Investigație-bombă RISE Moldova: Andrian Candu a făcut afaceri prin procură în paralel cu funcția de deputat. De ce nu i se cere demisia ?

Adrian Candu

Se poate aminti doar că Candu, tot prin procură (așa cum e descris în investigația RISE), a vândut acțiunile Victoriabank, Banca de Economii, ASITO și Victoria Asigurări lui Platon pentru $80 milioane. Aceste acțiuni au fost furate de la noi de către Plahotniuc în cadrul atacurilor raider din 2010-2011, tot folosind justiția subjugată, ca și acum în invalidarea alegerilor. Ulterior tâlharul Plahotniuc a concentrat trofeele jafului în OTIV Prime Holding B.V. Amsterdam, al căruia proprietar unic este. Anume această companie i-a eliberat finului Candu procurile, despre care se menționează și în investigația RISE.

 

Andrian Candu a făcut afaceri prin procură în paralel cu funcția de deputat. Pe de o parte, din funcția publică reprezenta interesele cetățenilor, iar pe de alta, din umbră, acționa în interesele unui singur cetățean – oligarhul Vlad Plahotniuc.RISE Moldova a intrat în posesia mai multor documente care confirmă acest lucru.

Potrivit legii, persoanele cu funcții de demnitate publică nu sunt în drept să desfășoare orice altă activitate remunerată, cu excepția celor didactice sau științifice. Mai mult, acestea au la dispoziție 30 de zile ca să rezolve cazurile de incompatibilitate.

Citiți continuarea articolului pe RISE Moldova.