De ce a venit şi a fost primit Lucaşenko cel mai mare DICTATOR din statele ex-sovietice la Chişinău ?

Lucaşenco Dodon

De ce a fost invitat şi a venit Președintele Republicii Belarus, Aleksandr Lukașenko la Chişinău ? Răspunsul este simplu. Pentru Plahotniuc şi Dodon Preşedintele Lucaşenko este un model politic. Ce-i aşteaptă pe moldoveni după alegerile parlamentare din toamnă în caz dacă nu aleg forţele pro-europene şi unioniste ? DICTATURA şi izolarea internaţională! Exod de populaţie, sărăcie şi regres economic total.

Interesant, de ce Lukasenko, dictatorul de Belarus, nu a suflat o vorba despre faptul ca a sustinut Rusia in razboiul informational din Siria. La fel a procedat si Dodon.Se pune intrebarea: De ce Filip l-a trims pe Gaburici la aeroport?. De ce ministerul de externe de la Chisinau nu a anulat vizita lui Lukasenko in urma faptului ca dictatorul a facut jocurile Rusiei? Plahotniuc, tu chiar ne ai de prosti? Dictatorule!

VASILE GROZAVU

Dodon l-a întâmpinat oficial pe cel mai mare DICTATOR din statele ex-sovietice

Președintele Republicii Belarus, Aleksandr Lukașenko, se află începând de miercuri, 18 aprilie, într-o vizită oficială de două zile la Chișinău.

Aleksandr Lukașenko a fost întâmpinat oficial de către președintele Republicii Moldova Igor Dodon la reședința de stat din strada Nicolae Iorga.

După întrevederea oficială a celor doi șefi de stat și întrunirea în format lărgit a delegațiilor celor două țări, Igor Dodon și Aleksandr Lukașenko au făcut declarații pentru presă .

Potrivit comunicatului oficial al președinției de la Chișinău, în semn de prietenie, Aleksandr Lukașenko, urmează să doneze R.Moldova mai multe unități de tehnică.

Președintele belarus va avea mâine o întrevedere și cu premierul Pavel Filip.

Alexandr Lukașenko s-a aflat ultima dată într-o vizită oficială în Republica Moldova în septembrie 2014 la invitația fostului președinte Nicolae Timofti.

 
Sursa: radiochisinau.md

Conferință de presă susținută de Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, și Președintele Republicii Belarus, Alexandr Lukașenko

„Știm foarte bine ce atitudine au frații noștri moldoveni față de belaruși. Orice s-ar spune despre vizita mea la Chișinău, mi se reproșează că sunt ocupat cu vizite în statele GUAM, pentru că am fost și în Georgia și Ucraina, eu am venit în republica mea dragă. Consider că este un loc mănos în fosta URSS și unul dintre cele mai bune în lume pentru trai. Sunt sigur, chiar îmi doresc și mai ales deja se vede că în ultima perioadă că moldovenii și-au găsit calea lor. Veți trăi aici nu mai rău decât în Belarus sau în alte republici. Aveți totul pentru asta”, a declarat Lukașenko.

Referindu-se la vectorul extern al Republicii Moldova, Alexandr Lukaşenko a spus că „nu trebuie de pus naţiunile mici în genunchi şi să li se indice unde să meargă, încolo sau încoace”. „Daţi-ne voie să decidem cum să fim şi cum să procedăm. Salut poziţia preşedintelui de a lua ce-i bun din ambele direcţii”, a spus liderul de la Minsk.

„Sunt discuții că jumătate din populația RM vrea în UE, iar cealaltă jumătate pledează pentru Est, pentru Rusia. Cum de acționat în această situație? Nicidecum. Moldova trebuie văzută așa cum este”, a spus Lukașenko.

Spre sfârșitul briefingului, Dodon a ținut să anunțe că mâine va vizita împreună cu Lukașenko Institutul de Fitotehnie „Porumbeni”. „Nu știu dacă să invităm și presa sau ulterior le vom da informații”, a spus Dodon. „Ei vor decide și singuri, doar sunteți o țară democratică, nu o dictatură ca în Belarus. Dar noi o să luăm porumbul, pentru că avem nevoie de semințe”, a glumit Lukașenko.

„Noi am vrea să avem o dictatură ca în Belarus, în agricultură, în economie, în sfera socială. Majoritatea cetățenilor RM vor asta”, a insistat Dodon.

Jurnal.md