ÎNTREBAREA ZILEI către Curtea Supremă de Justiţie şi Procuratura Generală: Cele 250000 de vizualizări au fost o mare diversiune a trolilor lui Plahotniuc sau au fost alegătorii lui Andrei Năstase ?

aTENTIE-TROLI

Vladislav Gribincea:

Judecatorii ne spun ca alegerile din Chisinau au fost invalidate deoarece un candidat a chemat de 4 ori in ziua alegerilor din turul 2 alegatorii sa iasa la vot. Judecatorii spun ca aceste chemari au ajuns la 250,000 oameni, ceea ce a determinat mai mult de 13,000 de alegatori sa voteze pentru acel candidat, iar aceasta a determinat castigul in alegeri. Deoarece aceste voturi au fost obtinute cu incalcarea legii, rezultatele nu sunt validate.

Am si eu mai multe intrebari, la care sper sa obtin raspuns cert in decizia CSJ (in hotararea primei instante, raspuns la ele nu am gasit):
a. Chiar 250,000 au vazut spoturile (astazi am verificat personal. cel mai vizionat spot a fost vizionat de 110,000 de oameni pana astazi (19 zile dupa alegeri)?
b. Cate din aceste persoane cu adevarat au vizionat spoturile (facebook numara persoanele pe wallul caruia a aparut clipul, si nu numarul celora care efectiv l-a vizionat)?
c. Cate din persoanele care au vizionat spoturile sunt din Republica Moldova?
d. Cate din persoanele care au vizionat spoturile sunt din Chisinau?
e. Cate din aceste persoane aveau dreptul sa voteze in aceste alegeri (persoanele pana la 18 ani si cei fara viza de resedinta in Chisinau nu au drept de vot)?
f. Cate din aceste persoane au vizionat spotul pana la exercitarea dreptului la vot?
g. Cate din aceste persoane au înțeles pentru cine să voteze (in clipuri nu se spunea pentru cine sa votezi)?
h. Câte dintre persoanele care au inteles din clipuri pentru cine să voteze au decis sa voteze anume pentru acel candidat?
i. Cate din aceste persoane au mers la vot si au votat acel candidat?
j. Câte persoane au reacționat la indemnurile oponentului castigatorului de a iesi la vot și au votat oponentul (judecatorii au constatat ca si oponentul a chemat alegatorii la vot in ziua alegerilor)?
k. Care este diferenta dintre raspunsurile la intrebarile i) si j)?

Fara a raspunde la aceste intrebari, hotararea judecatoreasca nu poate fi legala. Imediat ce aveti raspuns la aceasta intrebare, va rog sa imi comunicati cine a facut calcului. Il vom innainta pentru Premiul Nobel.

Ah, da, am uitat sa sciu ca toti judecatorii stiu ca o hotararea judecatoreasca nu se poate baza pe presupuneri.

Inca ceva, judecatorii au invalidat atat turul 1 cat si turul 2, chiar daca chemarea la vot a fost in ziua turului 2. Poate vre-un jurist sa-mi explice de ce nu a fost validat turul 1?

Aceste intrebari nu sunt despre alegeri, este sunt despre demnitate si corectitudine. Daca nu voi primi raspuns la aceste intrebari, nimeni si nimic nu ma va convinge ca in acest cas s-a facut dreptate.