DEZVĂLUIRE-ŞOC: Diacov şi Iliescu, care au instrumentat LOVITURA de STAT din 1989, cârtiţele reţelei KGB Chişinău–Bucureşti în „vizor” de procurorii din România

Diacov D

VALERIU MUNTEANU:

Punerea sub acuzare a fostului preşedinte Ion Iliescu pentru lovitura de stat organizată de sovietici în decembrie 1989 l-a făcut să nu mai doarmă noaptea pe Dumitru Diacov, preşedintele de onoare al PDM, partidul oligarhului Vladimir Plahotniuc. Domnul Diacov se afla atunci în mijlocul evenimentelor din Bucureşti, „în calitate” de corespondent al Agenţiei TASS.

Ieri noaptea, la ora 2.49, dumnealui a făcut o postare misterioasă în sprijinul huntei pro-sovietice care a dat lovitura de stat la Bucureşti în decembrie 1989. Procurorii din România au zgâlţâit muşuroiul de cârtiţe şi acestea au început să scoată capul la lumină. Oare de ce nu mai doarme noaptea domnul Diacov? Se teme oare să nu fie luat  în „vizor” de procurorii din România?

La data de 17 aprilie 2018 Procurorii din România l-au pus oficial sub acuzare pe Ion Iliescu, primul preşedinte al României după 1989 şi împreună cu el alte persoane acuzate de crime împotriva umanităţii pentru acţiunile lor din timpul revoluţiei din decembrie 1989.

Procurorii îi acuză pe învinuiţi că “au întreţinut un climat paroxistic de teroare şi au oficializat şi dispus măsuri militare cu caracter diversionist”. Efectul acţiunilor a fost moartea a peste 1000 de oameni între 22—31 decembrie 1989.

Mai în scurt, Ion Iliescu şi oamenii lui sunt acuzaţi de lovitura de stat împotriva preşedintelui comunist Nicolae Ceauşescu, organizată de sovietici pe fondul revoltei populare anticomuniste din România. Iliescu a preluat puterea şi a organizat diversiunea teroristă. Televiziunea Română aflată sub controlul lui a creat panică în întreaga Românie în timp ce hunta lui Ion Iliescu dădea ordine unităţilor militare să tragă unele asupra altora dar şi asupra civililor de pe străzi sub pretextul luptei cu “teroriştii”.

În apărarea lui Ion Iliescu acuzat oficial de crime împotriva umanităţii a sărit poetul Mircea Dinescu, unul dintre principalii agitatori din studioul TVR în zilele revoluţiei din 1989. Strategia războiului hibrid, nu a fost inventată de ruşi cu ocazia anexării Crimeii sau a agresiunii din Donbass, ci a fost folosită şi la Bucureşti cu aproape 30 de ani în urmă. În Crimeea şi Donbass au acţionat omuleţii verzi, iar la Bucureşti în 1989 au acţionat “sportivii” şi “turiştii” sovietici care în zilele revoluţiei din decembrie se găseau în număr neobişnuit de mare în România.

Dinescu era cunoscut ca opozant al lui Ceauşescu, dar de pe poziţiile glasnostului şi perestroikăi lui Gorbaciov. El este ginerele unei cetăţene sovietice, Elena Loghinovskaia, care s-a măritat cu socrul lui Dinescu venit la studii în URSS în tinereţe. Loghinovskaia era membră PCUS şi se ducea la Ambasada URSS din Bucureşti în mod regulat să-şi plătească cotizaţia. În prezent, soacra şi ginerele care sunt foarte apropiaţi, participă la toate evenimentele Ambasadei Federaţiei Ruse, conform presei de peste Prut.

Fantomele trecutului îl bântuie noaptea pe preşedintele de onoare al PDM care şi-a pierdut somnul. Pe timp de noapte el a făcut postarea de mai jos pe contul său de facebook, în apărarea lui Iliescu şi Dinescu.

KGB din RSS Moldovenească împotriva României

Fostul preşedinte Nicolae Ceauşescu a condus un regim falimentar, dar în acelaşi timp era naţionalist şi antisovietic. Pe fondul glasnost-ului de la Moscova, Ceauşescu a cerut la congresul PCR din noiembrie 1989 denunţarea Pactului Ribbentrop–Molotov şi întoarcerea Basarabiei la România, fapt care i-a grăbit sfârşitul pregătit de sovietici.

Pentru a se apăra împotriva sovieticilor, Ceauşescu înfiinţase în cadrul Securităţii faimoasa UM (prescurtare de la Unitate Militară) cu indicativul 0110 “Contraspionaj ţări socialiste”, mai cunoscută  de presă sub denumirea de “Unitatea de luptă Anti-KGB”.

Moscova a replicat trimiţând la luptă împotriva României cadrele KGB din RSS Moldovenească, motivul principal fiind cunoaşterea limbii române. În KGB se plătea la salariu, un spor de 15% pentru cunoaşterea unei limbi străine, iar moldovenii erau avantajaţi pentru că primeau automat sporul de 15%, datorită cunoaşterii unei “limbi străine”, anume limba română.

KGB tot nu avea încredere în basarabeni nici după 45 de ani de ocupaţie. Pentru misiunile împotriva României se preferau alogenii din RSS Moldovenească, de exemplu cu rădăcini bulgare, dar cunoscători ai limbii române, iar dacă totuşi se găsea vreun moldovean, acesta trebuia să fie numaidecât de peste Nistru.

În 1989 România era considerată la Moscova un stat ostil, la fel ca statele NATO. Din această cauză, cetăţenii sovietici care se aflau la post în statele respective, ca diplomaţi în ambasade, ori ca lucrători la reprezentanţele unor instituţii sovietice ca Agenţia TASS, AEROFLOT, INTURIST erau în cea mai mare parte cadre ale KGB şi GRU.

În decembrie 1989, la Bucureşti activau următorii cetăţeni sovietici, originari din RSS Moldovenească:

Mihail Popov, consilier diplomatic la Ambasada URSS de la Bucureşti

Iurie Leancă, secretar II al Ambasadei URSS de la Bucureşti

Dumitru Diacov, şeful Biroului Agenţiei TASS din Bucureşti

Şi Iurie Leancă este european. Şi Vladimir Plahotniuc este atlantist. Şi Silvia Radu este gospodină.

Nu le cedăm Chişinăul! Eu lupt, nu mă ascund!