De ce partidul lui Dodon trebuie interzis sau de ce trebuie să ţinem cont de războiului informațional din Siria şi să oprim ambiţiile lui PUTIN în R. Moldova ?

igor-dodon-prezervativ

Bombardarea cu succes a uzinelor chimice în care Asad fabrica moarte pentru propriii cetățeni a generat un  nou val  al război informațional în lume. Dar de data aceasta Rusia  a pierdut războiul.

Oricât de mult s-a străduit Putin, k.g.b.-istul, nu a reușit să utilizeze mașina sa propagandistică, dat fiind că ea a fost parțial blocată în republicile-colonii de ieri.

Televiziunile lui Dodon nu se mai arată atât de agresive. Dodon simte că-i vine sfârșitul politic, deoarece Rusia s-a convins că occidentul unit împotriva declanșării terorismului internațional este o forță capabilă să o pună la respect.

În consecință, Vladimir Putin se va concentra asupra ex-republicilor sovietice unde are marionetele sale, pe care i le-au servit pe tavă ”mari” por-europeni, gen Andrei Năstase și Vladimir Plahotniuc, de exemplu.

Dodon se va întâlni cu Putin pentru a demonstra, odată în plus, că Rusia finanțează toate campaniile partidului său care trebuie scos în afara legii ca unul de sorginte neofascistă, care incită la ură interetnică.

Dacă vrea să nu fie ”dus” din R.M. Plahotniuc anume acest lucru trebuie să-l facă – să elimine partidul socialiștilor din campaniile electorale prin interzicerea lui. Drept motiv servește faptul că Dodon și partidul său promovează confederalizarea R.M. Să ne amintim despre declarațiile lui de la Komrat, unde în calitate de șef al statului a încurajat crearea statalității găgăuze. Tot el a declarat că R.M. va intra în UE, dar fără Transnistria și Găgăuzia.

Deci, dacă nu s-a procedat la demitere, e timpul să se procedeze la lichidarea unui partid care periclitează interesul național.

Desigur, pentru a realiza  acest obiectiv se impune organizarea unei campanii naționale de informare, fapt ce va neutraliza totalmente propaganda rusească.

În următoarele etape ale agoniei sale Putin va căuta să se mențină cu orice preț în Moldova de răsărit la fel ca și în Ucraina de Est.

Rogozin, declarat persona non grata în R.M., a spus recent  că Rusia nu va admite lichidarea așa-zisei misiuni de menținere a păcii din Transnistria, iar cererea la nivel internațional, inclusiv de la tribuna ONU a Chișinăului ca Moscova să-ți retragă trupele din Transnistria nu au nicio importanță pentru Kremlin.

E clar, atâta timp cât va exista partidul lui Voronin, cât vor exista schelete comuniste gen Voronin  nu vom putea vorbi despre integrarea europeană. Asta deoarece Moscova  nu vrea să colaboreze cu Europa, ci  să o domine.

Acum, 18 de ani, Vladimir Putin afișa o sinceră aspirație spre o înțelegere reciprocă cu democrațiile occidentale. El a mințit, însă,  occidentul. Aspirația lui a  rezidat în a domina autoritar, a crea  o generație a războiului care să-i permită să devină cel mai bogat om al planetei în urma faptului că vinde gazele poporului rus.

Putin urmărește astfel scopul de a distruge și a reclădi imperiul său începând cu ex-republicile sovietice.

Alegerile pentru  funcția de primar al municipiului Chișinău din 20 mai, precum și cele generale din toamna curentă sunt principial importante pentru R.M.

Ca să reușească să stopeze ambițiile lui Putin, UE, România trebuie să inițieze negocieri serioase cu partidele pro-europene din R.M. Declarațiile sterile din cadrul briefingurilor despre candidatul comun, provocările cu modificarea sistemului de vot ale PD denotă că Plahotniuc nu este recunoscut de UE,  dar și de către SUA.

Introducerea deșartei Radu în scrutinul din Chișinău în calitate de candidat independent, cică, demonstrează cu prisosință că Plahotniuc face astfel jocul Kremlinului, fiind component al binomului. El  joacă la două capete. UE și SUA știu despre aceasta și nu sunt încântate de jocul lui perfid.