ALERTĂ MAXIMĂ: Cum vrea să edifice Dodon Noua Rusie pe teritoriul R.M.? Sau Dodon, se apropie timpul când vei fi tras la răspundere penală pentru aventurile tale de la Giurgiulești!

Dodon Jiurjiuleşti

Am scris în repetate rânduri despre intenția lui Putin de a edifica în coastele Ucrainei așa-numita Novorusie, având capitala la Tiraspol. Asta i-ar permite dictatorului de la Kremlin să transforme R.M. într-o enclavă Kaliningad.

Putin va pătrunde  în spațiul moldovenesc cu armatele sale și omuleții verzi din Marea Neagră intrând în estul R.M. și în vestul Ucrainei pe Dunăre. Aici îl va aștepta, desigur, Dodon și bășcănița nespălată Vlah, din Găgăuzia care a declarat ca o lepădătură ce este că ea va apăra Independența R.M. de unioniști.

Dodon e tentat să confederalizeze R.M. lucru pe care l-a demonstrat, susținând crearea Republicii Găgăuze, dar și suflându-le în borș secesioniștilor de la Tiraspol. El e gata să achite enorma datorie de peste 6 miliarde de dolari pentru gazele rusești utilizate de secesioniști luându-le copiilor noștri ultim bucățică de pâine de la gură după cum au procedat Plahotniuc-Filat și Leancă în cazul miliardului furat.

Pe Dodon îl doare în pleș de nevoile noastre. După cum susținea eminența cenușie a lui Voronin, pe nume Marc Tkaciuk, Dodon e gata să strice aerul în biserică pentru câțiva dolari. Are dreptate.

Portul de la Giurgilești pe care l-am obținut în urma unor demersuri strategice ale Ucrainei și României ( pe atunci ministru de externe român era Teodor Meleșcanu) ne-a permis să intrăm cu ajutorul României  în toate structurile dunărene, iar R.M. să aibă practic ieșire la mare.

Putin nu putea să rateze această oportunitate. Deci, să nu vă mire faptul că el i-a ales pe Dodon și Zâna Greceanâi drept amici. Anume ei au operat toate mișmașurile de la Giurgiulești, îmbogățindu-se.

O expertiză detaliată găsiți aici: http://jurnal.md/ro/news/20f2c5e6a11888e0/afacerea-giurgiulesti-prevederile-paguboase-ale-unui-acord-tainuit-si-favoruri-acordate-cu-nemiluita-investitorilor.html

După o lectură atentă a investigației veți fi de acord cu mine că pentru delictele economice admise in procesul de edificare a portului Giurgiulești, Dodon, trebuie să sta la pârnaie. Dar Plahotniuc, cel care făcea afaceri cu Olejca, fiul lui Voronin îl apără. Votează împreună cu el mixtul, pregătindu-se pentru o guvernare dictatorială de zeci de ani, ei ambii fiind susținuți de Putin cu tancurile, dar și pe mare.

Filat a fost odată în inspecție la Giurgiulești în calitatea sa de prim ministru. Dar scopul lui a constat în a-l șantaja pe Dodon și a-l determina să voteze candidatura lui Timofti la funcția de președinte pentru 600 mii de dolari pe care  i-a dat  avortonului de Sadova împreună cu Plahotniuc. La procesul înmânării banilor a fost prezent Usatâi, pe atunci consilier al lui Filat.

De atunci toți au uitat fărădelegile lui Dodon în calitatea de ministru al economiei, vicepremier  în guvernul Greceanâi.

Acum îl apără Plahotniuc. Altfel cum am explica faptul că până în prezent Curtea de Conturi nu a fost niciodată la Giurgiulești, acolo unde Dodon și-a bătut joc de oamenii din împrejurimile Giurgiuleștilor, îmbogățindu-se.

Cu toate acestea, în 2017 Dodon s-a lăudat că a  fost responsabil de edificarea portului Giurgiulești, pe unde vrea să-i aducă pe ruși pentru a edifica noua Basarabie având capitala la Tiraspol.

Asta a scris Dodon in urma unei vizite efectuate în iulie 2017 la Giurugiulest:”: „Sunt mândru că în 2005–2009 anume eu am fost responsabil din partea Guvernului pentru acest proiect investiţional”. Nu știu cum se face, dar de atunci avortonul de Sadova nu mai scoate în evidență această ”performanță”. Știe foarte bine că Plahotniuc, care este dictatorul RM îl are la labă,că îl va obliga să joace după schemele lui. Plahotniuc vrea să santajeze atât UE, cât și SUA cu Dodon. El îi pregătește victoria în alegerile generale din 2018 și este gata să creeze împreună cu el o coaliție a celor care sunt buni și cu unii ( occidentul) , și cu alții ( Rusia).

646x404

Mi-i scârbă când mă gândesc la expreședinții Snegur și Lucinschi, generatori ai marii corupții și ai dezmățului rusesc în R.M. care l-au învățat pe Dodon recent, la Condrița, să vorbească despre un echilibru al R.M.

Acești doi moșnegi fără cultură politică, românofobi înveterați, de asemenea trebuie trași la răspundere pentru mai multe delicte. Poate astfel le vom tăia pofta de a mai tulbura apele și a-i reduce la tăcere pe cei care vor să apere și să promoveze interesul național al românilor basarabeni.

Pentru aceste delicte Dodon trebuie demis și băgat la Pârnaie, lucru pe care l-au cerut liberalii, dar Candu a afirmat că nu vom obține nimic. Obținem totul. Trimiteți Curtea de Conturi la Giurgiulești și reflectați investigațiile ei la posturile voastre de televiziune. Să vedeți cum sunteți rași de pe scena politică, hoților.

VASILE GROZAVU