PROBE-BOMBĂ pentru justiţia lui Plahotniuc: Cum Dodon, Corman, Leancă, Sandu și Petrenco cheamă în Ziua alegerilor în faţa secţiei de votare să iasă cetăţenii la vot şi să voteze aşa cum le dictează conştiinţa. Unde-i dreptatea ?

Dodon fabricat in URSS

Standarde duble la validarea mandatelor? Ce au declarat Dodon, Corman, Leancă, Sandu și Petrenco în ziua alegerilor

Judecătoria Chișinău și Curtea de Apel Chișinău au refuzat validarea mandatului de primar al lui Andrei Năstase pe motiv că acesta a făcut agitație electorală în ziua alegerilor îndemnând oamenii să iasă la vot prin intermediul rețelelor de socializare. Astfel de îndemnuri însă au avut loc la toate alegerile din ultimii ani, fie ele parlamentare, prezidențiale sau locale, însă de fiecare dată scrutinele au fost validate.

Igor Corman (PDM), Igor Dodon (PSRM), Maia Sandu (PAS), Iurie Leancă (PPEM), Grigore Petrenco (Casa Noastră Moldova), Andrei Năstase – toți au îndemnat cetățenii în ziua alegerilor să meargă la vot. Deși au avut același mesaj, doar mandatul lui Năstase a fost invalidat de instanțele de judecată.

ZdG a găsit în arhivă declarațiile candidaților la funcția de primar, deputat sau președinte, din perioada 2014-2018, făcute în ziua alegerilor și transmise în aceeași de majoritatea posturilor de televiziune.

Alegeri parlamentare 2014

Igor Dodon, fost candidat la funcția de deputat (PSRM) și actual președinte al statului: „Haideți, toți împreună să ieșim la alegeri. Nu trebuie să ne temem de nimeni. Trebuie să ieșim și să votăm pentru viitorul Moldovei, pentru viitorul și prosperitatea Moldovei alături de o Rusie puternică”.

Igor Corman, fost candidat la funcția de deputat, PDM: „Vreau să îndemn toți cetățenii moldoveni să vină astăzi la vot și să voteze așa cum consideră ei că este mai bine”.

Alegeri locale 2015

Grigore Petrenco, fost candidat la funcția de primar al mun. Chișinău: „Aș vrea să chem toți oamenii să iasă la vot, să găsească 20-30 de minute din timpul lor personal să voteze și acest vot să fie unul de protest”.

Alegeri prezidențiale 2016

Igor Dodon, fost candidat la funcția de președinte, PSRM: „Vă îndemn pe toți, dragi concetățni, haideți azi toți împreună să ieșim și să demonstrăm că Moldova are viitor, iar eu sunt sigur că ea are viitor”.

Maia Sandu, fostă candidată la funcția de președinte, PAS: „Vreau să-i rog pe cei care încă nu au ajuns la vot să facă acest lucru. Votul dvs este foarte important pentru noi toți”.

Iurie Leancă, ex-candidat la funcția de președinte al R. Moldova: „Vreau să fac un apel cu acest prilej către toți cetățenii din R. Moldova, fie că sunt în țară, fie că sunt înafara țării. Toți cei care cred că viitorul Moldovei asilat doar în cadrul Europei să iasă la vot”.

Alegeri locale 2018

Andrei Năstase: „Ieșiți cât mai multă lume la vot. În cabina de vot sunteți doar voi în fața propriei conștiințe și vă vede doar Dumnezeu. Votați așa cum considerați, dar ieșiți la vot”.

sursa: zdg.md

DORIN CHIRTOACĂ:

Plahotniuc, esti prins cu mata(pisica)-n sac!

Ziua alegerilor, 13 noiembrie 2016, Live cu Dodon, in fata sectiei de votare, in care el cheama cetatenii la vot. Mai mult decat atat, indirect, Dodon cheama ca anume el sa fie votat, folosind expresia fraza: „haideti sa iesim si sa demonstram ca Moldova are viitor”, fraza care a fost sloganul sau exclusiv de campanie. De ce atunci Dodon e presedinte?

Si voi, justitia lui Plahotniuc, acum ce veti spune, cine face „agitatie electorala”, va apucati sa anulati alegerile prezidentiale?

Dar tu Dodon, ai curajul sa zici ceva? Daca spui ca Nastase a incalcat legea (dar asa ai spus deja), cantand in struna dansand dupa cum vrea stapanul tau, pai tu ai incalcat la fel, de fapt mai tare. Prin urmare, ori vii la protest ori trebuie sa-ti dai demisia!

Daca tot „eroul” vorbeste in limba rusa, si daca tot azi este 22 iunie, atunci: vstavai strana ogromnaia!

Afara cu dictatorii, fariseii si mincinosii!

Anulam alegerile prezidentiale?
Palhotniuc, dar si Dodon, prinsi cu mata (pisica)-n sac!

In ziua alegerilor, pe 13 noiembrie 2016, turul al doilea, minutul 7:33 din inregistrare, Dodon cheama pe toti la alegeri!

Si nu ca Live pe Facebook, dar Live prin toata mass-media din RM si de peste hotare!
Audienta a fost incomparabil mai mare.
Si el nu doar cheama lumea la vot, dar si anunta rezultatele alegerilor, minutul 9:38: „…mi pobedim s bolishim otrivom”, iar oponentii sa nu sa iasa la proteste.

Motivul principal al anularii alegerilor din 3 iunie a fost ca Nastase a facut Live pe Facebook si a chemat lumea la vot.

Pai si Dodon a facut in 2016 mai mult decat Live. Cum ramane, adica Dodon are voie sa cheme lumea la vot in ziua alegerilor, da’ subsemnatul sau Nastase sau oricine altul nu are voie?

Ce o sa ziceti acum „bravilor” judecatori?
Jos Dictatura!
Toti la protest!