ULTIMA ORĂ: Mafia lui Plahotniuc-Dodon tergiversează validarea mandatului Primarul ales de Chişinău ANDREI NĂSTASE. Judecătoria Chișinău NU a validat mandatul de primar al lui Andrei Năstase: Ședință AMÂNATĂ

Andrei Nastase

Judecătoria Chișinău, sediul Centru, a amânat ședința de astăzi în cadrul căreia urma să decidă dacă mandatul lui Andrei Năstase, ales la 3 iunie primar al capitalei, va fi sau nu validat.

Ședința de judecată a început la ora 10.30, iar decizia ar urma să fie pronunțată de judecătorul Valentin Lastavețchi. Aceasta a fost amânată până luni, 18 iunie, la ora 9.00.

În fața Judecătoriei s-au adunat zeci de membri și simparizanți ai Platformei Demnitate și Adevăr care au scandat „Vrem justiție corectă”, „Noi nu cedăm”, „Jos mafia”, „Hoții”, „Jos justiția coruptă”, „Năstase, primar ales de popor”, „Jos binomul Plahodon” etc.

Vicepreședintele PDA, Alexandru Slusari, a declarat că motivul invocat pentru amânarea ședinței este că pe masa magistratului nu au ajuns materialele cu privire la rezultatele primului tur de scrutin din 20 mai, aflate la Judecătoria Chișinău, sediul Botanica, dar și două contestații cu privire la pretinse nereguli din ziua de 3 iunie.

„Se face tot posibilul pentru a-i împiedica activitatea lui Andrei Năstase”, a acuzat Slusari, vorbind despre o cârdășie a socialiștilor cu actuala guvernare în acest sens, după ce primii au contestat rezultatele alegerilor și ieri după-amiază, la Curtea Supremă de Justiție.

Transmisiune în direct din fața Judecătoriei Chișinău a lui Nicolae Josan:

Jurnal.md