R. Moldova – ţară de sclavi: Regimul Plahotniuc-Dodon este egal regimului Voronin – MAFIE de STAT. De ce moldovenii aleg hoţii?

voronin-plahotniuc-

 

Fotografia postată de Viorel Topa.

Voronin:
― „Plahotniuc procedează tare deștept ― el dă indicații, dar nu semnează nimic.”

⚑ O minte criminală vede totul în termeni criminali: el vorbește despre o CRIMĂ¹ ca despre „acțiuni tare deștepte” ale lui Plohotniuk.

¹Codul Penal al Republicii Moldova,
Articolul 339 „UZURPAREA PUTERII DE STAT”,
se pedepsește cu închisoare de până la 25 de ani sau cu detențiune pe viață. Mentorul lui Plohotniuk ar fi bine să observe legislația măcar după ce nu mai este „președinte”.

▉ În context, reamintesc:

La 10 august 2007, Interpolul de la Roma trimite la Chișinău cererea privindu-l pe cetățeanul Vladimir Plahotniuc (Vlad Ulinici), iar cu 19 zile mai târziu, pe 29 august 2007, Voronin îl decorează pe Plohotniuk cu „Meritul Civic”. Asta ca să nu mai existe dubii despre relația dintre Voronin și Plohotniuk încă din anii ’90.

Voronin: Plahotniuc procedează tare deștept. El dă indicații, dar nu semnează nimic

Președintele PCRM, Vladimir Voronin, a lăudat capacitățile omologului său, liderului PD Vlad Plahotniuc. Potrivit lui Voronin, Plahotniuc „îi ține pe toți cu o mână de fier”, dar semnătura lui nu stă pe nici un act. Astfel, potrivit liderului comuniștilor, nicăieri nu există o dovadă juridică precum că Plahotniuc ar conduce în R. Moldova.

Voronin a fost îndemnat să comenteze modul în care liderul PD ar conduce țara la emisiunea „Important” de la TVC 21.

„Plahotniuc procedează tare deștept și corect. În tot. Mata spui că el conduce. Da mata ai dovezi? Ai documente, hotărâri, acte juridice? Conduce Filip, conduce Dodonel-bombonel ales, Candu, dar nu Plahotniuc. Da, Plahotniuc dă indicații, îi ține pe toți cu o mână de fier, dar nu semnează nimic. El nu are nicio responsabilitate juridică față de nicio instituție, dar ei băieții umblă cu jăraticul. Deștept, nu? Bravo!”, a spus Voronin.

El a făcut o comparație și cu propriul regim, de acum aproape un deceniu. „Eu aveam statut oficial și orice decizie a mea avea urmări. Iar în situația lui se dau indicații, dar răspund cei care le execută”, a mai adăugat comunistul.

 agora.md

Cum a decorat Voronin un suspect căutat de Interpol

Am încercat să aflăm cum a reacţionat Interpolul moldovenesc la solicitarea colegilor săi din Roma
Am încercat să aflăm cum a reacţionat Interpolul moldovenesc la solicitarea colegilor săi din Roma

În tip ce interpolul italian îl căuta pe Vlad Plahotniuc pentru legăturile pe care le avea cu gruparea criminală rusă “Solntsevskaya”, la Chişinău, preşedintele de atunci, Vladimir Voronin, îl decora cu “Meritul Civic” pentru contribuţia la reconstrucţia Mănăstirii Curchi.

Se întâmpla în 2007. La 10 august 2007, interpolul de la Roma trimite în regim de urgenţă interpolului de la Chişinău solicitarea de a furniza mai multe informaţii despre cetăţeanul Vladimir Plahotniuc, născut pe 01.01.1966, pe care îl bănuia de legături grupări oligarhice din Rusia. Astfel, alături de alte persoane dubioase, Plahotniuc ar fi investit bani ilegali care aparţineau unor grupări criminale, precum Solntsevskaya, în procurarea de imobile de lux din Italia.

Solicitarea interpolului nu l-a împiedicat însă pe Voronin să semneze peste 19 zile, pe 29 august 2007, un decret prin care îi conferea lui Plahotniuc „Meritul Civic”.

Contactat de UNION, fostul consilier prezidenţial Sergiu Mocanu, care a activat la Preşedinţie până în iulie 2007, a declarat că era imposibil ca Voronin să nu fi ştiut despre acea solicitare de la Interpol înainte de a semna decretul de decorare a lui Plahotniuc.

„Dacă ştia Voronin despre o bătaie care a avut loc la o discotecă în Chişinău, era imposibil să nu ştie despre cetăţenii moldoveni căutaţi de interpol. Voronin l-a decorat pe Plahotniuc ştiind foarte bine pe cine decorează”, a menţionat Mocanu.

Am încercat să aflăm cum a reacţionat Interpolul moldovenesc la solicitarea colegilor săi din Roma, dar la telefoanele Biroului Naţional Central “Interpol” , pe parcursul acestei zile nu a răspuns nimeni.