Pe 28 iunie-2 iulie români din toată ţara vin la Chişinău pentru a cânta şi a se închina româneşte la statuia lui Ştefan cel Mare şi Sfânt

Stefan cel Mare si Sfant 100 de ani

 

Picture

Din adâncul istoriei, domnul credinței, neamuluiși al inimilor noastre, Ștefan cel Mare și Sfânt, ne cheamă să fim strajă la hotarele pamântului, limbii, bisericii strămoșești și ale datinilor noastre milenare, de aici, de pe pamântul străvechii DACII. De pe 28 iunie până pe 2 iulie, sunteţi aşteptaţi la cea de-a V-a ediție a Festivalului Internațional„Ștefan cel Mare și Sfânt”, dar și la Festivalul Internațional de Folclor „Cântă cucu-n Bucovina”, – un spectacol extraordinar de muzică și joc în costume naționale, cu un colaj de melodii de suflet, neam și țară. Evenimentele se vor derula în Grădina Publică „Ștefancel Mare șiSfânt” din capitală şi înlocalităţile Vadul lui Vodă și Cricova, cu incepere de la ora 18.00. Vor evolua orchestre și soliști, ansamblur ifolclorice de pe ținutul DACIEI STRABUNE cu un spectacol extraordinar de muzică și joc în costume naționale, cu un colaj de melodii de suflet, neam și țară.
Sâmbătă, 30 iunie, la ora 15:00, Biblioteca Națională a Moldovei din Chișinău va găzdui un simpozion Cultural-Istoric dedicate domniei marelui voievod. Duminică, 1 iulie, de la ora 17:00, pe bulevardul central al capitalei se va desfăşura o paradă a portului popular. Pentru cinstirea apărătorului de credință Ştefan cel Mare și Sfânt, pe 2 iulie, cand întreaga lume ortodoxă l-a canonizat, iar neamul nostru îl sărbătorește la Putna, credincioșii sunt așteptați la o slujbă de rugăciune și la depuneri de flori, la statuia Domnitorului din centrul capitalei.
Partener General: Primăria municipiului Chisinau, Direcția Generală Educație, Tineret și Sport. Organizator – Asociația Centrelor Culturale din Grecia, Spania, Italia, România și Republica Moldova.

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture

 

Picture

Picture

Picture

Picture

Picture