Cine-l va opri pe Plahotniuc ? Ce pune la cale oligarhul prin cetățenia prin „investiții” ?

Plahotniuc

Cetățenia contra cost este un subiect care revine în spațiul public. Inițiativa legislativă a fost votată în 2016, în aceeași zi când a fost votată în prima lectură legea amnistiei fiscale, abandonată ulterior la cererea expresă a donatorilor externi, FMI și societatea civilă. La 31 mai, datele proiectului s-au schimbat, după ce au fost votate amendamentele Nichiforciuc (imediat vă spunem ce prevăd ele). Trebuie de spus aici că: 1. Fondul Monetar Internațional a atenționat că astfel de programe: cetățenie contra cost, sunt riscante din punct de vedere economic în țări mici ca Republica Moldova. 2. La 30 mai, cu o zi înainte de a fi votate amendamentele Nichiforciuc, la Strasbourg se discuta în plenul Parlamentului despre aceste vize de aur, care duc la proliferarea corupției și criminalității.
Pentru cei care eventual aduc exemplele altor state: Nu ne uităm departe, Bulgaria de exemplu: Efectul a fost rusificarea litoralului, jumătate de milion de apartamente și vile de vacanțe au fost procurate de cetățeni ruși. Cine ar putea fi interesat de aceste prevederi în Republica Moldova, în interesele cui se lucrează și care pot fi consecințele, discutăm în această seară.

Urmăriți în direct conferința de presă susținută alături de Sergiu Litvinenco, membru în Biroul Permanent Național al PAS, cu titlul „Prin cetățenia prin „investiții” guvernarea deschide drumul spălării de bani și pune în pericol relațiile cu UE!”.