Alianţa Plahotniuc, Dodon și Șor au împărțit Chișinăul pentru evenimentele dedicate „Zilei Victoriei” și „Zilei Europei”

Dodon Plahotniuc Şor

Igor Dodon, Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor vor organiza concerte în Chișinău în preajma zilelor de 9 mai, când rușii serbează Ziua Victoriei, iar europenii, Ziua Europei. 

În seara zilei de 8 mai, în Piața Marii Adunări Naționale va avea loc un concert festiv cu participarea lui Oleg Gazmanov, artist al Poporului al FR și Denis Maidanov, artist Emerit al Federației Ruse. După concert, va avea loc un grandios foc de artificii cu prilejul Zilei Victoriei”, anunță președintele Igor Dodon pe pagina sa de facebook.  Totodată, șeful statului anunță că pe data de 9 mai, „zeci de mii de cetățeni, tradițional, împreună cu președintele vor mărșălui din Piața Marii Adunări Naționale până la Complexul Memorial „Eternitate”.

Și Primăria municipiului Orhei, la inițiativa Primarului Ilan Șor, va organiza un concert „dedicat Zilei Victoriei”, se spune într-un comunicat de presă al Primăriei.

Evenimentul va avea loc miercuri, 9 mai, în Parcul Ivanos, cu începere de la ora 15.00. Pe scenă vor evolua Margareta Ivanuș, Vitalie Dani și Vitalie Maciunschi. Tonul sărbătorii de la Orhei va fi dat de Fanfara Orheiului și Orchestra Naţională Simfonică a Companiei „Teleradio-Moldova”, sub egida dirijorului Gheorghe Mustea, soliști S. Cuzencov și M. Țonina”, precizează Primăria Orhei.

Câteva zile mai târziu, pe 12 mai, Partidul Șor va organiza un concert dedicat „Zilei Victoriei” și la Chișinău. La eveniment au fost  invitați artiștii ruși, Iosif Kobzon și Lev Leșcenco. Fundația „Miron Shor” anunță că va organiza evenimentul cu prilejul „Zilei Victoriei”.

Concertul va avea loc în Parcul Eroilor Afganezi, situat în sectorul Râșcani al capitalei. „În cinstea marilor eroi naționali, în memoria celor care și-au pierdut viața pe câmpul de luptă, Fundația „Miron SHOR” organizează un concert grandios dedicat Zilei Victorii, care va avea loc pe 12 mai, ora 18:00, în Parcul Eroilor Afganezi din sectorul Râșcani ai capitalei. Piesele anilor de război vor fi interpretate de studioul coral „Rapsodia” sub conducerea Nataliei Barabanșicova, artista poporului Margareta Ivanuș și Orhchestra Națională a Companiei Teleradio – Moldova, sub conducerea lui Gheorghe Mustea”, anunță, într-un comunicat de presă, organizatorii evenimentului.

Și PDM-ul condus de Vladimir Plahotniuc va organiza concert la 9 mai 2018, doar că în PMAN. PDM anunță că va sărbători, și Ziua Victoriei, și Ziua Europei. Concertul a fost anunțat oficial pe canalul de youtube al partidului. Totodată, conform informațiilor de pe site-ul Primăriei mun. Chișinău, PDM a rezervat Piața pentru ziua de 9 mai 2018 cu scopul de a organiza un „concert dedicat Zilei Victoriei asupra fascismului și Zilei Europei”.  Evenimentele organizate de PDM vor începe dimineața, la ora 10.00 , în preajma „Grădinii Publice Ştefan cel Mare și Sfânt, Havuzul mare, Grădina Publică Ştefan cel Mare și Sfânt Havuzul mic…” și se vor termina seara, cu un concert în PMAN.  La concertul de seară, PDM precizează că anticipează o prezență de 25 de mii de oameni. Cererea prin care PDM a obținut dreptul de a organiza „și Ziua Victoriei și Ziua Europei” în PMAN a fost depusă la data de 26 aprilie 2018. 

La concertul organizat de PDM vor evolua, printre alții, Eugen Doga, Delia, Irina Rimeș, formația Blue și Thomas Anders, de la formația Modern Talking.

În 2013, Dorin Chirtoacă, citat de Publika TV, televiziune gestionată de Vladimir Plahotniuc, președintele PDM, spunea că, începând cu anul 2014, în următorii 100 de ani, în PMAN va fi sărbătorită doar Ziua Europei și că manifestațiile cu prilejul Zilei Victoriei vor avea loc la Memorialul „Eternitate”.

zdg.md