ULTIMA ORĂ: Mafia Plahotniuc-Dodon n-a validat din nou mandatul Primarului general ales de Chişinău Andrei Năstase. Dacă nu va fi validat mandatul lui Andrei Năstase, duminică va avea loc un protest de amploare

Andrei Nastase

UPDATE 12:29 // Dacă mandatul primarului ales, Andrei Năstase, nu va fi validat în cel mai scurt timp, duminică, 24 iunie, va fi organizat un protest de amploare. Anunţul a fost făcut de către vicepreşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr, Alexandru Slusari.

„Să nu permitem să fie furată victoria poporului”, a adăugat Alexandru Slusari.

 

UPDATE 11:54 // La protestul din faţa Primăriei Chişinău au venit şi deputaţi din fracţiunea PLDM. Preşedintele fracţiunii PLDM, Tudor Deliu, a declarat că condamnă tergiversarea mandatului de validare mandatului ales, Andrei Năstase.

„Nu am înţeles acţiunile judecătorului şi secretarului Consiliului de Circumscripție. Este o acţiune concertată. Este un caz ieşit din comun. Dacă mandatul nu va fi validat, timp de un an Chişinăul poate fi condus de o persoană care va intra pe uşa din spate”, a adăugat Tudor Deliu.

Totodată, Tudor Deliu a anunţat că dacă nu va fi validat mandatul lui Andrei Năstase, fracţiunea PLDM va înregistra la Parlament o declaraţie.

Deputatul Maria Ciobanu a venit cu un apel către magistraţi, îndemnându-i să valideze mandatul primarului ales: „Nu încercaţi răbdarea poporului”.

UPDATE 11:36 // Manifestaţii merg în marş spre Consiliul Electoral de Circumscripție Chişinău. Totodată, oamenii continuă să scandeze „Noi nu cedăm!”.

Mai mulți oameni protestează în aceste clipe la Judecătoria Chișinău, sediul Centru, acolo unde se desfășoară ședința de judecată privind validarea mandatului noului primar ales, Andrei Năstase.

Oamenii cer să nu fie tergiversarea mandatului și scandează „Validaţi mandatul!” şi „Noi nu cedăm!”, „Votul nostru contează!”.

sursa: jurnal.md