Care este secretul cel mare al alegerilor PRIMARULUI GENERAL al CHIŞINĂULUI ? Ce nu cunosc, de fapt, alegătorii şi nu vor cunoaşte niciodată?

Şor alegeri

Un microbuz a izbucnit în hohote de râs când, unul dintre pasageri a citit pe un banner, instalat lângă fosta fabrică ”Zorile”: Am demonstrat că se poate fura nu miliard.

Toți au ridicat privirile și l-au văzut pe furul miliardului, Șor, alături de o necunoscută totală, cu numele Apostolova. Alături scria: ”Am demonstrat că se poate.”

Continuarea logică vine, evident, de la sine. Noi, însă, trebuie să ne întrebăm de ce  Șor care vorbește în limba de stat și nu a solicitat interpret la ședințele de judecată, a cerut să-i fie tradus dosarul.

Iar justiția lui Plahotniuc a avut grijă ca 96 de pagini să fie traduse în tocmai jumătate de an.

Ne mai întrebăm: Prin ce se explică pauza atât de lungă în examinarea de către Curtea de Apel a dosarului lui Șor? Ea va avea loc tocmai pe 23 mai, adică, după primul tur de scrutin al alegerilor noi din Chișinău. Concluzia e simplă – Șor va avea ceva de vândut. E vorba acolo de niște voturi lui Plahotniuc sau Dodon.

Este absolut exclus ca un reprezentant al dreptei și anume Valeriu Munteanu să nu iasă în turul doi de scrutin.

Prin aceasta se explică faptul că atât Dodon, cât și Plahotniuc nu se ating de Șor, care trebuie să stea la Pârnaie.

Dacă Plahotniuc ar avea interesul să urgenteze trimiterea la răcoare a lui Șor, ar angaja un consultant de la DNA și treaba s-ar rezolva în doi timpi și trei mișcări. Șor ar interpreta melodiile nevestei sale, Jasmin, la Pițigoaică.

De ce nu o face Plahotniuc? El va tergiversa acest dosar până după alegerile generale, când va trage de urechi partidul lui Șor în parlament și astfel îl va scăpa de Mititica.

Toți văd cu ce se ocupă Șor. Văd cum cumpără babele și moșnegii aduși la sapă de lemn de către binom. Iar PD-ul lui Plahotniuc care face exact același lucr-tace.

În momentul în care dreapta trebuie să se unească, a intervenit Băsescu, propunând candidatul său deși două formațiuni își nominalizaseră deja reperzentantul în scrutin.. E vorba de PL și DA.

Băsescu a spus de ce nu-l votează pe Andrei Năstase. Nu am auzit, însă, obiecții în adresa lui Valeriu Munteanu, care a fost la Cotroceni să ceară Unirea.

Ce vrea, de fapt, Băsescu? Iată ce scrie un editorial din ”Cotidianul”: Fluturându-le pe la ochi și urechi tot felul de propoziții amețitoare ( românilor basarabeni N.A.), încearcă să-i adune pe toți în jurul său, folosindu-se de idealurile atât de dragi și unora și altora de pe cele două maluri ale Prutului. Și în felul acesta reduce puterea și șansele tuturor partidelor proeuropene din Moldova. De fapt, speculând un sentiment patriotic, Traian Băsescu încearcă fie să își construiască un nou traseu politic, fie să compromită șansele forțelor proeuropene și proromânești de peste Prut.

Este Traian Băsescu un unionist sau un diversionist?

Cuvintele sale încearcă să ajungă la inima moldovenilor, dar rezultatele agitației sale ajung mai degrabă la Moscova și fac bine intereselor rusești.”

Îi amintesc lui Băsescu că Șor a cumpărat practic hotelul de la ambasada R.M. de la Moscova, restaurantul. Iar ambasada se află le zece minute de mers pe jos de Kremlin.

Băsescu e la curent, firește. A avut grijă să-l informeze Șalaru, alt diversionist plin cu gaze de-al lui Stati.

30652474_1928133430532157_3911862556863496192_n (1)

Mai mult, Petru Răcănel, (omul lui Dughin de la București, tot el și cel care l-a felicitat pe Vladimir PUTIN, pentru anexarea Crimeii), a fost invitat special la lansarea lui Constantin Codreanu (PUN) în campanie pentru Primăria Chișinău.

Acesta este și președintele Federației “Societatea Civilă Românească”, care este sponsorizată de Kremlin pe filiera Sputnik. Ce caută acești invizi finanțați de Moscova la lansarea lui Constantin Codreanu?

Acest Petru Răcănel în 2014, a vrut să-i dea lui Putin o medalie pentru Pace. Desigur, pentru faptul că ţine armata 14-1 în Transnistria.
http://turturica.ro/cine-sunt-romanii-care-vor-sa-i-dea-lu…/

Acest Petru Răcănel a oferit Diplome ambasadorului rus la București:https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1928211733857660&set=p.1928211733857660&type=3&theater

Interesante combinații ies la iveală. Dezvăluirile vor continua…

Ionel Pușcaș Facebook

Deci, de ce nu s-ar vedea partidul lui Băsescu în parlament împreună cu Șor și cu Plahotniuc ca să-și vadă  cu ochii visul unei incredibile alianțe care va înfăptui Unirea la Paștele Calului.

VASILE GROZAVU