Marea păcăleală: Cum au de gând Procuratura Generală şi CNA, complici la jaful secolului, să recupereze miliardul furat de Plahotniuc

Plahotniuc miliardul furat

După aproape PATRU ani de la jaful secolului, șefii instituțiilor COMPLICE la jaf (procuratura și CNA) au considerat astăzi să citească societății lecții teoretice despre „cum ar trebui recuperat miliardul”. Ei se așteaptă că oamenii sunt proști și nepăsători, și de aceea vor confunda „powerpoint-ul cu strategii ipotetice” cu recuperarea reală. Când nu se face și NICI NU SE INTENȚIONEAZĂ nimic, explicarea „ce ar trebui să se facă” e și ea o încercare de slalom. Ca să fie și mai clar: procuratura de abia acum se află la etapa „traducerii și examinării raportului Kroll”(!) Iată de ce din fermentarea lor internă (literalmente internă) a țâșnit o frumusețe de strategie!

După cum ați observat, mai mulți ani la rând se REPETĂ aceleași întrebări către procuratură și CNA:

― Ce are realizarea activelor băncilor cu recuperarea miliardului scos peste hotare prin schemele lui Șor?
― Ce au mitele lui Filat (ceasuri și mașini) cu miliardul plecat în băncile baltice?
― Platon vrea să prezinte probe privind schemele și beneficiarul, de ce nu i se permite?
― De ce nici până acum, după patru ani de la data crimei, instituțiile de drept din Letonia nu au primit nicio interpelare de la procurorii RM? De ce scriitorii de strategii au timp pentru multe pagini de „intenții” și nu au timp pentru interpelări?
― De ce Șor, indicat pe aproape fiecare pagină a raportului Kroll, este la libertate?
― Etc. Etc. Etc

SIMPLU: Până și dacă de investigarea fraudei și recuperarea miliardului nu se vor ocupa procurori INDEPENDENȚI (independenți de Plohotniuk), procuratura și CNA-ul plohotniukist va continua să prezinte mascarade de presă și se va ocupa exclusiv NUMAI DE DOSIREA CRIMEI. Anume pentru asta sunt instalați.

Ce ascunde Sergiu Cioclea „Guvernatorul” Băncii Naționale a Moldovei

Fotografia postată de Viorel Topa.

În viziunea „guvernatorului” Băncii Naționale a Moldovei, Sergiu Cioclea, există viață după moarte. El a declarat pentru Reuters că „băncile moldovenești își revin după frauda din sistemul banca”. Își „revin” după ce au fost LICHIDATE.

Reamintesc că:

➊ până în prezent nu a fost recuperat NICIUN cent din sumele jafului secolului, scoase peste hotare cu complicitatea Băncii Naționale (tot ea: banca privată a pahanului);

➋ schimbarea lui Drăguțanu cu Cioclea a avut anume scopul RECUPERĂRII miliardului și nicidecum nu doar substituirea unei păpuși vorbitoare cu alta, la fel de „ascultătoare”;

➌ lichidarea grabnică a băncilor lui Shor, prin care s-a furat miliardul, a avut ca scop ȘTERGEREA URMELOR, tot așa cum a ars mașina lui Shor cu toate documentele pe creditele respective chiar a doua zi după marele furt.

*este drăguț când Reuters întreabă COMPLICII la fraudă bancară despre această fraudă, pentru că arată tare „obiectiv”.

Timofei Andros : Când este vorba de furtul miliardului hoții au întrodus niște noțiuni „nevinovate” pe care noi le repetăm: frauda bancară, devalizarea celor trei bănci, furtul din bănci și a. În realitate „furtul miliardului” este o acțiune din câteva trepte pntru a scoate bani din buzunarul populației. Acțiunile în toate treptele au fost coordonate între ele. La prima treaptă banii s-au eliberat din cele trei bănci unor firme fără șanse de a fi întorși. În treapta a doua BNM cu permisiunea guvernului, în baza legii proaspăt modificate, transfera bani din rezerva de stat acestor 3 bănci. A treea treaptă este restabilirea în decurs de câțiva ani a banilor transferați din rezerva de stat a BNM. Guvarnanții au hotărât ca restabilirea rezervei BNM să se facă nu prin întoarcerea banilor eliberați de cele 3 bănci dar din bugetul de stat prin două hotărâri de guvern. Prin aceasta se diminuiază suma banilor ce tebuiau îndreptați spre pensii, sănătate, educație, asistență socială și a. Adică toată populația țării va suferi mulți ani din cauza acestor acțiuni. De aceea nu trebuie de operat cu noțiuni neutre dar de numit lucrurile așa cum sunt: jefuirea poporului de un miliard de dolari.