ION STURZA: De ce marele escroc ŞOR , hoţul de miliarde va sta neapărat la puşcărie? De ce este în joc onoarea noastră naţională ?

Sturza Ion

Politicianul Ion Sturza s-a arătat deranjat de mesajul primarului Orhei, Ilan Șor, transmis liderei PAS, Maia Sandu după ce aceasta a depus la Judecătoria Orhei o contestație în care cere anularea alegerilor din localitatea Jora Mijloc, a cărei câștigătoare a fost vicepreședintele Partidului Șor, Marina Tauber. Potrivit fostului prim-minsitru al Republicii Moldova, prin mesajul lui Ilan Șor, a umilit-o pe Maia Sandu.

ION STURZA: „Cum să fiu mai politicos…
Cineva o să-mi zică iarăși că sunt antisemit. Nu… deși nu-mi place ideea cu mutarea ambasadei la Ierusalim 🙂!
Dar când un parvenit, hoț de miliarde, bănci, sindicate, palate, aeroporturi și multe altele de la concetățenii mei, pe care le vom achita noi și urmașii noștri zeci de ani (!!!), ne dă lecții și umilește o doamnă care a devenit simbol al rezistenței și al onoarei naționale, nu pot să tac!
Bă, nemernicule, neam al nimănui, vei răspunde! Vei întoarce până la ultimul bănuț! Vei fi pus la pușcărie. Nu azi-mâine, dar neîndoielnic vei fi pus. Crimele împotriva omenirii nu se prescriu! Tu și toți complicii tăi veți răspunde!
Te bucuri de J…a? Rușine celor din J…a! Ne dai pâine?! Ești salvator?
Nu! Îți spun eu cine ești – un ciorditor și un „pisateli” necărturar!

P.S. Să-mi fie iertat limbajul „necivilizat”, dar e prea din cale-afară…”

Amintim că Partidul Șor a oferit o reacție dură după ce liderul PAS, Maia Sandu a depus la Judecătoria Orhei o contestație în care cere anularea alegerilor din localitatea Jora Mijloc. 

Primarul de Orhei a găsit și calificative pentru liderul PAS, precum „scumpa, nerecunoscătoarea și lipsita de scrupule Maia”. Mai mult, primarul de Orhei a încercat să explice ce îi diferențiază pe cei doi. „Îi hrănești pe oameni cu așteptările manei europene din cer, iar eu îi hrănesc cu pâine.

„Înțeleg că nu ești obișnuită să lucrezi și să câștigi banii cu forțele proprii. Îți este caracteristic să cheltuiești bani străini, fără pic de rușine sau recunoștință”, a spus Ilan Șor.

Cerem anularea alegerilor din Jora de Mijloc!

Urmare a unor încălcări grosolane și fără precedent ale legislației electorale care au avut loc în cadrul scrutinului din comuna Jora de Mijloc, raionul Orhei, PAS a depus la Judecătoria Orhei o contestație (cerere) de anulare a alegerilor din această primărie.

Încălcarea de bază se referă la faptul că, deși plafonul maxim de cheltuieli stabilit pentru alegerile din comuna Jora de Mijloc, raionul Orhei, a fost de 93 504 lei, Partidul Șor a cheltuit, conform estimărilor Promo-Lex, cel puțin 294 505 lei, adică cu peste 200 de mii de lei mai mult decât suma maximă prevăzută potrivit legii. Și asta fără a lua în calcul coruperea alegătorilor din ziua votării, transportarea organizată a acestora, filmarea ilegală a scrutinului, dronele care au survolat cerul Jorei de Mijloc în ziua alegerilor, precum și alte încălcări grave.

Nu putem sta deoparte și urmări cum Plahotniuc îi permite pușcăriabilului Șor să fraudeze alegerile, cu banii furați de la cetățeni, în detrimentul voinței locuitorilor comunei Jora de Mijloc, inclusiv al membrilor și simpatizanților Partidului Democrat. Faptul că lui Plahotniuc nu-i pasă de cetățeni era un lucru cunoscut, acum vedem că Plahotniuc nu dă doi bani nici pe membrii și simpatizanții PD-ului.

Contestația (cererea) de anulare a alegerilor locale noi din comuna Jora de Mijloc poate fi văzută în documentul de mai jos.