Căderea huntei Plahotniuc-Dodon este inevitabilă. Votul cetăţenilor a fost furat. Regimul Plahotniuc-Dodon este o tumoare cancerigena pe trupul democratiei. Solutia e una singura: proteste masive

Dodon Plahotniuc

Maia Sandu

Astăzi justiția controlată de Plahotniuc a luat cea mai criminală decizie la adresa democrației din Moldova – a călcat în picioare opțiunea liberă și democratică a cetățenilor. Astăzi ei au scuipat și au dat pe jos cu ceea ce ne-a mai rămas de preț – votul nostru.

Prin decizia fără precedent de astăzi Plahotniuc vrea să ne arate că lui nu-i pasă de oameni! Că el decide în această țară – decide cine câștigă și cine pierde. Noi însă ne vom apăra votul, pentru că e unica armă care ne-a rămas împotriva dictaturii. Noi le spunem ferm uzurpatorilor – ne vom apăra votul cu orice preț!

Octavian Ticu

Ce inteleg eu din aceasta decizie de nevalidare sunt trei lucruri:
1. Frica regimului este atat de mare incat a ucis chiar vaca sacra a democratiei – votul ca principiul suprem de reprezentativitate. Dincolo de aceasta linie rosie nu mai exista cale de intoarcere!
2. In sfarsit romanii, europeni, americanii si alti exponenti a ceea ce numim democratie liberala si civilizatie occidentala au inteles cu cine au de-a face – cu o guvernare criminala care are fata europeana. Mai departe orice sustinere pentru regim este catastrofala pentru partenerii externi. Iar de aici pentru regim tot nu exista cale de intoarcere!
3. Prin aceasta decizie regimul ne-a aratat ca opozitia antioligarhica si cei care o sustin sunt pe calea cea dreapta, iar caderea sistemului inevitabila. Intr-un fel…este o mare victorie!

Ana Guțu

Stimați cetățeni ai Republicii Moldova,
Azi, 19 iunie 2018, ora 21.50, judecătoarea Rodica Berdilo, a dat citire hotărârea Judecătoriei Centru,Chișinău, prin care nu se confirmă legalitatea alegerilor primarului de Chișinău, desfășurate la 4 iunie 2018. Prin această lovitură de teatru Partidul Democrat în frunte cu Vlad Plahotniuc, împreună cu judecătorii săi de buzunar de prin instanțele judiciare ale RM, și-au bătut joc de sutele de mii de cetățeni, care au participat la scrutinul din 4 iunie 2018. Căderea liberă a Republicii Moldova de pe axa democrației și a statului de drept, care a început în noaptea furtului miliardului din noiembrie 2014, pare să fi atins profunzimi abisale. În calitatea mea de Membru Onorific pe viață al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei fac apel către toate ambasadele țărilor UE și ambasada SUA a Republicii Moldova să ia atitudine față de acest abuz al justiției, ghidată cu siguranță din umbră de guvernarea PD. Exprim revolta și furia mea nemărginită pentru faptul că mii de cetățeni au fost umiliți în ultimul hal de o gașcă partinică dezlănțuită la toate nivelele sistemului instituțional. Acest incident lamentabil, dar și multe altele, au demonstrat limitele instituționale ale statului Republica Moldova – entitate eșuată iremediabil. Amintesc că în această situație de criză multiplă, permanentizată în RM doar Unirea Republicii Moldova cu România mai poate reseta viața oamenilor, obosiți de atâta sărăcie, batjocură și nedreptate!

Fotografia postată de Ana Guțu.
Ivan Diacov

S T I M A Ț I P R I E T E N I !!!

Nevalidînd alegerile locale astăzi justiția moldovenească a încălcat toate limitele admisibile a ceia ce într-un stat de drept se numește LEGALITATE.

Constantin Codreanu, despre decizia instantei de a anula rezultatele alegerilor locale de la Chisinau „Regimul Plahotniuc-Dodon este o tumoare cancerigena pe trupul democratiei. Solutia e una singura: proteste”

„Regimul Plahotniuc-Dodon este o tumoare cancerigena pe trupul democratiei. Solutia e una singura: proteste” Asta a scris Constantin Codreanu pe pagina de facebook, dupa ce magistratii Judecatoriei Centru au anulat rezultatele alegerilor locale de la Chisinau

Alegerile locale pentru functia de primar general al capitalei nu au fost declarate valide de instanta de judecata, iar mandatul lui Andrei Nastase a fost anulat.

Mesajul postat de Constantin Codreanu:

Dorin Chirtoacă

Fostul edil al capitalei, Dorin Chirtoacă, este de părere că cetățenii trebuie să iasă la proteste în contextul invalidării alegerilor locale din Chișinău.

Reacția lui Dorin Chirtoacă: „Votul din Chișinău trebuie apărat, prin toate mijloacele democratice de la proteste până la nesupunere civică”

(Foto: UNIMEDIA)

„Bespredel”-ul la el acasă!

Plahotniuc a aprins fitilul.
Ce vor zice acum UE și SUA?
Deloc nu avem dictatură…
Acest regim trebuie să plece, 
și nu la parlamentare, ci acum!
Votul din Chișinău trebuie apărat, prin toate mijloacele democratice de la proteste până la nesupunere civică, exact ca în Armenia.

Am scris în cursul zilei de azi că vor invalida alegerile, doar nu întâmplător Ceban de la PSRM a vociferat azi „încălcările grave” anunțate de PD pe 4 iunie”, a scris fostul primar Dorin Chirtoacă.