DOSAR ULTRASECRET: Israelul Mare. Planul sionist pentru Orientul Mijlociu. Strategia Statului Israel

israeli-flag

Următorul document referitor la formarea „Marelui Israel” constituie piatra de temelie a fracțiunilor puternice sioniste din actualul guvern Netanyahu (care a fost recent reales), partidul Likud, precum și în cadrul instituției militare și de informații israeliene. Alegerile au fost organizate de Netanyahu pe o platformă politică care neagă statalitatea palestiniană.

Potrivit părintelui fondator al zionismului Theodore Herzl, „zona Statului evreiesc se întinde:” de la pârâul Egiptului până la Eufrat „. Potrivit lui Rabbi Fischmann,” Țara făgăduită se întinde de la râul Egipt până la Eufrat, include părți din Siria și Liban. ”

În contextul actual, războiul împotriva Irakului, războiul din 2006 asupra Libanului, războiul din 2011 asupra Libiei, războiul continuu asupra Siriei și Irakului, războiul din Yemen, procesul de schimbare a regimului în Egipt, trebuie înțelese în raport cu  Planul Sionist pentru Orientul Mijlociu. Acesta din urmă constă în slăbirea și în cele din urmă fracturarea statelor arabe vecine, ca parte a unui proiect expansionist israelian.

„Marele Israel” constă într-o zonă care se întinde de la Valea Nilului până la Eufrat.

Proiectul sionist sprijină mișcarea de reglementare evreiască. În ansamblu, aceasta implică o politică de excludere a palestinienilor din Palestina, care conduce la eventuala anexare atât a Cisiordaniei, cât și a Gazei statului Israel.

Marele Israel ar crea un număr de state mandatare. Aceasta ar include părți din Liban, Iordania, Siria, Sinai, precum și părți din Irak și Arabia Saudită. (Vezi harta).

Potrivit lui Mahdi Darius Nazemroaya într-un articol din Global Research 2011, Planul Yinon a fost o continuare a designului colonial al Marii Britanii în Orientul Mijlociu:

„[Planul Yinon] este un plan strategic israelian pentru a asigura superioritatea regională israeliană. Insistă și stipulează că Israelul trebuie să-și reconfigureze mediul geopolitic prin balcanizarea statelor arabe învecinate în state mai mici și mai slabe.

Strategii israeliene au privit Irakul drept cea mai mare provocare strategică din partea unui stat arab. Acesta este motivul pentru care Irakul a fost subliniat ca element central al balcanizării Orientului Mijlociu și a lumii arabe. În Irak, pe baza conceptelor planului Yinon, strategii israelieni au cerut divizarea Irakului într-un stat kurd și două state arabe, una pentru musulmanii șiiți și cealaltă pentru musulmanii sunniți. Primul pas către stabilirea acestui fapt a fost un război între Irak și Iran, despre care se vorbeşte în Planul Yinon.

Atlanticul, în 2008, și Jurnalul Forțelor Armate din S.U.A., în 2006, au publicat hărți pe larg răspândite care au urmat îndeaproape planul Yinon. În afară de un Irak divizat, pe care Planul Biden îl solicită, Planul Yinon solicită un Liban divizat, Egipt și Siria. Împărțirea Iranului, a Turciei, a Somaliei și a Pakistanului se încadrează, de asemenea, în conformitate cu aceste puncte de vedere. Planul Yinon cere, de asemenea, dizolvarea în Africa de Nord și o prognozează ca pornind de la Egipt și apoi vărsându-se în Sudan, Libia și restul regiunii.

Marele Israel „impune destrămarea statelor arabe existente în state mici.

„Planul funcționează pe două premise esențiale. Pentru a supraviețui, Israel trebuie 1) să devină o putere regională imperială și 2) trebuie să efectueze împărțirea întregii zone în state mici prin dizolvarea tuturor statelor arabe existente. Micile state aici vor depinde de compoziția etnică sau sectariană a fiecărui stat. În consecință, speranța sionistă este că statele bazate pe sectarism devin sateliți ai Israelului și, în mod ironic, izvorul legitimității morale … Aceasta nu este o idee nouă și nici nu se suprapune pentru prima dată în gândirea strategică sionistă. Într-adevăr, fragmentarea tuturor statelor arabe în unități mai mici a reprezentat o temă recurentă. „(Planul Yinon, vezi mai jos)

Privită în acest context, războiul împotriva Siriei și Irakului face parte din procesul de extindere teritorială israeliană. Serviciile de Informații israeliene care lucrează mînă-n mînă cu SUA, Turcia, Arabia Saudită și NATO sprijină în mod direct cruciada îndreptată împotriva așa-numitului stat islamic (ISIS), care în cele din urmă urmărește să distrugă Siria și Irakul ca state naționale.

Michel Chossudovsky, Global Research, 06 septembrie 2015