SCENARIUL ascuns al lui Plahotniuc: instalarea dictaturii Kremlinului asupra R.Moldova

Plahotniuc

Așadar, Filip s-a întors fără bani de la Bruxelles. Colac peste pupăză, acolo i s-a spus că pentru a vedea banii, trebuie să mai existe si o decizie favorabilă a FMI.

Decizia lui Plahotniuc de a nu respecta recomandările Curții de la Veneția și de a vota introducerea votului mixt împreună cu pro-rusul Dodon a determinat UE să-l tragă pe dreapta.

Eu nu știu cât de avid de bani și de putere trebuie să fii ca să nu conștientizezi că la UE există structuri care urmăresc cu atenție orice mișcare, orice declarație de a ta și analizează la rece efectul lor.

Bunăoară, Filip s-a dus la Bruxelles, unde a vorbit despre guvernul său, când, de fapt, a îndrugat verzi și uscate despre executivul, condus de Plahotniuc. Acesta a schimbat miniștrii după cum a vrut, iar demisia lui Al. Tănase din funcția de ministru al justiției a umplut cupa cu cucută, pe care nimeni nu vrea să o dea de dușcă.

În consecință, la Bruxelles s-a văzut că, deși Filip nu vrea politizare, guvernul este condus autoritar din cel mai luxos sediu al unui partid din lume, stăpânul căruia, Plahotniuc, se bâlbâe cam peste o marți în fața presei ca mai apoi să se retragă precipitat, fără a răspunde barem la întrebări ce țin de explicarea mesajului transmis.

Exact așa a acționat Plahotniuc și la primăria Chișinău, unde Radu a tot debitat despre depolitizare, dar, de fapt, s-a răzbunat pe liberali. Mai adăugați aici că este uzurpatoare a puterii locale, primarul ales, Dorin Chirtoacă, fiind demis ilegal, potrivit unei Rezoluții a Congresului Puterilor Locale și Regionale.

Când și-a aruncat Plahotniuc lațul în gât, politic vorbind? Atunci când a refuzat să țină cont de poziția partenerilor de coaliție, a liberalilor, care au declarat că nu vor vota nici uninominalul, nici mixtul.

De ce? Fiindcă acum, în aceste condiții, sistemul de vot modificat aduce la putere un dictator din binom – Dodon sau Plahotniuc care vor împinge lucrurile până la un Maidan la Chișinău.

Ghimpu a fost consultat serios la Bruxelles de către partenerii de dezvoltare cărora nu le dau acum numele. Ei au cerut să nu voteze de data aceasta cu Plahotniuc, fiindcă el intră în a doua etapă a instalării dictaturii Kremlinului asupra R.M.

Constat că așa-numiții analiști de duzină din R.M. nu s-au dumirit că atunci când a fost votat guvernul Filip, nimeni altul decât Plahotniuc se gândea la anticipate și la aducerea lui Dodon la guvernare după ce l-a făcut președinte împreună cu Năstase, cu Sandu și Usatâi. Ghimpu nu i-a permis să o facă acceptând să sacrifice PL și să intre la guvernare pentru a menține cursul european al R.M.

Ceea ce n-a obținut atunci Plahotniuc a vrut să realizeze prin modificarea sistemului de vot. Ghimpu s-a opus, iar Leancă, adjunctul lui Stati de la ASCOM, un simplu prim ministru și poveste de succes a miliardului furat, a mers mână în mână cu PD.

Ghimpu a demonstrat că PL este un partid autentic european și UE va aprecia acest lucru. El a făcut istorie, după ce Plahotniuc a început să-i aresteze pe cei mai devotați liberali, printre ei numărându-se ministrul transporturilor, Chirinciuc, și primarul de Chișinău, Dorin Chirtoacă.

La Bruxelles lui Filip i s-a adus aminte de justiția selectivă. Despre alte două restanțe, una vizând demararea activității instituției care ar începe verificarea averilor acumulate de Plahotniuc, Dodon, Zâna-Karabina, de unde are case Năstase și de unde a luat bani pentru a-i depune pe contul soacrei și a mamei sale s-a vorbit în detaliu.

Deci, se înșeală amarnic cei care debitează că PL e în afara istoriei imediate. PL a făcut și va mai face istorie, chiar dacă Băsescu, cu traiul trăit și mălaiul mâncat, vrea ca această formațiune să dispară. De acest om care se înăbușă când rostește un discurs mi-i milă. El nu e jucător, ci un biet marinar care aruncă și trădează în stânga și în dreapta pentru a-și recupera corabia care demult se află în alte ape la care nu poate ajunge chiar și cu sprijinul lui Plahotniuc.

VASILE GROZAVU