Frăția evreilor și a țiganilor? Țiganii sunt descendenți din tribul evreului Simeon?

Tiganii evreii

Legătura evreiască-romă: Sunt țiganii descendenți ai tribului Simeon?
Cercetătorul israelian creează Forumul evreiesc-țigan după descoperirea legăturii biblice dintre evrei și poporul rom. De la publicarea rezultatelor sale de cercetare, spune el, a fost contactat de mii de membri ai comunității rome și sute s-au întâlnit în Israel pentru întâlniri cu membrii forumului.
Sute de țigani s-au adunat în Israel pentru conferințe ca urmare a descoperirii de către savanți a unei legături biblice între evrei și țigani. Potrivit lui Shmuel Avukia din comunitatea lui Kokhav Yaakov, unul dintre organizatorii acestor conferințe, poporul rom este descendent din tribul israelit pierdut  Simeon.

„Cu câțiva ani în urmă, am început să studiez temeinic textele biblice”, spune Avukia, care de mai mulți ani studiază legătura evreiască-țigănească. „Nu doar pe suprafață, ceea ce citim în porțiunea Torah în fiecare săptămână, dar într-adevăr foarte bine. Și acolo am dat peste problema romilor.

Jewish-Gypsy meeting. ‘There was a huge response’

Întâlnirea evreilor-țigani. „A fost un răspuns imens”

„Am descoperit lucruri foarte interesante despre legătura lor cu poporul evreu. A fost foarte mare și am început să vorbesc despre asta puțin pe Facebook și pe Internet și a fost un răspuns imens. Am primit multe reacții și am decis să fac un pas mai departe și să creez Forumul evreilor-țigani „.

„Țiganii știu că sunt de origine evreiască”
Forumul a avut loc la Ierusalim pentru prima dată la începutul lunii decembrie 2017. Aproximativ 60 de turiști romi din Franța au sosit în Israel pentru o serie de întâlniri cu Avukia și alți membri ai forumului. Împreună, au creat un simbol combinând o stea a lui David și roata cu spițe în steagul romilor.

Reuniunea evreilor-țigani în Israel (Video: ATSIGANA)

În timpul adunării, Avukia a prezentat rezultatele studiului său, care a concluzionat că poporul rom este descendent al tribului lui Simeon.

„Tiganii stiu ca sunt de origine evreiasca, dar nu au nici o dovada. Cred că împreună cu cercetarea și lucrurile pe care le vom învăța despre comunitatea romă, despre tradițiile și sursele acesteia, vom putea să punem lucrurile împreună „.

„Sunt în legătură cu reprezentanții comunităților rome din Franța, Finlanda, Spania, Rusia și chiar din Statele Unite”
Într-o conferință adresată delegației rome, Avukia a spus că primul verset pe care l-a găsit, indicând legătura dintre evrei și țigani, este din Cartea Genezei: „Esau a spus:” Atunci lasă-mă să las pe unii dintre oamenii mei cu voi. „Potrivit lui Avukia, interpretările mai profunde ale versetului, și mai ales a „părăsirii” lumii, ar putea fi o referire la alte lucruri, în afară de sensul literal.

„Dacă avem dovada, nu o putem ignora”
De la publicarea constatărilor sale, Avukia a fost contactat de mii de membri ai comunității rome, iar sute dintre ei au vizitat deja Israelul pentru întâlniri suplimentare.

‘I am in touch with representatives of Romani communities from France, Finland, Spain, Russia and even the United States’

„Sunt în contact cu mai mulți reprezentanți ai comunităților rome din Franța, Finlanda, Spania, Rusia și chiar Statele Unite”, spune el.

Ce te-a condus să cauți o conexiune evreiască care nu a fost niciodată dovedită?

„Vedem o legătură istorică între oameni. Naziștii, de exemplu, au căutat să anihileze doar două popoare – evreii și țiganii. Și există și alte contexte istorice. Cred că dacă avem dovezi că am găsit un trib pierdut, nu putem ignora acest lucru. ”

‘We see a historical connection between the people’

Vedem o conexiune istorică între relațiile oamenilor,

Are autoritatea rabinică confirmarea cercetării dvs.?

„În prezent lucrez la un videoclip și la o carte care va prezenta toate dovezile și cercetarea completă. După aceea, îl vom prezenta rabinilor și autorităților halahice. ”

Presupun că nu o vor accepta.

„În mod evident, majoritatea oamenilor vor încerca să o arunce, dar eu urmăresc logica evreiască – este doar ceea ce pare imposibil să se întâmple în cele din urmă, ca și înființarea Statului Israel. A fost un vis care părea imaginar, dar aici suntem.

„Este clar un proces, și suntem doar la începutul drumului și trebuie să o facem inteligent și încet. Dar dacă este adevăr, se va materializa în cele din urmă. ”

Shmuel Avukia