ÎNTREBAREA-BOMBĂ: Unde va fugi duminică Plahotniuc?

Putin

Daca Plahotniuc și epava sa, comunisto-democrată, ar fi votat Năstase, în turul doi de scrutin, ei ar fi ieșit duminică la protest

Avem cea mai elocventă probă că Plahotniuc este capul tuturor relelor în R.M. Chiar dacă Petru Bogatu încearcă să-l spele într-o deșănțată pretinsă analiză, publicată de site-ul lui Șalaru, deschide.md, Canibalul Politic conduce prin intermediul justiției și a lui Dodon ostilitățile cu opoziția.

Plahotniuc a încercat să sustragă atenția prin inventarea la ONU  a unei lupte acerbe pentru retragerea armatei 14-e din Federația Rusă care, în accepția lui, se numește grup operativ, dar nu bază a terorismului internațional.

Nu a reuși nimic, însă. Doar șapte state ne-au susținut. Lipsesc SUA, Germania, Franța, Polonia, marea Britanie, etc. din grupul de sprijin fapt ce denotă că Plahotniuc nu are credibilitate pe plan internațional.

Plahotniuc se va victimiza

Deci, el trebuie să plece. Și nu cu flori și busuioc. Plahotniuc, dacă americanii aveau interesul și competența de a rezolva problema transnistreana, demult era la Pârnaie.

Ei ar fi influențat clasa politică de la București și ea s-ar fi unit în ferma decizie de a îndepărta pericolul rusesc din regiune.

Din câte m-am convins, stând de vorbă cu un angajat al ambasadei SUA, ei sunt foarte departe de soluționarea acestei probleme. Ei sunt încă năuciți de victoria președintelui Trump. Nu o înțeleg. Nu știu ce să facă.

Neștiind ce să facă, la fel ca și nemții, ne rusifică prin intermediul mass-mediei de la Chișinău, cu toate că declară România principal aliat strategic la Marea Neagră.

De aceste slăbiciuni profită Plahotniuc. El tulbură apele cât poate de tare în speranța că va provoca un conflict, astfel ca ulterior să-l stingă și să se declare Pacificator.

Candu de ce nu iese duminica să-și apere votul?

Să judecăm lucrurile la rece în baza unui exemplu. Candu, finul lui Plahotniuc, președinte al forului legislativ, a declarat că în turul doi de scrutin  a votat pentru Andrei Năstase.

Întrebăm, deci, direct: ”De ce acest fanfaron politic nu se ridică în apărarea votului său?De ce nu vine cu o declarație pe FB așa după cum a mai făcut-o?”.

E clar de ce. Nu-i permite Plahotniuc. Acesta l-a trimis pe făcătorul de bâlbe politice, Gămuraru, în Italia ca să nu aibă cine acorda interviuri și face declarații. Tăcerea de mormânt a căzut peste cel mai luxos sediu al unui partid politic din lume, care este cel al PD.

Duminică lumea va veni la palatul lui Plahotniuc cu numele PD

Duminică, mulțimea revoltată va veni la acest sediu. Visul lui Plahotniuc e ca oamenii suprați să-l ia cu asalt. Să-l incendieze și astfel să-i permită lui Plahotniuc să fugă.

Dar Plahotniuc nu va fugi în Rusia, la fel ca și Ianucovici sau ca Dodon.

El se va refugia în Europa, la căsuța sa de pe malul lacului Geneva, dat fiind că se consideră european get-beget.

Ce fac proverbialii parteneri de dezvoltare?

Și SUA, UE ce vor face? Ce va face frau Merkel? Se vor bucura că au scăpat de o belea care valorează un miliard. Dar ce contează pentru ei un miliard și două milioane de amărâți furați cu cea mai mare nerușinare de către cei care au scris povestea de succes?

Joi i-am spus unui colaborator de la ambasada SUA că trebuie să-și asume o parte din  eșecul R.M. dat fiind faptul că au pompat aici sume enorme și i-au crezut pe niște hoți.

E vorba de Filat care l-a zăpăcit pe vicepreședintele Biden, dar și pe frau Merkel. Acum în locul lui au rămas Plahotniuc și Shor, fapt ce mă determină să susțin cu tăîrie că politica de lobby a lui Birștein adevăratul stăpân al R.M. în congresul american este foarte serioasă.

Să nu vă mire faptul dacă după mica revoluția de duminică Plahotniuc se va întoarce de la domiciliul său de pe malul lacului Geneva pe un cal alb. El a încâlcit atât de tare ițele sub privirile indiferente ale diplomaților occidentali care se consideră în surghiun în R.M.

Plahotniuc-Dodon-Shor se pregătesc să conducă republicuța după alegerile generale. Asta le convine partenerilor noștri strategici.

Iar patrioții? Ei nu contează atâta timp cât Putin le face jocurile politice în propriile case care se numesc state. Ce le pasă lor de o gubernie rusească în care alegerile noi au scos în prim plan un obscur individ pe nume Vanya Ceban care a exploatat nostalgiile rușilor după imperiu?

Se vor trezi, dar va fi prea târziu. Demult trebui să auzim o declarație  comună a Parlamentului European. Ea, însă, întârzie, fiindcă Plahotniuc și-a încrucișat deja spada cu președintele celui mai mare partid european, PPE în frunte cu Joseph Daul. El este învinuit de imixtiune în procesul electoral. Pe el l-a vrut taxat Vanya Ceban care a cerut astfel permisiunea ca Dodon și Zâna-Karabina să inunde în campanie generală Chișinăul lui Plahotniuc cu bannere în care țarul sfătuiește la Kremlin cu Dodoșa și Zâna.

VASILE GROZAVU