ULTIMA ORĂ: Israelul a aruncat o bombă tactică nucleară asupra Siriei. Un război de proporţii mondial e pe cale să izbucnească?

israel-nuke-syria-

Un avion israelian a lansat în Siria prima bombă nucleară  întrun conflict armat, din momentul când în 1945 SUA au aruncat bombe atomice pe Hiroshima și Nagasaki, potrivit rapoartelor locale.

Explozia nucleară a vizat un depozit de muniții în Hama, Siria și a fost atât de puternică încât a provocat un cutremur cu magnitudinea de 2,6 grade înregistrat aproape de Taqsees, Hama, Siria la ora 22:40 ora locală duminică, în același timp, televiziunea siriană a raportat mai multe explozii în aceeași zonă.

Câteva momente mai târziu, clipuri video cu un număr mare de explozii,  care ar fi avut loc la o bază militară siriană de la Jabal al-Bukhut 47, la aproximativ 10 mile sud-est de Hama, au început să apară pe social media.

O evaluare exactă a daunelor cauzate a fost imposibilă până acum, datorită unui nor imens de praf impenetrabil care acoperă ținta. Hama este unul dintre principalele depozite iraniene de aprovizionare pentru armata siriană în lupta lor de opt ani împotriva grupurilor jihadiste insurgente care încearcă să-l răstoarne pe președintele Bashar al-Assad și să profite de controlul asupra Siriei.

Un raport citează o lovitură ostilă a forțelor aeriene israeliene care vizau un depozit de muniții în zona Hama. Depozitul este folosit în cea mai mare parte de Corpul Gărzii Revoluționare Islamice din Iran și se crede că găzduiește o bază subterană de rachete iraniene.

Rapoartele din Israel indică că premierul israelian Benjamin Netanyahu și miniștrii săi ţin o şedinţă  de urgență a cabinetului  la baza militară Kirya din Tel Aviv ca urmare a pretinsului bombardament israelian asupra depozitului subteran de rachete iraniene din Siria.

Știrile din Siria au generat temeri reînnoite în regiune că „butoiul de pulbere sirian” ar putea exploda și arunca întrun război total țările învecinate, înghițind regiunea într-un război mondial care ar puteaimplica toate marile puteri globale.

Israel Drops Tactical Nuclear Bomb On Syria