R.M. Știe el că cele 100 de milioane de euro sunt un fel de a spune: mult mai important este mesajul potrivit căruia statul R.M. este fidel parcursului european.

Cu un palmares  dictatorial solid: nerespectarea sugestiei Comisiei de la Veneția privind modificarea sistemului de vot; demiterea lui Dorin Chirtoacă, primarul de Chișinău, fără o hotărâre de judecata, lucru asupra căruia a fost atenționat într-o rezoluție a Congresului Puterilor Locale și Regionale despre care nu a pomenit barem; cu o guvernare extrem de proastă care permite ca justiția să-i fie partizană doar lui, Plahotniuc  are reputația unui oligarh care face orice poftește în R.M. fără a ține cont de rigorile democratice impuse de UE.

Deci, concluzia pe care o tragem e simplă și logică – Plahotniuc mimează integrarea europeană, el vrea să transforme UE în a doua vacă de la care ar suge el, după ce Dodon-alt component al binomului, suge de la Moscova.

Dacă PD era îngrijorat de crearea unui stat paralel de către justiție, majoritatea judecătorilor fiind numiți de el și Dodon, ieșea la protest împotriva acestor fărădelegi. Nu a făcut-o și acesta e cel mai solid argument ce denotă că Plahotniuc consideră că poate șantaja atât UE, cât și SUA, amenințându-le cu pericolul rusesc pe care îl animă și dezvoltă pe toate căile posibile.

Plahotniuc nu-și dă seama efectiv că devinie ridicol când spune că justiția are dreptate, deși o condamnă.

El afirmă: ”De această dată se pare că oamenii sunt antrenați într-o activitate a cărei miză sunt alegerile parlamentare, iar toate aceste proteste au luat forma unui start de campanie pentru un bloc politic tripartit PPDA-PAS-PLDM.”

Deci ne întrebăm, odată în plus dacă acest individ își dă seama că a transformat a patra putere din stat, la fel ca și justiția, într-o servitoare docilă care îi ciugulește din palmă? El chiar ne are de proști? Ne consideră incapabili să analizăm un interviu sub toate aspectele?

Nu este așa, piticule! Din interviu am înțeles că rânjești și că ești gata să devorezi tot ce stă în calea ta, ce îți împiedică să transformi R.M. într-o dictatură autentică.

Doar că în acest spațiu geostrategic fragil asemenea șmecherii nu trec. Întreaga lume știe deja cine ești și a tras capacul peste sicriul tău politic. Tu bați disperat în el, dar nimeni nu vrea să-l ridice.

VASILE GROZAVU